• Informacje na temat:

    niemiecka sałatka ziemniaczana z porem

Przepisy na temat: niemiecka sałatka ziemniaczana z porem
  • Prosty i przepyszny dodatek do wszystkich mięs z grilla i patelni.

  • Tania, smaczna i szybka.

  • Przepis wart wypróbowania: "Niemiecka sałatka"

  • sycąca sałatka na zimowe wieczory

  • Znana i lubiana, a do tego łatwa do zrobienia sałatka. U mnie tym razem z dodatkiem pora.

  • pracochłonne, smaczne, idealne na kolacje

  • Aromatyczna, delikatna i aksamitna zupa ziemniaczana z dodatkiem pora.

  • Aromatyczne jesienne danie, które możemy zjeść z surówką, ketchupem czy ulubionym sosem. Może się ona jednak również stać dodatkiem do mięsa. Por w połączeniu z ziemniakami, cebulą i czosnkiem. Wszystko zapieczone z sosem śmietanowo- jajecznym i serem żółtym. Warto spróbować, polecam.

  • świetnie pasuje do wszelkich pieczonych,smażonych czy też z grila mięs....u mnie na grilu znikneła jako pierwsza

  • Ostatnio mam czas sałatkowy i co rusz przyrządzam jakąś sałatkę. Tym razem przygotowałam sałatkę z porem. Jest smaczna i sycąca. Polecam! Zazwyczaj używam jednego dużego pora. Ale teraz na początku lata, gdy pory są jeszcze cienkie, użyłam ich dwóch.

Artykuły na temat: niemiecka sałatka ziemniaczana z porem
  • Kuracja doktora Maxa Gersona

    Jej zwolennicy twierdzą, że jest dobra dla chorych i zdrowych, że że leczy nawet raka. Czy to prawda?

  • Kuchnia niemiecka jest niezwykle zróżnicowana, a wiele jej wpływów znajdziemy w naszych polskich potrawach. Wbrew obiegowej opinii, jest nie tylko pożywna i sycąca, ale również bardzo smaczna Fot. 123RF/Picsel W powszechnej opinii kuchnia niemiecka uważana jest za tłustą oraz ciężkostrawną i w niektórych przypadkach faktycznie tak jest. Warto jednak pamiętać, iż nie jest to cała prawda na temat kulinarnej tradycji naszych zachodnich sąsiadów. Jej bogactwo znacznie wykracza poza stereotypowe...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Są smaczne, sycące i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Co więcej, doskonale sprawdzą się na rodzinnym przyjęciu, pikniku oraz jako obiad w pracy. O czym mowa? Oczywiście o nieśmiertelnych sałatkach makaronowych. Fot. 123RF/Picsel Sałatki z dodatkiem makaronu na naszych stołach królują od wielu lat. Jeśli stosunkowo niewielkim kosztem chcemy przygotować sycący posiłek dla wielu osób, są one niemal idealnym rozwiązaniem. Jednak co zrobić, aby sałatka była dla naszych gości prawdziwym...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...