• Informacje na temat:

    nototenia w zalewie octowej

Przepisy na temat: nototenia w zalewie octowej
  • Przepisów na zrobienie marynowanych śledzi w zalewie octowej jest mnóstwo. Ja zrobiłam śledzie według domowego, starego przepisu, takie najzwyklejsze, prosto z beczki, solone, wymoczone, oczyszczone z wnętrzności i obrane ze skóry.

  • Kółeczka, czyli kotlety w zalewie octowej z cebulką

  • Filety śledziowe marynowane w zalewie octowej. Wyśmienite jako baza do różnego rodzaju sałatek śledziowych z dodatkiem majonezu czy śmietany.

  • Cukinia marynowana w zalewie octowej jest również smaczna, tak jak korniszony marynowane.

  • Przedstawiam Wam dzisiejszy pomysł na karpia opiekanego w zalewie octowej. Zróbcie sobie kilka dni przerwy od smaku karpia, przygotujcie go w zalewie i podajcie jako przystawkę podczas imprezy Sylwestrowej. Zaskoczycie każdego gościa! :)

  • Moi wędkarze dostarczyli mi niezły egzemplarz jazia, jest to bardzo smaczna rybka, ale ma jeden mankament - sporo ości:) Na obiad się nie nadaje, ale w zalewie octowej jest pyszna, ości łatwo odchodzą:)

  • Zalewanie sowich kotletów octową marynatą to bardzo wygodny i praktyczny sposób konserwacji, jeśli zebrane kanie nie dadzą się zjeść na jeden czy dwa obiady. Wszyscy pewnie jedli panierowane kapelusze kań, smażone podobnie, jak kotlety schabowe. Wiecie więc, że jest to bardzo smakowite danie. Podobnie – wiele osób jadło smażone ryby, zalane następnie octową marynatą. Ja postanowiłam połączyc te dwa sposoby w jeden wart grzechu smakołyk.

  • pyszne grzyby w delikatnej zalewie

  • Nie macie pomysłu na kolację? A może przychodzą znajomi a Wy nie wiecie co tym razem przygotować? Polecam filety rybne w zalewie – są tak delikatne, że rozpływają się w ustach. Do tego świeże, najlepiej domowej roboty pieczywo i sukces gwarantowany :)

Artykuły na temat: nototenia w zalewie octowej
  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, skorzystajcie ze sprawdzonych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel W Polsce zwyczaj zbierania grzybów, jako wielowiekowa tradycja, przekazywany jest zazwyczaj z pokolenia na pokolenie. Dawniej był to ważny element szlacheckiego życia i kultury. Szczegółowy opis grzybobrania znajdziemy m.in. w "Panu Tadeuszu"....

  • Kto z nas nie czeka na rozpoczęcie sezonu grillowego tylko po to, aby móc znów skosztować wyśmienitej karkówki z cebulką czy też krwistego bądź wypieczonego steku? Należy jednak pamiętać o tym, iż nie tylko sam wyborny smak zapewnia wołowinie spektakularny sukces w świecie - ten wartościowy rodzaj mięsa to także zdrowie w każdym kęsie. Warto więc poświęcić nieco uwagi temu niezwykle cenionemu przez smakoszy i dietetyków gatunkowi mięsa. Wołowina warta majątek! Najdroższą wołowiną na świecie...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym. Czasem kilka drobnych eksperymentów kulinarnych może...

  • Nim nadejdą święta i zasiądziemy wraz z rodziną do stołu z pełnym zaangażowaniem przygotowujemy tradycyjne potrawy. Fot. 123RF/Picsel W te wyjątkowe dni doskonale sprawdzi się Barszczyk Czerwony Hortex o delikatnym i aksamitnym smaku. Znakomitą bazą do przygotowania dań staną się także mrożone warzywa i owoce. Zupa grzybowa Hortex idealnie pasuje na świąteczny stół. Włoszczyzna w paski ułatwi przygotowanie pysznej ryby po grecku, a Kapuśniak Hortex stanie się doskonałą bazą do farszu...

  • Ile razy ze smakiem patrzysz w kierunku sklepowych półek, na których stosami piętrzą się ciastka. Ile razy do filmu masz ochotę schrupać chipsy? Za każdym razem, kiedy ochota na takie przekąski wzrasta, przeczytaj ich skład. Możesz być zaskoczony. W dzisiejszych czasach sklepy oferują nam szeroki asortyment produktów spożywczych. Wśród nich nietrudno jednak o takie, które w swoim składzie zawierają całą litanię konserwantów, barwników i innych polepszaczy. Na pewno każdy z nas pamięta lekcje...

  • Już 11 września na antenę Dwójki wraca „Bake Off - Ale Ciacho!”. W trzeciej odsłonie najbardziej apetycznego programu TVP pojawią się nowa prowadząca oraz nowy juror. W duecie z Marceliną Zawadzką widzowie zobaczą aktorkę filmową i teatralną, Kasię Kołeczek. W „Bake Off - Ale Ciacho!" siła testosteronu zwiększy się dwukrotnie. Wszystko za sprawą nowego jurora Michała Brysia, który wspólnie z Krzysztofem Ilnickim oceni wypieki 12 uczestników programu. Michał Bryś będzie gospodarzem felietonów...

  • Dlaczego dieta w proszku nie jest najlepszym sposobem na odchudzanie? Ostatnio coraz większą popularność zdobywają diety w proszku. Dietetyk Anna Jelonek wyjaśniła w studiu "Dzień Dobry Wakacje", dlaczego nie jest zwolenniczką takiego rodzaju diety. - Tam jest samo białko, nie ma mięsa, nie ma warzyw. Mamy też dużo dodatków chemicznych i ulepszaczy - podkreśliła specjalistka. Zobacz cały film:

  • Autorka bestselleru Lunch w Paryżu zabiera nas w kolejną podróż, tym razem do serca Prowansji. Przed dziesięcioma laty pochodząca z Nowego Jorku Elizabeth Bard, podążając za przystojnym Francuzem, wdrapała się po kręconych schodkach do miłosnego gniazdka w centrum Paryża. Po jakimś czasie, kiedy ich dziecko było w drodze, nabrała przekonania, że odnalazła swoje miejsce na ziemi, miejsce już „na zawsze". Jednak przed narodzinami dziecka para decyduje się na romantyczny wypad do Céreste, małej...

  • Love story z przepisami – nie tylko kulinarnymi. Lunch w Paryżu to historia młodej Amerykanki przeżywającej dwa namiętne romanse – z Bretończykiem Gwendalem i francuską kuchnią. W najbardziej romantycznym z miast Elizabeth idzie na lunch z przystojnym Francuzem... i już nigdy nie wraca do domu. Poznaje świat gwarnych targowisk, modnych bistro i femme fatale noszących rozmiar 34. Uczy się, jak patroszyć ryby i jak sufletem czekoladowym koić ataki tęsknoty za domem. Odkrywa też, że im lepiej...

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...