• Informacje na temat:

    obiad bez mi 281 sa

Przepisy na temat: obiad bez mi 281 sa
  • Resztkowy obiad. Zielono na talerzu. Dziś chciałam podzielić się z Wami moim zielonym obiadem z resztek. Pozostały kotlet drobiowy i resztki mrożonej fasolki szparagowej.

  • Tradycja nakazuje – jak prawią matki, babki, poradniki i książki kucharskie – aby stół wielkanocny uginał się do tłustości i słodkości. Już na kilka dni przed godziną zero, obmyślamy strategię i harmonogram gotowania, pieczenia i smażenia. W Niedzielę Wielkanocną pojawią się na stołach lukrowane baby przygotowane z takiej ilości żółtek, że od samej lektury przepisu wzrasta poziom cholesterolu, mazurki, których bogactwo zdobień każe traktować je bardziej w kategoriach dzieł sztuki niż wyrobów...

  • ... albo kolacja na cieplo. Quiche jest uniwersalnym daniem, które da sie szybko przygotowac, a mozliwosci wyboru nadzienia sa nieograniczone. Mój sklada sie z lososia, szpinaku, pomidorków, sera feta i orzeszków piniowych. Klasyczna i pyszna kombinacja....

  • pyszny, sycący jarski obiad............SMACZNEGO!!!

  • Kiedy ogarnia mnie kuchenny leń, a domownicy żądni żarła :)

  • zielone warzywa samo zdrowie to jest alternatywny sposób ich podania, bardzo smaczna w miarę niskokaloryczna zupa - krem. Jeśli ktoś nie lubi szpinaku- można go pominąć zupa jest równie pyszna.

  • W sumie nie za dużo roboty a jaki efekt!!!

  • pyszny, prosty, skromny i bardzo szybki,ale jaki !! -polecam ryby w kazdej postaci bo sa znakomite.

  • Proste danie na obiad

  • Nie wiecie jakie to dobre, jak nie spróbujecie :)

Artykuły na temat: obiad bez mi 281 sa
  • Wegetariańskie dania wielu osobom wydają się być nudne, niezbyt sycące i niesmaczne. Tymczasem bezmięsne obiady mogą naprawdę zaskakiwać. Jeśli jeszcze nie jesteście o tym przekonani,zmienicie zdanie za sprawą przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Brakuje wam pomysłu na bezmięsny obiad? To nic strasznego, bo nasi użytkownicy przygotowali dla was całą masę wegetariańskich przepisów, które mogą stać się inspiracją dla niejednego posiłku. Będzie zdrowo, kolorowo, a przede wszystkim...

  • Chcąc jeść zdrowo, w pierwszej kolejności ograniczamy ilość spożywanego tłuszczu. Niestety, przygotowanie oryginalnego i niskotłuszczowego obiadu nie jest prostą sprawą. Na szczęście dla nas nie ma rzeczy niemożliwych. Wszyscy kucharze doskonale wiedzą, że tłuszcz jest nośnikiem smaku, co sprawia, że przygotowanie smacznych potraw, zawierających zredukowaną ilość tłuszczu stanowi poważne wyzwanie. Postanowiliśmy się jednak z nim zmierzyć, przygotowując dla was kilka propozycji na wyjątkowo...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Czyste mięso, stworzone z komórek zwierzęcych, w procesie, który nie powoduje cierpienia zwierząt i nie degraduje środowiska to nie science fiction. Jak przeczytacie w książce Czyste mięso, pierwszy hamburger z próbówki został wyprodukowany i zjedzony w 2013 roku. Owszem, kosztował trzysta tysięcy dolarów, które zapłacił współzałożyciel Google'a Sergey Brin. Pamiętajmy jednak, że skan pierwszego ludzkiego genomu kosztował miliardy dolarów, dzisiaj zaś kosztuje tylko kilkaset. Przeczytajcie...

  • Wbrew pozorom, to nie będzie artykuł o "wróżeniu z fusów". Naukowcy dowodzą, że na nasze preferencje żywieniowe mają wpływ cechy osobowości (i odwrotnie). Jaki charakter mają wielbiciele chipsów?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Marzyciele unikają... Według badań amerykańskiego psychologa osobowości Lewisa Goldbera, pewne cechy osobowości mają wpływ na to, co najczęściej jemy. Badacz wziął pod uwagę przede wszystkim ilość tłuszczu oraz błonnika w diecie. - Osoby, które zastępują produkty...

  • Wiele osób, chcąc zgubić zbędne kilogramy, rozpoczyna drakońską dietę, pełną wyrzeczeń i nieprzyjemności. Tymczasem naukowcy donoszą, iż do osiągnięcia upragnionych efektów wystarczy zaledwie zmiana pory zjadanych posiłków. Fot. 123RF/Picsel Zdecydowałaś się przejść na dietę - pilnujesz kalorii, ruszasz się, a efekty w dalszym ciągu są mało widoczne? Okazuje się, że problem wcale nie musi być to co i jak robisz, a jedynie pora, w której wykonujesz niektóre czynności. Czy przypuszczałaś, że...

  • Niedzielny obiad to wyjątkowa moment w całym tygodniu, która daje wytchnienie, umożliwia spotkanie z najbliższymi i niespieszne delektowanie się spokojem, dobrym towarzystwem i świetnym jedzeniem. Takie chwile bowiem wymagają wyjątkowych potraw i ciekawych tematów do długich rozmów. Oto pięć łatwych przepisów na obiad dla całej rodziny, które nie przysporzą wam problemów i pozwolą cieszyć się dużą ilością wolnego czasu. Oto dania, które wymagają niewiele pracy i gwarantują sukces w kuchni. 1....

  • Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego chociaż raz w roku role mogą, a wręcz powinny się odwrócić! Dni Babci i Dziadka, przypadające odpowiednio 21 i 22 stycznia, trzeba odpowiednio celebrować. Jak? Przygotowując dla wyjątkowych gości pyszny obiad! Fot. 123RF Pyszna, tradycyjna, domowa kuchnia, pełna serca włożonego w przygotowywane posiłki? Oczywiście ta babcina! Babcie są zazwyczaj mistrzyniami wielu potraw, których smaków nie potrafimy odnaleźć już nigdzie indziej. To...

  • Poprzedni artykuł, prezentujący zestaw obiadowy w 30 minut cieszył się dużą popularnością. To pokazuje, że zabiegani czytelnicy Smakera są spragnieni pomysłów na szybkie i smaczne posiłki. Fot. 123RF/Picsel Zeszłym razem zaproponowaliśmy krem z brokułów, kokardki z pomidorami oraz koktajl bananowy. Przygotowanie wszystkiego razem nie zajęło nam więcej niż pół godziny. Dziś proponujemy kolejny, szybki zestaw obiadowy. Uwaga: By zmieścić się w 30 minutach należy dania przygotowywać...

  • Już za chwilę zawita do nas wiosna, a co za tym idzie nasze potrawy wzbogacone zostaną o ogromną dawkę świeżych witamin, na naszych talerzach pojawią się smaczne nowalijki- wiosna to istny raj dla osób nie jedzących mięsa. Fot. 123RF/Picsel Wszystkich tych, którzy nie lubią lub też ze względu na przekonania odraża sama myśl o skosztowaniu wyrobów mięsnych, mamy dobrą wiadomość, mianowicie już 20 marca będziemy obchodzić światowy dzień bez mięsa. Promowanie wegetarianizmu Okrągłe 25 lat...