• Informacje na temat:

    nalewka z imbiru przepis

Przepisy na temat: nalewka z imbiru przepis
  • Domowa nalewka krok po kroku

    Popularność nalewek wynika nie tylko z ich słodkiego, owocowego smaku, ale także zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. Na szczęście w dzisiejszych czasach, każdy z nas ma dostęp do niemal nieograniczonej liczby przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek.

  • Nie wyobrażacie sobie, jaka pyszna nalewka wychodzi z pospolitego agrestu. Kilka tygodni temu odkryłam w spiżarni wielce omszałą butelkę. Przyniosłam do kuchni, oczyściłam z kurzu i pajęczyn, zbliżyłam do światła, a następnie udało mi się odczytać wyblakły napis na etykietce - "Agrest z imbirem 2014". Coś podobnego, to ja robiłam nalewkę z agrestu? Nie pamiętałam o tym zupełnie, gdyż nigdy jej nie spróbowaliśmy, tylko tyle, co przy filtrowaniu i zlewaniu do butelki. Ale taka świeża nalewka...

  • Miód - 10 łatwych przepisów

    ...imbiru. Nafaszeruj jabłka. Na wierzchu każdego połóż grudkę masła. Ułóż na blasze na folii aluminiowej i podpiecz w piekarniku. Oprósz cynamonem, cukrem pudrem i podaj.  2. Zimowa sałatka Z miodem(...) w plasterki marchewki, 4 łyżki miodu, 3 łyżki masła, ew. łyżkę soku z pomarańczy, 1/2 łyżeczki imbiru i 1/2 łyżeczki soli wymieszaj w rondlu. Duś pod przykryciem 30 min, mieszając, aż marchewka pokryje się...

  • Nie ma nic lepszego niż usiąść w chłodny, zimowy wieczór przy kominku i rozgrzać się domową nalewką. Robię różne smaki – malinowe, cytrynowe, imbirowe. Od zeszłego roku również nalewkę truskawkową. Ma wspaniały kolor i cudowny zapach. Przepis zaczerpnięty ze strony Kulinarne Szaleństwa Margarytki.

  • Nalewka imbirowa

    Składniki: - 10 dag korzenia świeżego imbiru, - 2 duże cytryny o grubej skórce, - 10 dag cukru, - 3 łyżki miodu najlepiej lipowego, - 3/4 l czystej wódki 45 proc. Przygotowanie: 1. Imbir(...) kieliszeczek nalewki wlejemy do gorącej herbaty. Czas przygotowania: 50 minut Czas oczekiwania: 3 miesiące Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas...

  • Moja ulubiona nalewka o cudownym smaku i aromacie. Przepis zaczerpnięty od R'n'G Kitchen (http://www.rngkitchen.pl/2014/06/nalewka-truskawkowa.html)

  • Skrzydełka po chińsku - przysłał Paweł

    Przepis dla 4 osób: 20 skrzydełek kurzych; łyżka oleju; 2 łyżki miodu; 1/2 szklanki rosołu, 5 łyżek sosu sojowego, 5 łyżek słodkiej nalewki (najlepiej wiśniowej), 1 łyżeczka imbiru...

  • Przepis na nalewkę wiśniową na wódce a nie na spirytusie.

  • Miłość od kuchni

    ...miłosnym specjałom. Wśród nich był również cudowny eliksir miłości, dozowany skrupulatnie zbłąkanym zakochanym. Niestety grecka bogini nie zostawiła po sobie żadnego przepisu. Nic straconego jednak. Pod jej patronatem tworzyli je inni. Medycy, chemicy, zakochani... Najstarszym afrodyzjakiem jest przepis z 1700 roku p.n.e. Przebrnąwszy przez zawiłe hieroglify na starożytnym zwoju...

  • Dla zdrowia ;pomaga obniżyć ciśnienie krwi. Przepis z Przyjaciółki.

Artykuły na temat: nalewka z imbiru przepis
  • Nalewki, Praca zbiorowa

    Dla zdrowotności, od boleści i łamania w kościach. Nalewka jest magicznym alkoholem. Kieliszeczek wypity dla zdrowia wzmacnia organizm, leczy niedomagania ciała, a zniechęconych podnosi na duchu.

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot. 123RF/Picsel Na staropolskich stołach królowały nalewki, a najlepsze receptury stały się dla ich posiadaczy skrzętnie skrywanym sekretem, przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Słodkie alkoholowe napoje były...

  • Imbir lekarski - ekspert od zdrowia

    ...nigdzie nie występuje w stanie dzikim. Uprawiany jest w krajach o ciepłym klimacie, m.in. w Malezji, Chinach, Japonii, Indiach i Australii. Korzeń imbiru, zawierający błonnik, potas, wapń, fosfor(...) imbiru łagodzi stany zapalne i ból w chorobie zwyrodnieniowej i reumatoidalnym zapaleniu stawów, regeneruje i ochrania chrząstkę stawową. Z amerykańskich i rosyjskich badań z 2005 roku wynika, że działa...

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot.Materiały prasowe Nalewki, zarówno te ziołowe, jak i owocowe, świetnie sprawdzają się jako dodatek do dań wytrawnych, jak też do słodkich ciast i deserów. Przygotowanie tego trunku nie jest trudne, a jedynie...

  • Ziołowe kuracje na kobiece dolegliwości

    Leczenie ziołami znów stało się modne. Nie tylko stosujemy roślinne leki z apteki, ale też coraz chętniej same uprawiamy zioła lub zbieramy je na łące czy działce. Przygotowaliśmy dla Was 32 przepisy na proste, ziołowe kuracje.

  • Domowe nalewki, jakimi nasze prababcie leczyły wszelkie dolegliwości, powracają w wielkim stylu na do naszych spiżarni, apteczek i na stoły. I bardzo dobrze, z jednym jednakże zastrzeżeniem: przy sporządzaniu wyciągów, nalewów czy nalewek "dla zdrowotności", które oprócz walorów smakowych mają też działanie lecznicze i wzmacniające, obowiązują pewne zasady. Autor książki radzi, jak je przygotowywać, przechowywać i stosować, a między receptury wplata mnóstwo ciekawostek związanych z dawną...

  • Superzioła na jesień i zimę

    ...lipowego. Napój warto "wzmocnić", dodając plasterek imbiru i łyżeczkę 100 proc. soku z malin. W ten sam sposób możesz przygotować napar z kwiatu lipy i suszonych malin - w równych proporcjach. Herbatka 5 przemian: z tymianku i lukrecji Przepis na ten aromatyczny napój wywodzi się z medycyny chińskiej. Bardzo ważny jest sposób przygotowania herbatki. Zagotuj w garnuszku szklankę wody, do wrzątku...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Wiśniówka, benedyktynka czy krupnik - aromatyczne nalewki do dziś królują na polskich stołach i w domowych spiżarniach. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam...

  • Zdrowotny hit! Zielone kuracje

    ..., zaczynając dzień dowolnym smoothie. Z algami. Przepis: szklankę wody kokosowej (kupisz w markecie), zmiksuj z płaską łyżeczką spiruliny w proszku, garścią natki, bananem i kiwi. Przypraw szczyptą imbiru i łyżeczką miodu. Z awokado. Przepis: wrzuć do blendera dojrzałe awokado i pokrojony w kostkę świeży ogórek gruntowy, bez skórki. Wlej też świeżo wyciśnięty sok z dwóch pomarańczy i szklankę soku...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Na szczęście nasi użytkownicy znają sekret doskonałych, domowych nalewek. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu...