• Informacje na temat:

    new york hot dog przepis

Przepisy na temat: new york hot dog przepis
  • Smaczny pomysł na "Serniczek New York"

  • Wypróbowany przepis na "Zapiekany hot dog"

  • Szybkie szamanie na ciepło - alternatywa dla nudnych kanapek

  • to nie żadne gorące psy!!!!!!!!!!!!

  • Prosty i szybki przepis na pyszną kolację :)

  • W sam raz na nudę

  • Stek z rostbefu zawiera niezbyt duży pasek tłuszczyku, który podczas smażenia świetnie rozprowadza smak i nadaje miękkości mięsu. Stek wołowy wspaniale smakuje ze świeżym rozmarynem i tak go przygotowałam.

  • Co łączy świątecznego zajączka oraz wigilijną kutię? Dokładnie, zgadliście. Tyle jeśli chodzi o zagadki. Przejdźmy zatem do meritum dzisiejszego odcinka czyli do przepisu jak zwykle łączącego różne style i smaki. Dzisiaj wyszliśmy naprzeciw potrzebom Polonii zamieszkującej Stany Zjednoczone, która odwiedzając polskie rodziny błądzi rękoma po stole w poszukiwaniu pożywienia, które nie zszokuje jej wrażliwego, nieprzyzwyczajonego do tradycyjnych polskich kulinariów żołądka. Tak jak zakłady...

  • Dlaczego śląski? Bo zamiast zwykłej parówki użyliśmy kiełbasy śląskiej. Wspaniale komponuje się z ketchupem wymieszanym z kapustą kiszoną.

  • Sprawdzony przepis na "Przepis na szybkie hot-dogi"

Artykuły na temat: new york hot dog przepis
  • Waga ciąży

    ...wypowiedź autorki bestsellerowych poradników z listy "New York Timesa" - brzmi złowieszczo: "Zastanów się, czego w tobie najwięcej: stresu, złości, żalu? Jesz byle co? Nieregularnie? To ty odpowiadasz za(...), ziołami, treningiem. Edyta ma 35 lat i czuje, że odnowa jest jej potrzebna. W korporacji pracowała po dwanaście godzin dziennie. W biegu połykała hot dogi na stacji benzynowej i nie miała czasu na...

  • Dziś w Stanach Zjednoczonych hucznie obchodzony jest Dzień Niepodległości. Przypadkowo lub nieprzypadkowo 4 lipca to także święto hot-doga. Fot. 123RF/Picsel To doskonała okazja by poznać historię hot-dogów.   Amerykańskie hot-dogi pochodzą z Niemiec. W 1987 roku Frankfurt nad Menem obchodził 500 urodziny hot-doga. Ponoć w 1487 roku, czyli na pięć lat przed wyprawą Kolumba w stronę Nowego Świata, właśnie we Frankfurcie powstała pierwsza, charakterystyczna cienka i długa kiełbaska - znana dziś...

  • Książka twórczyni kultowego bloga MyNewRoots prezentującego potrawy kuchni roślinnej – w tym także wegańskiej i bezglutenowej. Autorka od lat tworzy smaczne i zdrowe przepisy oparte o nieprzetworzone, świeże produkty sezonowe. Proponuje zarówno proste i szybkie w przygotowaniu przepisy, jak i bardziej skomplikowane potrawy. Zawsze są one jednak przystępnie opisane i zilustrowane pięknymi zdjęciami. Dla wielu My New Roots to biblia kulinarna. Słynny bezglutenowy chlebek zmieniający życie...

  • Fast food nie musi nam się od razu kojarzyć z czymś złym. Domowej roboty burger, czy kebab zaspokoją największy głód i są znacznie lepszą oraz zdrowszą alternatywą do tych podawanych z budki. Fot.123RF/Picsel Początki fast foodów Kiedy myślisz o fast foodzie, pierwszym krajem, który przyjdzie Ci na myśl, będzie prawdopodobnie USA. To właśnie przez kulturę amerykańską został on rozpowszechniony. Ale fast food nie jest nowym wynalazkiem. Już w starożytności można było kupić szybko przyrządzane...

  • Z Nowym Jorkiem zdecydowanie kojarzy nam się bajgiel z serem oraz karmelowa latte. Jakie kulinarnie skojarzenia mają zwycięzcy konkursu? Zobaczcie sami. Ogromnie dziękujemy za wszystkie przesłane na konkurs zgłoszenia. W waszych odpowiedziach królowały raczej szybkie dania typu hot-dog i burger. Jakoś nas to nie dziwi, w końcu Nowojorczycy żyją w ciągłym biegu. Książki "Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu" powędrują do: Pani Magdy "Żółte taksówki i hot-dogi to pierwsza myśl jaka mi...

  • Studenckie życie głównie kojarzy się z oszczędnym trybem życia. Często odbija się to na jakości jedzenia. Tymczasem pyszne jedzenie nie musi być drogie i czasochłonne. Na co zatem może sobie pozwolić osoba ze studenckim budżetem? Pierwsze samodzielne kroki nigdy nie są łatwe. Mieszkając w akademiku czy na stancji, student niejednokrotnie musi zatroszczyć się o zawartość lodówki. Nie raz przygotowanie smacznego posiłku większości kojarzy się z wieloma godzinami spędzonymi w kuchni i wysokim...

  • Z kokosem, kawałkami czekolady, imbirem lub pomarańczą. Na słodko lub wytrawnie z oliwkami i pieprzem. To tylko kilka pomysłów na muffinki, które w ostatnim okresie czasu święcą triumfy! Fot. 123RF/Picsel Powstanie tych słodkich pyszności datuje się na przełom X i Xi wieku w Anglii. Początkowo muffinki przygotowywane były i jedzone przez niższe klasy społeczne (służbę) w Wielkiej Brytanii. Szybko jednak awansowały i zostały uznane przez wyższe klasy, jako znakomity dodatek do popołudniowej...

  • Autorka bestselleru Lunch w Paryżu zabiera nas w kolejną podróż, tym razem do serca Prowansji. Przed dziesięcioma laty pochodząca z Nowego Jorku Elizabeth Bard, podążając za przystojnym Francuzem, wdrapała się po kręconych schodkach do miłosnego gniazdka w centrum Paryża. Po jakimś czasie, kiedy ich dziecko było w drodze, nabrała przekonania, że odnalazła swoje miejsce na ziemi, miejsce już „na zawsze". Jednak przed narodzinami dziecka para decyduje się na romantyczny wypad do Céreste, małej...

  • Love story z przepisami – nie tylko kulinarnymi. Lunch w Paryżu to historia młodej Amerykanki przeżywającej dwa namiętne romanse – z Bretończykiem Gwendalem i francuską kuchnią. W najbardziej romantycznym z miast Elizabeth idzie na lunch z przystojnym Francuzem... i już nigdy nie wraca do domu. Poznaje świat gwarnych targowisk, modnych bistro i femme fatale noszących rozmiar 34. Uczy się, jak patroszyć ryby i jak sufletem czekoladowym koić ataki tęsknoty za domem. Odkrywa też, że im lepiej...

  • Radość picia to jedna z tych książek, które zabiera się ze sobą na bezludną wyspę. Oczywiście pod warunkiem, że nie jest ona tak zupełnie bezludna, to znaczy znajduje się na niej przynajmniej jeden sprawny barman i dobrze zaopatrzony barek. Radość picia to także jedna z tych książek, które odbiera się wszystkimi sześcioma zmysłami. Czytając opis chińskich naczyń do produkcji alkoholu, niemal czujemy pod palcami ich fakturę. Widzimy i słyszymy Pigmejów z Konga, rozochoconych po spożyciu...