• Informacje na temat:

    nalewka z aronii i czarnego bzu

Przepisy na temat: nalewka z aronii i czarnego bzu
  • bardzo dobra na zimowe chłodne wieczory

  • Nalewkę zrobiłam z aronii i liści malin, które wzbogaciły smak nalewki i jej walory zdrowotne. Działa rozgrzewająco w mroźne dni i wspomaga krążenie. Dodatkowym walorem jest jej przepiękny kolor. Naprawdę polecam.

  • Najwyższy czas sezon rozpocząć

  • PYSZNA NALEWKA

  • Smaczna i zdrowa

  • rozgrzewa......pychotka

  • Pyszny i zdrowy sok z czarnego bzu a tu są informacje o jego wspaniałych właściwościach: http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/domowa-apteczka/czarny-bez-wlasciwosci-i-dzialanie-przepis-na-sok-z-czarnego-bzu_37132.html :)

  • Zdrowy i smaczny syrop, który robi się z kwiatów krzewu czarnego bzu.

  • dziś przychodzę do Was z przepisem na super syropek, sok z kwiatów czarnego bzu. Jest to idealny dodatek do herbaty, czy zimnej wody-super orzeźwia, świetnie smakuje, ma dużo witamin i właściwości zdrowotnych. Między innymi pomaga na przeziębienie, wzmacnia, usuwa stany zapalne itp. Gorąco polecam. Teraz bez zaczął kwitnienie, więc mamy najlepszy czas na zrobienie syropu. Jest tego wart :) Smakuje świetnie-gorąco polecam

Artykuły na temat: nalewka z aronii i czarnego bzu
  • Czarny bez ma zdrowotną moc

    ...czarnego bzu sprawia, że lista ich działań prozdrowotnych jest bardzo długa. Przede wszystkim obniżają gorączkę, wzmacniają odporność, zmniejszają i skracają o 3-4 dni czas przeziębienia i grypy(...), zapalenia nerwu trójdzielnego, przy bólach zębów. Uwaga, ostrożnie! Owoce czarnego bzu są pomocne tylko wtedy, gdy są dojrzałe, a następnie przetworzone pod wpływem wysokiej temperatury. Niedojrzałe...

  • Ten egzotyczny napój o pięknym rubinowym kolorze określany często mianem herbaty tak naprawdę niewiele ma z nią wspólnego. Jego nazwa w języku afrikaans oznacza po prostu "czerwony krzew". To właśnie dzięki tej roślinie uprawianej wyłącznie w Południowej Afryce, możemy cieszyć się delikatnym smakiem i dobroczynnym działaniem rooibos. Fot. 123RF/Picsel Już w osiemnastym wieku europejscy podróżnicy zaobserwowali, jak mieszkańcy jednej z prowincji w Południowej Afryce regularnie udają się w...

  • Vademecum zielarki

    ...garnka, zalej dwiema szklankami wrzątku, przykryj i parz 15 minut. Wypijaj szklankę przed snem. 4. Na odporność Nalewki z czarnego bzu lub aronii oczyszczają organizm z toksyn. Owoce o ciemnej skórce...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Na szczęście nasi użytkownicy znają sekret doskonałych, domowych nalewek. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu...

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot.Materiały prasowe Nalewki, zarówno te ziołowe, jak i owocowe, świetnie sprawdzają się jako dodatek do dań wytrawnych, jak też do słodkich ciast i deserów. Przygotowanie tego trunku nie jest trudne, a jedynie...

  • Domowe nalewki, jakimi nasze prababcie leczyły wszelkie dolegliwości, powracają w wielkim stylu na do naszych spiżarni, apteczek i na stoły. I bardzo dobrze, z jednym jednakże zastrzeżeniem: przy sporządzaniu wyciągów, nalewów czy nalewek "dla zdrowotności", które oprócz walorów smakowych mają też działanie lecznicze i wzmacniające, obowiązują pewne zasady. Autor książki radzi, jak je przygotowywać, przechowywać i stosować, a między receptury wplata mnóstwo ciekawostek związanych z dawną...

  • Od zawsze krzew czarnego bzu był uważany za roślinę o nadzwyczajnych właściwościach. Dowiedzione jest naukowo, że wiele jego składników ma istotny i korzystny wpływ na ludzki organizm. Dzięki tej książce dowiecie się, jak domowymi sposobami leczyć dolegliwości dnia powszedniego, tak aby słaby ból nie zamienił się w duży problem zdrowotny. Wiele znanych przepisów i receptur wskazuje, że czarny bez jest silnie zakorzeniony także w naszej domowej kuchni. Niezależnie od tego, czy jest to dżem z...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Wiśniówka, benedyktynka czy krupnik - aromatyczne nalewki do dziś królują na polskich stołach i w domowych spiżarniach. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam...

  • Poza rybami, ciastami i sałatkami, wiele osób przygotowuje na święta również specjalne nalewki i likiery, które umilą rodzinne biesiadowanie. Oto kila sprawdzonych przepisów na tego rodzaju trunki. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu nazwano później hipokrasem. Dzieło greckiego mistrza medycyny kontynuowali średniowieczni mnisi. Produkowane...

  • Na chłodne, jesienne wieczory najlepsze są nalewki, które znakomicie cię rozgrzeją. Te napoje mają nie tylko właściwości lecznicze, ale także świetnie smakują. Aby wydobyć z nich aromat i zapach, trzeba jednak być cierpliwym i czekać nawet rok. Poznaj przepisy na pigwówkę, orzechówkę, śliwkówkę, jarzębinówkę i dereniówkę. Przepisy pochodzą z bezpłatnego Magazynu Smaker - kliknij, aby zobaczyć jego pełną wersję Nalewka z pigwy Pigwa jest polecana szczególnie jesienią i zimą, kiedy odporność...