• Informacje na temat:

    obiad ciasto francuskie z mielonym

Przepisy na temat: obiad ciasto francuskie z mielonym
  • Obiad dla zabieganych

    Polędwiczki w cieście francuskim Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe (po ok. 30 dag) 1 op. ciasta francuskiego 2 łyżki oleju 4 plasterki gotowanej szynki 4 łyżeczki musztardy miodowej po 2-3 gałązki natki pietruszki i majeranku 1 jajko do posmarowania ciasta sól, pieprz Przygotowanie: 1. Polędwiczki oczyść, opłucz, osusz. Pokrój na 4 porcje. Płat ciasta francuskiego...

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciasto francuskie z mielonym"

  • Pierożki faszerowane mięsem mielonym

    Smaczny i prosty obiad...

  • ... albo kolacja na cieplo. Quiche jest uniwersalnym daniem, które da sie szybko przygotowac, a mozliwosci wyboru nadzienia sa nieograniczone. Mój sklada sie z lososia, szpinaku, pomidorków, sera feta i orzeszków piniowych. Klasyczna i pyszna kombinacja....

  • Co na świąteczny obiad?

    Przygotowaliśmy dla ciebie 10 wyjątkowych propozycji dań, które możesz podać na świąteczny obiad. Tylko wypróbowane przepisy!

  • szybkie w przygotowaniu, dobre na obiad, przekąskę i każdą imprezę !!

  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!

  • Bardzo szybki sposób na pyszny obiad :)

  • Kuchnia bułgarska

    ...dynię, posypujemy cukrem i mielonymi orzechami, następnie kropimy sokiem z cytryny. Przygotowane uprzednio placki z ciasta przekładamy dynią, układamy na wysmarowanej blasze i pieczemy, Ciasto można(...) w większości restauracji w Bułgarii. W kuchni bułgarskiej rzadko występują potrawy mączne, a już nie do pomyślenia i trudne do przełknięcia jest dla Bułgara gotowane ciasto w rodzaju naszych pierogów...

  • Świetny pomysł na domową imprezę, bardzo pożywna i efektowna przekąska. Można przygotować ją wcześniej, a gdy goście już przyjdą wystarczy zapiec w piekarniku :)

Artykuły na temat: obiad ciasto francuskie z mielonym
  • Obiad po francusku

    ...muszkatołowej, świeże zioła do dekoracji, tłuszcz do wysmarowania formy. Mąkę z solą przesiać na stolnicę, dodać jajko i 120 g masła pokrojonego w kawałki. Szybko zagnieść gładkie ciasto, owinąć folią(...). Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Schłodzone ciasto podzielić na pół. Każdą część rozwałkować na cienkie, okrągłe placki. Dwie formy jak na tartę wysmarować tłuszczem, wylepić ciastem...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania. Drożdżowe to tylko...

  • Obiad z brokułem

    ..., 1 łyżka oleju słonecznikowego, 10 dag wędzonego boczku, pieprz, 1 opakowanie (ok. 27 dag) mrożonego ciasta francuskiego, tłuszcz do foremek. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć i odstawić do rozmrożenia(...) rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i zeszklić ją. Dołożyć boczek i brokuły. Dusić około 2 minut. Oprószyć solą i pieprzem. Z rozmrożonego ciasta francuskiego wyciąć krążki o śr. 14 cm. Foremki na tarteletki...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Szwedzki obiad

    Polecamy tradycyjne dania obiadowe z kuchni naszych północnych sąsiadów.

  • Maluję usta, gdy idę wyrzucić śmieci. To takie francuskie! – mówi Susan Loomis, autorka książki W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków. Susan ukończyła prestiżową École de cuisine La Varenne, była krytykiem kulinarnym i prowadziła kawiarnię w Paryżu. Jednak zawsze chciała pisać książki o francuskiej kuchni i uczyć gotowania, i tym właśnie od dwudziestu lat zajmuje się w Normandii. Nie Paryż, nie Prowansja, ale małe normandzkie Louviers. To przypadek czy...

  • Ciasto Trzech Kroli - krok po kroku

    Ciasto Trzech Kroli to znana na calym swiecie ciastkarska tradycja. Przygotowalam je i ja wedlug francuskiej wersji z kremem zwanym frangipane. Na zdjeciu:...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!

  • Myśleliście, że tosty francuskie to nic trudnego? Sprawdźcie, czy udałoby wam się przygotować je z przepisu Michała Brysia. Ciasto cytrynowe 420 g mąki 450 400 g cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 8 jaj 180 g rozpuszczonego i wystudzonego masła 250 g crème fraiche 50 g świeżo wyciśniętego soku z cytryny skórka otarta z 6 cytryn Wykonanie Przygotować 2 foremki keksowe. W misie miksera wymieszać na wolnych obrotach mąkę, cukier oraz proszek...