• Informacje na temat:

    nugetsy ala kfc

Przepisy na temat: nugetsy ala kfc
  • takie jak z KFC

  • Właśnie wypróbowałam tak ostatnio reklamowane nugetsy z kurczaka firmy Knorr. Nie powaliły mnie smakiem... Pomyślałam, że warto się podzielić moim domowym sposobem na nugetsy :) Ich zaletą jest to że panierka baaaardzo długo zostaje chrupiąca. Danie nadaje się świetnie jako zimna zakąska na spotkanie z przyjaciółmi.

  • Ilu z Was grzeszy jedząc KFC. Piszę "grzeszy" bo wszyscy wiemy, że nie jest to zdrowe jedzenie ale ja nie mogę mu się oprzeć. Przyznajcie się ilu z Was próbowało odtworzyć tą panierkę w domu albo przynajmniej marzyło o tym by to zrobić. Ja zawsze kiedy jem KFC! Dlatego dzisiaj mam dla Was przepis, który znalazłam na Top Secret Recipes i przyznam, że jest najbliższy ideałowi!

  • To nie jest zdrowe jedzenie,ale od czasu do czasu można zgrzeszyć tym bardziej,że mięsko jest soczyste i chrupiące;-)

  • polecam bo są bardzo smaczne ;)

  • Smaczny pomysł na "Przepis na nugetsy"

  • Uwielbiane chyba przez większość. Tym razem w domowej, zdrowszej wersji.

  • Soczyste kawałki kurczaka z dodatkiem świeżej bazylii, w panierce z płatków ryżowych i mąki kukurydzianej

  • ...zamiast wodnistych i bezsmakowych wędlin polecam pyszny domowy wyrób. Dobór mięs i warzyw to pełna dowolność ;-)

  • smaczne danie obiadowe

Artykuły na temat: nugetsy ala kfc
  • Gwiazdy wezmą udział w wyjątkowej aukcji charytatywnej zorganizowanej przez sieć restauracji KFC we współpracy z Fundacją Mam Marzenie. Przedmiotem licytacji, która odbędzie się 8 grudnia w klubie Platinium w Warszawie, będą specjalnie na tęokazję zaprojektowane przez celebrytów ceramiczne kubki. W charytatywnej inicjatywie KFC i Fundacji Mam Marzenie wezmą udział młodzi aktorzy z popularnych seriali i programów telewizyjnych - Edyta Herbuś, Julia Kamińska, Samuel Palmer, Ania Bosak, Maciej...

  • We wtorek 8 grudnia miała miejsce charytatywna aukcja wyjątkowych kubków wykonanych własnoręcznie przez młode gwiazdy srebrnego ekranu. Licytacja z udziałem autorów toczyła się równocześnie w warszawskim klubie Platinium i w sieci. W ten sposób udało się zebrać 17 268 zł., które pozwolą spełnić pragnienia ciężko chorych dzieci - podopiecznych Fundacji Mam Marzenie. Walka o kubki była zacięta. Pod młotek poszły własnoręcznie wykonane przez celebrytów gliniane arcydzieła. W akcji wzięli...

  • Z badań wynika, że lunch statystycznego Polaka to kanapka jedzona przy komputerze. Obiad to ważny posiłek, który ma duży wpływ na naszą efektywność w pracy. Samodzielne przygotowanie lunchu do pracy wbrew pozorom wcale nie jest takie trudne i czasochłonne. Co jadamy w pracy? Analitycy firmy Pipdrive zbadali efektywność pracowników handlowych w europejskich krajach. Zwrócili uwagę, że Polacy w porównaniu do Francji i innych krajów Europy Zachodniej ciężko pracują, często kosztem przerwy...

  • Czerwiec upłynął nam pod znakiem słońca i bardzo smacznych potraw. Przekonajcie się, które z przepisów dodanych do Smakera w ubiegłym miesiącu cieszyły się największą popularnością. Sądząc po tym, jakie przepisy najchętniej oglądaliście w czerwcu, wnioskujemy że nabraliście dużej ochoty na słodkości. Ciasta i różnego rodzaju desery bezsprzecznie króluję w podsumowaniu ubiegłego miesiąca. Widać także, że zaczęliście przygotowywać przetwory, które z pewnością przypomną wam o lecie w chłodne,...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Tomasz Bączkowski został zwycięzcą trzeciej edycji „Bake Off – Ale Ciacho!”. To właśnie do niego powędrował tytuł Polskiego Mistrza Wypieków oraz 50 tysięcy złotych. Oto wszystkie wypieki, które przygotował w programie. Na co dzień Tomasz prowadzi firmę architektoniczno-budowlaną, która zajmuje się renowacją i przebudową starych obiektów. Swoje życie dzieli pomiędzy Łodzią oraz maleńką wsią w Lubuskiem. To właśnie tam oddaje się największym pasjom - pszczelarstwu (ma niewielką, liczącą 10 uli...

  • 11 uczestników "Bake Off - Ale Ciacho!" zmierzy się z wyjątkowo skomplikowanym przepisem Michała Brysia oraz spróbuje zachwycić jurorów popisowymi deserami. Fot. materiały partnera Nowa seria "Bake Off - Ale Ciacho!" to emocjonujące zmagania nowych uczestników z wyjątkowo wymagającymi jurorami. W pierwszym odcinku Krzysztof Illnicki oraz Michał Bryś postanowili przetestować umiejętności uczestników za pomocą przepisu na legendarny tort Sachera. Przygotowanie czekoladowego ciasta przełożonego...

  • Wielkanocne świętowanie nie ominie również programu "Bake Off - Ale Ciacho!". Uczestnicy przygotują apetyczne wypieki, które zwykle serwują bliskim w czasie świąt. W szóstym odcinku w kuchni "Bake off - Ale Ciacho!" na dobre zagościła wiosna. Tematem odcinka były lekkie jak piórko bezy - idealne na wiosenne przyjęcie w ogrodzie. Ich przygotowanie tylko pozornie mogło wydawać się łatwe. Zamienienie białek w delikatny i kruchy deser to zadanie, które często przerasta nawet bardzo...

  • Już dziś zobaczymy finałowe zmagania uczestników „Bake Off – Ale Ciacho!”. Kto zdobędzie 50 tysięcy złotych oraz tytuł Polskiego Mistrza Wypieków? Fot. materiały partnera Półfinałowy odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!" obfitował w wyjątkowe emocje. Katarzyna, Sylwia, Daniel oraz Tomasz zmierzyli się w pojedynku, jakiego do tej pory nie mieliśmy okazji obserwować w programie. Ich pierwszym zadaniem było przygotowanie aż trzech dań - staropolskiego chleba na zakwasie, pasztetu z trzech mięs oraz...

  • W Niedzielę Wielkanocną uczestnicy słodkich zmagań w programie "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentują widzom, jakie wypieki goszczą na świątecznych stołach w ich domach. Fot. materiały partnera W czwartym odcinku  „Bake Off - Ale Ciacho!" studio spowił zapach, któremu nie można było się oprzeć! Był to aromat pachnącego, maślanego ciasta drożdżowego, unoszący się nad śląskimi kołaczami według przepisu Michała Brysia. Ten pozornie prosty wypiek, sprawił wielu uczestnikom mnóstwo problemów....