• Informacje na temat:

    naprawdę warto kaszanka

Przepisy na temat: naprawdę warto kaszanka
  • Grill? Dlaczego nie!

    ..., ale pod warunkiem, że są prawidłowo przygotowywane. Zaletą potraw grillowanych jest przyrządzanie ich bez dodatku tłuszczu, dzięki temu ilość spożywanego tłuszczu oraz wartość kaloryczna potrawy jest mniejsza. Potrawy z grilla nie tracą swych wartości odżywczych, pozostają kruche, delikatne i smaczne. Niewiele osób chce jednak wiedzieć o szkodliwych substancjach obecnych w grillowanych potrawach...

  • Zwykła kaszanka podana w niezwykły sposób:-)Założę się,że zagości na stałe w wielu domach.Spróbujcie!!! Naprawdę warto!

  • Dobra.w smaku kwaskowata,szybko się ją robi

  • Kto nie lubi czekolady, ręka w górę! Jakoś żadnej dłoni nie widzę :) Oczywiście żartuję, z pewnością są osoby (nieliczne), którym smak czekolady nie odpowiada lub, które muszą ograniczać spożycie tego kalorycznego smakołyku na przykład z powodu dbania o szczupłą sylwetkę. Jednak dla większości z nas, czekolada jest jednym z najpopularniejszych, najczęściej zjadanych deserów. Uwielbiamy ją.

  • Dzisiaj słów parę o moim ukochanym warzywie - ponieważ pierwsze okazy młodziutkich cukinii mogę już zrywać w ogródku u Teściowej -poczytajcie ile dobra kryje to niepozorne warzywo :)

  • Kaszankę zrobiłam z 3 rodzajów kasz. Do kaszanki użyłam ścinki ze schabu oraz swojską mieszankę przypraw i ziół. Jest idealna upieczona na grillu lub na patelni. Bardzo polecam, gdyż jest naprawdę pyszna.

  • Kolejne danie mojego męża.

  • Bardzo proste i smaczne danie. Tak przygotowaną kaszankę można z powodzeniem położyć na grill.

  • Zielone, białe, a nawet fioletowe - w maju na straganach, placach , w warzywniakach pojawiają się jedne z moich ulubionych warzyw - niestety tylko na około 2 miesiące :( Oprócz tego, że są pyszne - posiadają mnóstwo dobroczynnych właściwości

Artykuły na temat: naprawdę warto kaszanka
  • Choroba wieńcowa w porę powstrzymana

    ...i czyni je podatnymi na miażdżycę, a przez to mniej drożnymi. Unikaj alkoholu - jest naprawdę trujący dla serca! Wywołuje zwyrodnienie jego włókien, a także ich otłuszczenie, a do tego osłabia siłę(...), włóknieniem i przebudową; zwiększające jego wydolność i zmniejszające wysiłek; zapobiegające arytmii. Domowy pomiar ciśnienia Warto go robić, nawet gdy nic nam nie dolega, czysto profilaktycznie, choćby raz...

  • Jeść słodycze i mimo wszystko chudnąć – to z pewnością marzenie wielu z nas. Ale czy jest ono realne? Okazuje się, że jak najbardziej! Wbrew pozorom, zdrowe słodycze istnieją i wcale nie są trudno dostępne. Dla wielu osób dieta to czas niekończących się wyrzeczeń oraz odmawiania sobie przyjemności. Wszystko to sprawia, że czujemy się bardzo źle i znacznie trudniej jest nam wytrwać w postanowieniach. Nie tak być powinno! Jeśli bardzo lubicie słodycze, wcale nie musicie ich sobie odmawiać....

  • Geny to nie wszystko

    .... Naruszewicz. Linia życia Zmiany na lepsze warto rozpocząć od dbania o linię. Jak przekonują autorzy międzynarodowego raportu AICR, nadwaga i otyłość zwiększają ryzyko zachorowania na wiele(...) czym bardziej wskazane są niższe jego wartości (w granicach 21-23). Jeśli BMI jest w normie, mimo że w dorosłym życiu, powiedzmy od 21. roku życia zdarzyło nam się przytyć, warto próbować wrócić do...

  • Weganizm to nie tylko dieta, ale styl życia, który eliminuje produkty pochodzenia zwierzęcego. Weganie nie noszą futer, nie jedzą mięsa ani jajek, nie chodzą do zoo i nie kupują produktów testowanych na zwierzętach. Fot. 123RF/Picsel Weganie jedzą wyłącznie produkty pochodzenia roślinnego. / fot. 123RF.COM/PICSEL   Weganie starają się na co dzień żyć tak, aby nie przysparzać cierpienia zwierzętom. Rezygnują więc ze wszystkiego, co od zwierząt pochodzi, nieważne czy jest to mięso czy futro...

  • Wielbiciele wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów czy naprawdę jecie żółty ser? Uważajcie, możecie się zdziwić, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się je obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy. Tymczasem w wielu produktach, które kupujemy w sklepach, nie ma zbyt wiele...

  • W ostatnich latach coraz częściej słyszymy ten skrót. Temat ten wywołuje mnóstwo kontrowersji i ma swoich zwolenników i zagorzałych przeciwników. Czym w rzeczywistości jest GMO i co się z tym wiąże? Fot. 123RF/Picsel GMO to skrót od angielskich słów Genetically Modified Organism, czyli organizm genetycznie modyfikowany. Co to dokładnie oznacza? GMO to po prostu organizmy, do których człowiek sztucznie wprowadza obce geny, pobrane z innego organizmu. Zmiany te dotyczą warzyw, owoców, leków...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Czy kupowany w sklepie "ser" to naprawdę ser? Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy....

  • Te pochodzące z rejonu Morza Śródziemnego warzywa, nie są jeszcze zbyt popularne nad Wisłą, jednak coraz łatwiej dostać je w naszych sklepach. Warto włączyć je do diety, gdyż mają bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Fot. 123RF Karczochy były doskonale znane już starożytnym Grekom i Rzymianom, którzy zalecali ich spożywanie zwłaszcza w przypadku niestrawności, a także różnego rodzaju chorób wątroby i nerek. Z czasem zaczęto je hodować w innych regionach Europy, jednak moda na ich...

  • 15 lipca tego roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych opublikowała wyniki kontroli niektórych produktów, które kupujemy w sklepach. Jemy coraz gorzej czy coraz lepiej? Kontrolę przeszło ponad tysiąc próbek produktów. Fot. 123RF.COM/PICSELWśród przebadanych produktów były ryby, produkty mięsne, przetwory warzywne, oliwa z oliwek i jajka. Kontrolerzy wzięli pod uwagę: - cechy organoleptyczne (np. wygląd, smak, zapach, barwę i konsystencję produktów),- parametry...