• Informacje na temat:

    obiad bez gotowania

Przepisy na temat: obiad bez gotowania
  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    Te potrawy przygotujesz bez trudu!

  • Buraczki duszone w zalewie, bez wstępnego gotowania. Czas ich przygotowania jest krótszy niż tradycyjnych buraczków, a nie ustępują im w smaku. Mają bardziej zwartą konsystencję, którą można regulować długością duszenia.

  • Jednogarnkowe obiady

    Tradycyjna hiszpańska paella Sposób przygotowania 1. Mięso natrzyj ząbkiem czosnku roztartym z łyżką oliwy i solą. Odstaw na 30 minut. Szafran zalej łyżką wrzątku. Posiekaj pomidory, paprykę(...) (w tym czasie nie mieszaj). Podawaj danie prosto z patelni, np. z ćwiartkami cytryny, posypane porwaną natką. Bulgur dla zabieganych Sposób przygotowania 1. Bulgur przepłucz pod bieżącą wodą...

  • Coś dla leniwych ;-) Płatki owsiane są bardzo pożywne i zdrowe.

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...z rodziną. Po prostu nie mogłam patrzeć, jak beztrosko nakładają sobie wielkie porcje ziemniaków okraszonych masłem i smażonego mięska, jak biorą dokładki, podczas gdy mój obiad mieścił się na połowie(...) się po dniu intensywnej w pracy. Do gotowania ma podejście artystyczne. Twierdzi, że to sztuka, która ma stymulować wszystkie zmysły. W jej klimatycznej kuchni centralne miejsce zajmuje...

  • pyszny, sycący jarski obiad............SMACZNEGO!!!

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    Te dania przygotujesz bez trudu!

  • Przepis wart wypróbowania: "Azjatycka zupa bez gotowania"

  • Obiad dla zabieganych

    ...2-3 łyżki oleju 2 pęczki bazylii 4 łyżki orzechów laskowych bez skórki 2 ząbki czosnku 5 dag startego parmezanu 6-7 łyżek oliwy sól, biały pieprz posiekane orzechy laskowe ze(...). Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Bazylię opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. 2. Do malaksera wrzuć orzechy laskowe (bez skórki). Dodaj bazylię, czosnek oraz parmezan. Dolej oliwę. Zmiksuj na...

  • Kto z Nas nie kocha włoskiej lasagne???? :) smakuje o każdej porze roku i praktycznie każdemu. Przepis możemy modyfikować w dowolny sposób. W wersji dla dzieci...po prostu na drobnych oczkach ścieramy warzywa, dodajemy pokrojone bez skórki świeże pomidory, a one w sosie pomidorowym, będą pyszne i dostarczą witamin. Kiedyś męczyło mnie wcześniejsze obgotowanie płatów lasagne, a jeśli dodałam surowe...wydawały się lekko niedopieczone... podaję

Artykuły na temat: obiad bez gotowania
  • Lekki obiad

    Oto propozycja dla tych, którzy nie potrafią zrezygnować z mięsa. Przepis z mięsem Roladki podawaj z ryżem, kaszą, pełnoziarnistym makaronem  lub jednym ziemniakiem gotowanym bez soli.   Sposób przygotowania 1. Pierś kurczaka lub indyka przekrój, rozbij, oprósz solą i pieprzem.  2. Zamrożony szpinak wrzuć na gorącą patelnię i podduś. Dodaj ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz...

  • Wegetariańskie dania wielu osobom wydają się być nudne, niezbyt sycące i niesmaczne. Tymczasem bezmięsne obiady mogą naprawdę zaskakiwać. Jeśli jeszcze nie jesteście o tym przekonani,zmienicie zdanie za sprawą przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Brakuje wam pomysłu na bezmięsny obiad? To nic strasznego, bo nasi użytkownicy przygotowali dla was całą masę wegetariańskich przepisów, które mogą stać się inspiracją dla niejednego posiłku. Będzie zdrowo, kolorowo, a przede wszystkim...

  • Ewa Wachowicz: Lekki, trzydaniowy obiad

    W 349. odcinku "Ewa gotuje" prowadząca program prezentuje lekki, trzydaniowy obiad.

  • Obiad znów się nie udał, a ciasto nie wyszło tak apetycznie, jak na ilustrującym przepis zdjęciu? Być może popełniasz, któryś z tych błędów. W gotowaniu chodzi o szczegóły. Czasem zdarza się, że z pozoru błahe sprawy przesądzają o kulinarnym sukcesie lub porażce. Jednak nie ma co się martwić! Błędy popełniają zarówno początkujący, jak i ci bardziej doświadczeni kucharze. Od teraz będziecie wiedzieć, na co powinniście koniecznie zwracać uwagę podczas gotowania. 1. Źle przyprawiamy Nie ma nic...

  • Gotuję, nie marnuję!

    Dlaczego wyrzucamy? Po pierwsze, robimy zbyt duże zakupy, bez listy i bez planu. Po drugie, nie wiemy, co zrobić z resztką twarożku, pianą z białek czy zwiędniętą sałatą. Czyli tym, co zostało nam z obiadu czy ze śniadania. Po trzecie, zapominamy o terminach przydatności do spożycia i źle przechowujemy żywność. Czas to zmienić! Zaplanuj menu i zakupy, żeby nie robić zapasów Planuj menu...

  • Chcąc jeść zdrowo, w pierwszej kolejności ograniczamy ilość spożywanego tłuszczu. Niestety, przygotowanie oryginalnego i niskotłuszczowego obiadu nie jest prostą sprawą. Na szczęście dla nas nie ma rzeczy niemożliwych. Fot. 123RF/Picsel Wszyscy kucharze doskonale wiedzą, że tłuszcz jest nośnikiem smaku, co sprawia, że przygotowanie smacznych potraw, zawierających zredukowaną ilość tłuszczu stanowi poważne wyzwanie. Postanowiliśmy się jednak z nim zmierzyć, przygotowując dla was kilka...

  • Niedzielny obiad

    ...pieczenia, 5 dag mielonych migdałów bez skórki, 1/4 łyżeczki cynamonu, 1 żółtko, 45 dag śmietany kremówki, 6 jajekDD1 budyniu waniliowego, mąka i masło do blachy. Śliwki (najlepiej węgierki...

  • Niedzielny obiad to wyjątkowa moment w całym tygodniu, która daje wytchnienie, umożliwia spotkanie z najbliższymi i niespieszne delektowanie się spokojem, dobrym towarzystwem i świetnym jedzeniem. Takie chwile bowiem wymagają wyjątkowych potraw i ciekawych tematów do długich rozmów. Oto pięć łatwych przepisów na obiad dla całej rodziny, które nie przysporzą wam problemów i pozwolą cieszyć się dużą ilością wolnego czasu. Oto dania, które wymagają niewiele pracy i gwarantują sukces w kuchni. 1....

  • Pyszny obiad w godzinę

    Sznycle schabowe z kapustą Składniki na 4-6 porcji: 70-90 dag schabu bez kości, 1 główka młodej kapusty, 2 puszki pomidorów bez skóry, 2 duże, świeże pomidory, 2 cebule, olej do smażenia, po 2 łyżki masła i mąki, sól, pieprz, ostra papryka. Kapustę umyć, oczyścić, poszatkować (razem z ładnymi ciemnymi liśćmi z wierzchu). Rozgrzać olej w dużym rondlu, zeszklić posiekaną cebulę. Dodać kapustę...

  • Obiad znów się nie udał, a ciasto nie wyszło tak apetycznie, jak na ilustrującym przepis zdjęciu? Być może popełniasz któryś z tych błędów. 1. Kwaśne na początek Dodając kwaśne produkty na początku gotowania wydłużamy czas potrzebny do ugotowania pozostałych warzyw, a nawet możemy sprawić, że wszystko pozostanie twarde i potrawa będzie nieciekawa. Przykładem może być zupa szczawiowa, do której szczaw dodajemy dopiero, kiedy pozostałe składniki są już miękkie. Gotowanie utrudniają także ocet...