• Informacje na temat:

    nalewka z imbiru miodu jabłko

Przepisy na temat: nalewka z imbiru miodu jabłko
  • Miłość od kuchni

    Od momentu, kiedy Adam dał się skusić Ewie i zjadł z wielkim smakiem rajskie jabłko, ludzie na całym świecie wymyślali najprzeróżniejsze potrawy i napoje, które miały pomóc uwieść płeć przeciwną. Jabłko jako takie afrodyzjakiem nie jest, ale jest jego najstarszym symbolem. Pomysłodawczynią kuchni uwodzenia była znana wszystkim mityczna bogini Afrodyta, która łaskawie użyczyła swego imienia...

  • Szybki deser niby nic a jaki pyszny :-D

  • Wypróbowany przepis na "Jabłko pieczone"

  • słodki niskokaloryczny deser lub przystawka

  • Wypróbowany przepis na "Jabłko z miodem i cynamonem"

  • Nie wyobrażacie sobie, jaka pyszna nalewka wychodzi z pospolitego agrestu. Kilka tygodni temu odkryłam w spiżarni wielce omszałą butelkę. Przyniosłam do kuchni, oczyściłam z kurzu i pajęczyn, zbliżyłam do światła, a następnie udało mi się odczytać wyblakły napis na etykietce - "Agrest z imbirem 2014". Coś podobnego, to ja robiłam nalewkę z agrestu? Nie pamiętałam o tym zupełnie, gdyż nigdy jej nie spróbowaliśmy, tylko tyle, co przy filtrowaniu i zlewaniu do butelki. Ale taka świeża nalewka...

  • Nadchodzą jesienne i wkrótce zimowe dni. Powinniśmy zadbać o nasze zdrowie. Od czasu do czasu rozgrzać się gorącą herbatą lub czymś mocniejszym. Proponuję przygotowanie nalewki imbirowej.

  • Nalewka jest doskonałym środkiem przeciwko przeziębieniom. Wspomaga również pracę układu pokarmowego.

  • Pyszna i zdrowa surówka,bardzo polecam:)

  • To nalewka z czarnych porzeczek z dodatkiem cynamonu i goździków. Na zimowe wieczory jak znalazł.

Artykuły na temat: nalewka z imbiru miodu jabłko
  • Pięć sprawdzonych sposobów na zdrową tarczycę

    Zmiksuj 2 garści jarmużu, jabłko  i 3 łyżki soku z cytryny. Dodaj starty kawałek (1 cm) korzenia imbiru  i łyżkę oleju rzepakowego. Jeżeli mus jest za gęsty, rozrzedź go wodą mineralną. Pij koktajl co(...)                      1. Nalewka z pestek i kasza gryczana Zbierz 40 pestek z jabłek, posiekaj je, włóż do słoika i zalej 100 ml spirytusu (96%). Zakręć i odstaw na tydzień  w ciemne, ciepłe...

  • Miód wzmacnia serce, koi skołatane nerwy, leczy przeziębienie i łagodzi podrażnienia skóry. Dodatkowo ma właściwości bakteriobójcze i uodparniające. Fot. 123RF.COM/PICSEL Miód jest jednym z najcenniejszych darów jakie otrzymaliśmy od natury. Naukowcy wykazali, że regularne spożywanie miodu ma zbawienne skutki dla całego organizmu. Powstawanie miodu Miód produkują pszczoły, zanosząc do ula nektar kwiatowy albo spadź. Nektar jest wydzieliną roślin, składającą się głownie z fruktozy i glukozy,...

  • Dziewięć produktów, które sprawią, że nie utyjesz, nawet gdy będziesz jadła słodycze

    ...energii i natychmiast go spalają. Odchudzający napój: szklanka wody, 2 łyżki soku jabłkowego, 2 łyżeczki octu jabłkowego, łyżeczka miodu. Składniki wymieszaj. Pij przez słomkę, najlepiej przed(...) tyle, ile chcesz, a i tak po kilku dniach zauważysz, że nie masz już ochoty na słodycze i ciężkostrawne jedzenie. Jabłka i ocet jabłkowy Już jedno jabłko dziennie zapobiega odkładaniu się tłuszczu...

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot.Materiały prasowe Nalewki, zarówno te ziołowe, jak i owocowe, świetnie sprawdzają się jako dodatek do dań wytrawnych, jak też do słodkich ciast i deserów. Przygotowanie tego trunku nie jest trudne, a jedynie...

  • Jak wzmocnić organizm po zimie

    ...burak, marchewka i jabłko. Produkty bardzo dokładnie umyj, a następnie pokrój w kawałki. Zetrzyj je na tarce o drobnych oczkach, a uzyskaną papkę umieść na sitku nad naczyniem. Mocno dociskaj przez gazę, aż wypłynie sok. Zapamiętaj! Wypij go od razu po wyciśnięciu – przechowywany traci swoje cenne właściwości. Nalewka z dzikiej róży wzmocni po chorobie Jej owoce działają ogólnie wzmacniająco...

  • Zapraszamy do Żar na VII Jarmark Miodu i Wina Fot. 123RF/Picsel VII Jarmark Miodu i Wina odbędzie się w Żarach, w lubuskiem, w dniach 21 i 22 września.   Impreza rozpocznie się w sobotę o godz. 10.00 i potrwa do godz. 18.00. W niedzielę zapraszamy wszystkich zainteresowanych od goodz. 10.00 do 16.00. Jak co roku gościć bedziemy kilkudziesięciu wystawców - głównie będą to stoiska z miodami - bezpośrednio z polskich pasiek - oraz rękodzielnicze. Na naszej imprezie nie ma stoisk z...

  • Wezwij posiłki

    ...jabłko. Skórka o tej barwie (także winogron czy jagód) jest bogata w zwiększającą odporność kwercetynę. Zjedz też garść migdałów, koniecznie ze skórką. Wpływają na produkcję białych krwinek(...) temperaturze miód traci antybakteryjne właściwości. Naukowcy z uniwersytetu w Tel Awiwie stwierdzili, że im ciemniejszy, tym więcej w nim przeciwutleniaczy. Zauważyli też, że łyżka miodu przed snem...

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot. 123RF/Picsel Na staropolskich stołach królowały nalewki, a najlepsze receptury stały się dla ich posiadaczy skrzętnie skrywanym sekretem, przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Słodkie alkoholowe napoje były...

  • Nalewka jest magicznym alkoholem. Kieliszeczek wypity dla zdrowia wzmacnia organizm, leczy niedomagania ciała, a zniechęconych podnosi na duchu. Nalewki przygotowuje się bez pośpiechu, ciesząc się urodą lata lub delektując późnym słońcem jesieni, wkładając w tę domową produkcję wiedzę, umiejętności i serce. Podawane obowiązkowo w karafce wymagają odpowiedniej oprawy: ładnego nakrycia stołu, eleganckich małych kieliszków. Nalewka w karafce powinna być na tyle klarowna, by światło mogło przez...

  • Domowe nalewki, jakimi nasze prababcie leczyły wszelkie dolegliwości, powracają w wielkim stylu na do naszych spiżarni, apteczek i na stoły. I bardzo dobrze, z jednym jednakże zastrzeżeniem: przy sporządzaniu wyciągów, nalewów czy nalewek "dla zdrowotności", które oprócz walorów smakowych mają też działanie lecznicze i wzmacniające, obowiązują pewne zasady. Autor książki radzi, jak je przygotowywać, przechowywać i stosować, a między receptury wplata mnóstwo ciekawostek związanych z dawną...