• Informacje na temat:

    niebianska rozkosz z herbatnikami

Przepisy na temat: niebianska rozkosz z herbatnikami
  • Nazwa może trochę długa i skomplikowana, ale to tylko ze względu na ilość składników. Chyba powinienem zacząć nazywać swoje dania :) Macie pomysł na nazwę dlatego dania? Jeżeli tak to piszcie pod postem swoje propozycje, wybierzemy najciekawszą :)

  • Ciasto na ciemnym biszkopcie z masą budyniową i kremem kawowym. Ciasto miękkie i przepyszne.

  • Pyszny biszkopt rozpływający się w ustach ,przekładany masą mleczno-serową z herbatnikami nasączonymi naparem z dobrej mocnej kawy Przepyszne ciasto idealne do kawusi .Bardzo łatwe do zrobienia .Polecam

  • Przepyszne ciasto z chrupiąca i słodką bezą a zarazem warstwą z galaretką i malinami o lekko kwaśnym smaku powoduje że ciasto jest wyśmienite.

  • Ciasto naprawde dobre na każda okazje.

  • wbrew pozorom robi się je szybko :)

  • Dietetyczna, smaczna i mocno rozgrzewająca zupa.

  • Wyśmienite, lekkie i mega truskawkowe ciasto dla wszystkich, którzy kochają wyjątkowy smak truskawek. Sezon na truskawki powoli się rozpoczyna, a do ciasta pasują one idealnie.

  • Smaczne, nie za słodkie, lekkie, baaardzo truskawkowe ciasto. Dosyć czasochłonne ale gwarantuję, że smak wynagradza czas spędzony na jego przygotowanie :-)

  • pyszne ciasto idealne na każdą okazję

Artykuły na temat: niebianska rozkosz z herbatnikami
  • Lekkie, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto. Dodatkowym atutem jest fakt, że nie trzeba go piec! Składniki: 750 g mascarpone (schłodzony) 2 galaretki cytrynowe 400 ml śmietanki 36% (mocno schłodzonej) 4 łyżki cukru pudru 400 ml wrzątku Skórka z otarta z pomarańczy Ok. 15-18 szt. herbatników 1 mango lub 300 g innych, ulubionych owoców Płatki kokosowe (można zastąpić wiórkami) Wykonanie: Mango obrać, pokroić w cienkie plastry. Płatki kokosowe uprażyć na złoty kolor na suchej...

  • Chatka, to jeden z najpopularniejszych przepisów w serwisie Smaker. Jeśli jeszcze nie próbowaliście przygotować samodzielnie tego ciasta, koniecznie wypróbujcie przepis Jacka. Kruche ciasteczka - herbatniki 660 g mąki tortowej330 g masła180 g cukru pudru6 żółtekskórka otarta z 1 cytryny Masa serowa1 kg sera białego półtłustego 250 g margaryny1 szklanka cukru pudru1 opakowanie cukru waniliowego50 g liofilizowanych truskawek10 ml ekstraktu z wanilii2 łyżki kakao5 ml aromatu truskawkowego1...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

  • W najnowszym numerze magazynu PYSZNE wzięliśmy byka za rogi i udowadniamy, że podroby zasługują na uznanie. Gotujemy gulasz z policzków wołowych, zapiekamy wątróbkę i dusimy cynaderki. Kuchnia to miejsce dla odważnych! Poza tym rozsmakowujemy się w daniach z kapusty, poznajemy różne rodzaje mąki, a w warsztatach kulinarnych pieczemy domową pizzę. W wolnym czasie jedziemy na kulinarną wyprawę do Czech, a po powrocie pieczemy ciasta - niebiańskie łakocie, które skuszą nawet najbardziej...

  • Uczestnicy programu musieli wcielić się w rolę architektów i za pomocą herbatników stworzyć spektakularne budowle. Czyj pomysł i wykonanie podoba wam się najbardziej?

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Kto by pomyślał, że z delikatnych herbatników można przygotować tak wspaniałe budowle? Oto przepis Danuty. Herbatniki: 750 g mąki 300 g masła 150 g cukru pudru szczypta soli 300 ml śmietany kremówki 30% Polewa: 80 ml śmietany kremówki 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady (60% zawartość kakao) Sklejanie młyna: 1 tabliczka białej czekolady     HerbatnikiMąkę posiekać z masłem, cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodać śmietanę, a następnie zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Po...

  • Zobacz, jak przygotować deser, który musieli przygotować finaliści programu "Bake Off - Ale Ciacho!". Ciasto kruche 250 g palone masło 350 g mąka krupczatka 60 g mąka pszenna 90 g tarte orzechy laskowe 190 g cukier puder 1 jajko 2 g sól Earl Gray Ekstrakt herbaciany Przygotuj palone masło i wystudź do stężenia. Z podanych składników wykonaj kruche ciasto.  Dodaj earl grey i aromat herbaciany według uznania. Odstaw ciasto do schłodzenia. Rozwałkuj ciasto do pożądanej grubości....

  • Na co dzień Olga mieszka we francuskim Hex. Nic więc dziwnego, że w konkurencji autorskiej postanowiła odtworzyć jedną z najbardziej rozpoznawalnych budowli z tej miejscowości. Ciasto: 8 szklanek mąki 2 kostki masła 3 szklanki cukru pudru 5 jaj   Karmel: 800 g cukru   Lukier królewski: 3 jajka 1 szklanka cukru pudru   CiastoMąkę, masło, cukier puder i jaja zmiksować do połączenia się składników, następnie wyrobić ręcznie. Schłodzić w lodówce przez ok. pół godziny....

  • Koniec z karteczkami, wycinkami z gazet i świstkami rozsianymi po wszystkich szafkach w kuchni! Notes kuchenny to idealny sposób, by nareszcie w jednym miejscu znalazły się wszystkie twoje ulubione przepisy, kulinarne tajemnice i smaczne odkrycia. Ten zeszyt przetrwa w twojej rodzinie przez pokolenia i będzie najbardziej aromatyczną pamiątką dla najbliższych. Okraszony autorskimi przepisami i rysunkami Niny Majewskiej-Brown - miłośniczki kuchni i autorki poczytnych powieści Wakacje,...