• Informacje na temat:

    nowosci w ciastachh

Przepisy na temat: nowosci w ciastachh
  • W-Z

    SMACZNA WU-ZETKA ,CIASTO W/G PRZEPISU NA W-Z MAGDANIEL TROCHĘ ZMIENIŁAM RECEPTURĘ NA KREM,ZROBIŁAM Z TEGO CO BYŁO POD RĘKĄ,POLECAM,DZIĘKI MAGDANIEL ZA WSPANIAŁY PRZEPIS.

  • W-z to ekspresowe ciasto i smakuje prawie wszystkim .Dodatek mascarpone do śmietany kremówki pozwoli uniknąć dodawania żelatyny , z którą się nie lubię i ciasto jest bajecznie smaczne.

  • Cudnie słodkie, pachnące i pociągające... ;o)

  • W-Z

    mniam mniam

  • W-Z

    Szybki placek

  • Kiedy znudziły nam się tradycyjne dania, możemy trochę fantazjować i komponować coś innego, polecam fileta w aromatycznych ziołach, zawiniętego w makaronie polanego ketchupem.

  • w-z

    pyszna w-z

  • W-Z

    pysznosci:)

  • Smaczny pomysł na "Schabowy w sosie w musztardowym"

  • Kiedy zapytałam dziś co jemy na śniadanie? odpowiedź mnie zaskoczyła: Jak to co? Parówki zapiekane w boczku i serze - przecież mówiłaś że będą i to mi się nie śniło ;) No więc skoro się rzekło ....

Artykuły na temat: nowosci w ciastachh
  • Tuż przed świętami chcieliśmy zrobić Wam małą niespodziankę poprawiając nieco wygląd niektórych elementów w serwisie oraz dodając nowe, ciekawe funkcje. Fot. 123RF/Picsel Pierwszą rzeczą, jaką możemy się pochwalić, to zebranie w jednym miejscu wszystkich książek kucharskich. Od dziś możecie je przeglądać według różnych kryteriów: książki użytkowników zarejestrowanych i niezarejestrowanych, alfabetycznie, od najnowszych, według ilości przepisów oraz ilości skopiowań.       Aby było Wam...

  • Marka Fit&Easy, znana dotychczas z mieszanek sałat i gotowych sałatek, rozszerzyła swoje portfolio o dwie nowe mieszanki świeżych warzyw. W tej linii jako pierwsze pojawią się na rynku: ZUPA czyli baza do przygotowania barszczu ukraińskiego oraz SURÓWKA stanowiąca podstawę do przyrządzenia surówki Coleslaw.   Obie gotowe mieszanki warzyw to produkty już obrane, pocięte, umyte i osuszone, co stanowi dużą dogodność dla klienta. Teraz szybko i łatwo można przygotować pożywny barszcz ukraiński...

  • FRoSTA rozszerza gamę produktów z kurczaka, wprowadzając trzy nowe: Chicken de lux z sosem pesto i sosem czosnkowym oraz Fingersy. Jesienią w sklepach pojawiły się nowe propozycje od FRoSTY. Nowości to odpowiedź firmy na oczekiwania konsumentów, którzy chętnie sięgają po tę kategorię, poszukując produktów bez dodatków. Szczególnym powodzeniem cieszą się Qrczaki FRoSTY, wyśmienite jako przekąski, które można szybko i łatwo przygotować w piekarniku. Teraz w charakterystycznych czerwonych...

  • Gorąca, pyszna zupa to nieodłączny element tradycyjnego polskiego obiadu. Przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, pobudza zmysły i apetyt. Zdrowe, naturalne składniki, wyśmienity smak i prostota przygotowania – to przepis na udaną zupę! W codziennym biegu nie zawsze znaleźć można czas na przygotowanie domowego posiłku, dlatego marka PROSTE HISTORIE przychodzi z pomocą wszystkim miłośnikom domowej, tradycyjnej kuchni i pysznych zup w nowoczesnym wydaniu. Zupy kremy to jeden z najpyszniejszych...

  • Konsumenci wracają do prostych, domowych smaków, a jednocześnie poszukują nowości. Życie w ciągłym biegu nie pozwala jednak na prowadzenie kuchni zapamiętanej z dzieciństwa. Poszukiwane są, więc szybkie i wygodne rozwiązania, które jednocześnie są zdrowe i smaczne. Hochland spełnia te oczekiwania i wprowadza na rynek innowację - Hochland Twarogowy w krążkach - dla wszystkich, którzy poszukują naturalności i zwracają uwagę na skład i pochodzenie produktów spożywczych. Cudowny smak, kremowa...

  • O tym, jak Polacy reagują na kulinarną egzotykę, czym różni się kuchnia polska od afrykańskiej oraz jakie zwyczaje panują przy afrykańskim stole opowiada małżeństwo - Iza Gamba Buassa z Kenii oraz Yuga Hugues Buassa z Konga. Wychowaliście się w Afryce, jednak waszym miejscem na ziemi stała się Polska. W jaki sposób się poznaliście i jak zaczęła się wasza kulinarna działalność? Iza Buassa: Kiedy przyjechaliśmy do Polski, jeszcze się nie znaliśmy. Ja zaczęłam studiować dziennikarstwo, a Yuga...

  • Moda na samodzielne produkowanie piwa dotarła także do Polski. Nasi rodacy uwielbiają ten trunek, dlatego wielu z nich decyduje się spróbować swoich sił w roli browarnika. Sekrety domowej produkcji piwa zdradza nam Mirosław Robak - główny piwowar w krakowskiej Starej Zajezdni. Są dwa sposoby na uwarzenie własnego piwa w domu. Pierwszym jest zrobienie go ze słodu (zgodnie ze starą sztuką piwowarstwa), natomiast drugim przygotowanie piwa z tzw. Brewkitu. Warzenie piwa ze słodu daje nam pełne...

  • Grudniowy stół pełen smakołyków pięknie wypada na tle okien udekorowanych śnieżynkami i szronem. Przestrzeń przyozdabiają inspiracje ze szwedzkiej sztuki ludowej, rozświetlają migoczące gwiazdki, a w powietrzu unosi się zapach gorącej czekolady i pieczonych ciasteczek.   W okresie Świąt Bożego Narodzenia najprzyjemniej wypieka się te w kształcie bałwanków, choinek i aniołów. Porcelanowe dekoracje urzekają mocą skandynawskiej bieli, którą ubieramy dodatkowo w odcienie czerwieni, brązu i...

  • Autorka bestselleru Lunch w Paryżu zabiera nas w kolejną podróż, tym razem do serca Prowansji. Przed dziesięcioma laty pochodząca z Nowego Jorku Elizabeth Bard, podążając za przystojnym Francuzem, wdrapała się po kręconych schodkach do miłosnego gniazdka w centrum Paryża. Po jakimś czasie, kiedy ich dziecko było w drodze, nabrała przekonania, że odnalazła swoje miejsce na ziemi, miejsce już „na zawsze". Jednak przed narodzinami dziecka para decyduje się na romantyczny wypad do Céreste, małej...

  • Love story z przepisami – nie tylko kulinarnymi. Lunch w Paryżu to historia młodej Amerykanki przeżywającej dwa namiętne romanse – z Bretończykiem Gwendalem i francuską kuchnią. W najbardziej romantycznym z miast Elizabeth idzie na lunch z przystojnym Francuzem... i już nigdy nie wraca do domu. Poznaje świat gwarnych targowisk, modnych bistro i femme fatale noszących rozmiar 34. Uczy się, jak patroszyć ryby i jak sufletem czekoladowym koić ataki tęsknoty za domem. Odkrywa też, że im lepiej...