• Informacje na temat:

    ny pastrami

Przepisy na temat: ny pastrami
  • Sałatka z kalafiorem i pastrami

    Składniki na 4 porcje: - 1/2 główki kalafiora, - sól, pieprz (czarny i czerwony), - żółta , czerwona i zielona papryka, - 3 większe dymki, - 15 dag pomidorków koktajlowych, - 15 dag plasterków pastrami lub pieczonej polędwicy wołowej, - łyżka posiekanego koperku, - 3 łyżki oliwy, - 2 łyżki octu winnego Przygotowanie: Kalafiora podziel na małe różyczki, ugotuj na półtwardo w posolonej wodzie...

  • Składniki: – chleb żytni – pastrami – sos musztardowy Przygotowanie sosu musztardowego: – 1 łyżka musztardy delikatesowej – łyżeczka miodu – 0,2 kg obranych jabłek – 0,01 kg białej cebuli Wszystko blendujemy, a potem dodajemy: – 1 małą łyżkę musztardy miodowej – 1 łyżeczkę musztardy francuskiej Przepis: Dwie kanapki chleba smarujemy wcześniej przygotowanym sosem musztardowym. Następnie, nakładamy na chleb naparowane plasterki pastrami i dokładamy drugą kanapkę. Kanapka gotowa! Smacznego ????

  • Ozorek na warzywach

    ...i boczek. Składniki sosu zmiksuj. Podawaj w sosjerce. Bez ozorka... Możesz go z powodzeniem zastąpić gotową szynką wołową, tzw. pastrami.

  • Aromatyczna podsuszana w ziołach wołowina w zestawieniu z przesłodkim melonem.

  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    ...masła i mleka. Tak przygotowana puszysta masa doskonale skomponuje się z pieczoną szynką! Kanapka à la pastrami Z upieczonej na święta szynki zostały ci jeszcze niezjedzone kawałki? Dodaj je do przekąsek, które pojawią się na sylwestrowym stole. Sycące kanapki premium pokochało w ciągu ostatnich kilku lat wielu Polaków. W przypadku sandwicza inspirowanego nowojorskim pastrami (czyli...

  • Przepis wart wypróbowania: "Wykwintne pastrami z rukolą"

  • Wołowe roladki

    Składniki: - 10 cienkich plasterków pastrami, - 10 dag rukoli, - słoiczek pomidorów w oliwie, - 2 ząbki czosnku, - 5 dag parmezanu, - 5 dag orzeszków piniowych, - łyżka ziarenek kolendry, - 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Pomidory zmiksuj w zalewie z dodatkiem rozgniecionego czosnku. Do gładkiej masy dodaj starty parmezan i uprażone orzeszki piniowe oraz utłuczoną kolendrę. Ponownie...

  • Wypróbowany przepis na "Bitki w lekkim sosie porowym"

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupa szparagowa"

  • Sprawdzony przepis na "Roladki z wędzonej szynki"

Artykuły na temat: ny pastrami
  • Klasyczne pastrami

    1. Polędwicę wołową opłukać, osuszyć, natrzeć mieszanką octu, przeciśniętego przez praskę czosnku i oleju. Włożyć do szklanego naczynia, szczelnie przykryć,...

  • Wołowina na stole!

    ...złoto. Podawać jako danie obiadowe z ziemniakami lub ugotowanym na sypko ryżem. Wykwintne pastrami z rukolą Składniki na 4 porcje: 10 cienkich plasterków pastrami, 10 dag rukoli, 1 słoiczek(...), podprażone na patelni orzeszki i kolendrę. Każdy plaster pastrami otoczyć w masie i zwinąć w rulonik z liśćmi rukoli. Tę wykwintną przekąskę z wołowiny serwować po schłodzeniu. Pasuje do ciemnego...

  • Nietolerancja histaminy - choroba, która udaje alergię

    ...i przetwory mięsne: Salami, surowa wędzona szynka, wędzone kiełbasy, surowe kiełbasy, kabanosy, mielonka, metka, solone mięso, pastrami, wszelkie wędliny suszone (np. szynka parmeńska, serrano czy włoskie...

  • Rolowane pyszności

    ...przykryciem jeszcze ok. 15 minut. Roladki z wędzonej szynki Składniki na 4 porcje: 12 cienkich plasterków pastrami, 2-3 garście rukoli, 12 suszonych pomidorów w oliwie, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki...

  • Kwiat kalafiora

    ...nagrzanego do 180° C i piecz 20 minut. Podawaj potrawę w naczyniu, w którym się piekła, ozdobioną listkami świeżych ziół. Sałatka z pastrami Składniki na 4 porcje: 1/2 główki kalafiora, sól, pieprz (czarny i czerwony), żółta, czerwona i zielona papryka, 3 większe dymki, 15 dag pomidorków koktajlowych, 15 dag pastrami lub pieczonej polędwicy wołowej, łyżka posiekanego koperku, 3 łyżki oliwy, 2 łyżki...

  • Chude mięso to dla wielu z nas wyznacznik dobrego posiłku, ale nie zapominajmy, że to przecież tłuszcz jest nośnikiem smaku i on sprawia, że potrawy smakują nam bardziej. Jeśli jednak musimy albo chcemy jeść chude mięso, warto wiedzieć, jak je wybierać i przygotowywać. Fot. 123RF / Picsel Chude mięso to takie, którego każdy kawałek o wadze 100g zawiera mniej niż 10g tłuszczu, a bardzo chude to takie, którego każdy 100-gramowy kawałek ma zawartość tłuszczu poniżej 5g. Trudno to zważyć, ale...