• Informacje na temat:

    nie pasteryzowane leczo

Przepisy na temat: nie pasteryzowane leczo
  • UNIKALNE ROZWIĄZANIE OD ŁOWICZA – SPRAWDŹ, JAK ŁATWO TERAZ WYCISNĄĆ POMIDOORA!

    Bardzo lubimy dania na bazie pomidorów – za smak, za to że pasują do wielu okazji i za to, że przywołują miłe wspomnienia. Dlatego chcielibyśmy się nimi cieszyć przez cały rok, wyciskając z pomidora to, co najlepsze. Teraz to możliwe! Dzięki koncentratowi Łowicz 30% w wyjątkowo nowatorskim opakowaniu – saszetce. To propozycja, jakiej jeszcze nie było. Jest lekka, wygodna w przechowywaniu do czasu...

  • Domowe pomidory w słoikach. Idealne na zupę pomidorową.

  • Te wspaniałe rzodkiewki...

    Rzodkiewki polecane są przez lekarzy i dietetyków jako skuteczne lekarstwo przeciw wiosennemu zmęczeniu i wyczerpaniu. Najsmaczniejsze są rzodkiewki intensywnie czerwone, niezbyt wyrośnięte, soczyste(...) włosów". Zawierają witaminę C oraz witaminy z grupy B. Stanowią doskonały środek na polepszenie pamięci dla dzieci i młodzieży uczącej się. Olejek gorczycowy w nich zawarty nadaje im ostry smak, ale...

  • Kiszone i pasteryzowane ogórki na zupę.

  • Danie na lato,łatwe w przygotowaniu

  • Szybkie, pożywne leczo. Któż nie zna, któż nie lubi. :)

  • Macie już dość przetworów? Ja jeszcze nie ale :)Dzisiaj leczo do słoików..

  • Pożywne i łatwe w wykonaniu ,to musi się udać

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • szybkie, smaczne, na każdą porę dnia,

Artykuły na temat: nie pasteryzowane leczo
  • 5  sposobów na dobre zdrowie według  św. Hildegardy

    Lecz się naturalnie.

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Dlaczego cudowne leki nie czynią cudów?

    Ktoś proponuje ci zakup środka, który leczy niemal wszystkie dolegliwości? Zanim się na to zdecydujesz się, poznaj tajemnice pseudoleczniczych specyfików.

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Tajemnica dobrego gulaszu

    Jesień to atrakcyjna pora na gulasz, leczo czy stroganowa. Te sycące dania wspaniale rozgrzewają.

  • Pestki dyni do popularna przekąska nie tylko w sezonie dyniowym. Okazuje się, że te zwykłe pestki są dużo zdrowsze niż nam się wydaje… Czy to zwykła przekąska? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Pestki dyni pomagają na serce i obniżają cholesterol Zawarte w pestkach dyni (oraz w np. orzechach) fitosterole mają podobną budowę do cząsteczek cholesterolu. Ale równocześnie działają na nas inaczej - roślinne sterole zmniejszają jego wchłanianie, dzięki czemu obniżają poziom cholesterolu całkowitego i...

  • Zdrowy ferment

    Kisić można nie tylko ogórki, ale także owoce, ziarna, grzyby i kasze. Na zdrowie!

  • Kolorowe warzywa doskonale prezentują się na naszych talerzach – pobudzają zmysły i zachęcają do jedzenia. Ale czy wiedzieliście, że za włączeniem ich do diety przemawiają nie tylko względy estetyczne? Szczególnie cenne są fioletowe warzywa, gdyż mogą uchronić nas przed rakiem. Fot. 123RF Śliwki, bakłażany, kapusta, porzeczki, borówki oraz buraki - co je łączy? Z pozoru, poza doskonałym smakiem, niewiele, Jeśli jednak przyjrzycie się im dokładniej, z pewnością rzuci wam się w oczy ich...

  • Mleko - dla kogo jest dobre?

    To jeden z najwartościowszych produktów, ale nie każdy może je pić. Sprawdź jakie są zalety mleka, a kto powinien się go wystrzegać!

  • Już rosną, są coraz większe, żółte, pękate – leniwie wylegują się w ogródkach czekając, aż ktoś je zbierze i poda na stół, a nie zrobi z nich dekoracje na Halloween. Fot. 123RF/Picsel Dynia zasługuje na znacznie więcej niż wydrążenie. Dynię warto jeść bo... 100 gram tego owocu - tak, dynia jest owocem! - zawiera jedynie 28 kcal oraz 2,8 g błonnika. Mamy zatem do czynienia z owocem dietetycznym, wręcz odchudzającym, a jednocześnie sycącym. Miąższ dyni zawiera beta-karoten, czyli prowitaminę...