• Informacje na temat:

    naleśniki z mielonym

Przepisy na temat: naleśniki z mielonym
  • Naleśniki z mięsem mielonym

    Sposób przygotowania 1. Cebulę i czosnek obierz, poszatkuj. Przesmaż na łyżce oleju. Dodaj mięso, smaż kilka minut. Dołóż rozdrobnione pomidory z puszki. Duś 10 minut. Dopraw solą i pieprzem.  2. Farsz nałóż na naleśniki. Złóż, tworząc trójkąty. Przed odgrzaniem obłóż je pokruszonym serem. Zapiekaj 20 minut w 180 st. C. Dekoruj pomidorkami i listkami bazylii.

  • Bardzo smaczne i łatwe do przygotowania :)

  • Naleśniki z łososiem

    Sposób przygotowania 1. Składniki na ciasto zmiksuj. Odstaw na kwadrans. Patelnię posmaruj olejem i smaż cienkie placki, wystudź. Posmaruj serkiem, układaj plastry wędzonego łososia.  2. Zwiń. Krój w plastry i układaj na talerzu. Posyp grubo mielonym czerwonym pieprzem. Naleśniki możesz podsmażyć na rozgrzanym maśle i podać na obiad. 

  • Przepyszne danie dla całej rodziny !!!

  • Naleśniki z boczkiem, porem i cukinią

    ...kilkoma łyżkami ciasta, rozprowadź po patelni, smaż z obu stron. 2. Aby naleśniki nie ostygły, zanim skończysz smażenie ostatniego, gotowe trzymaj w nagrzanym piekarniku. Podawaj z kwaśną śmietaną, posypane świeżo mielonym pieprzem.

  • Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki meksykańskie z mielonym mięsem"

  • Naleśniki wytrawne

    ...sól pieprz 1. Składniki na ciasto zmiksuj. Na małej patelni usmaż naleśniki. W rondelku rozgrzej olej, dodaj szpinak, ząbek czosnku, sól, pieprz i starty parmezan. Na naleśnikach układaj śliwkę, plastry boczku i szpinak, zwijaj w rulony, odkrój końce. Naleśniki pokrój w równe części, układaj w naczyniu żaroodpornym. 2. W rondelku rozgrzej masło. Dodaj mąkę, smaż chwilę. Wlej mleko, gotuj...

  • Sprawdzony przepis na "Naleśniki faszerowane mielonym mięsem"

  • Naleśniki z farszem

    ...z limonki i przyprawami. Naleśniki nadziewaj farszem, udekoruj pomidorami i natką.

  • Smaczny pomysł na "Naleśniki po węgiersku, z mielonym mięsem"

Artykuły na temat: naleśniki z mielonym
  • Naleśniki z mięsem

    Przygotowanie: Jajka dokładnie wymieszaj z mlekiem i mąką. Wsyp trochę soli i odstaw na 30 minut. Usmaż naleśniki. W rondelku rozgrzej olej. Wrzuć mielone...

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Sprawdźcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....

  • Naleśniki po meksykańsku na ostro

    Przygotowanie: Pomidory i cebulę pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić, szczypiorek posiekać. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę i mielone mięso, usmażyć, dodać pastę pomidorową, podlać wodą, zagotować, doprawić. Dodać pokrojone pomidory i kukurydzę, dusić jeszcze 5 minut. Na naleśniki nakładać po porcji farszu, zwijać w rulony. Ułożyć w szerokim naczyniu do zapiekania, posypać startym...

  • To jeden z najprostszych przepisów, który pozostawia ogromne pole dla kuchennej kreatywności. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej oraz wytrawnej, a różnorodne dania z ich wykorzystaniem można tworzyć bez końca. O czym mowa? Oczywiście o naleśnikach. Fot. 123 RF Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom...

  • Naleśniki na słono z gotowanych ziemniaków

    ...mielone i, mieszając, smażymy ok. 10 minut. Doprawiamy pieprzem, solą i koncentratem pomidorowym, mieszamy. 3. Warzywno-mięsnym farszem smarujemy grubo naleśniki, zwijamy i układamy dość ścisło obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Jeśli zostało nam trochę farszu, mieszamy go z bulionem warzywnym i polewamy naleśniki. Jeśli zużyliśmy cały farsz, polewamy samym bulionem. Wstawiamy do piekarnika...

  • W szóstym odcinku najsłodszego programu w TVP2, juniorzy zmierzą się z pozornie łatwym zadaniem, jednak czy wszystkim uda się przygotować idealne naleśniki i pożywne śniadanie? W zeszłą niedzielę, młodzi adepci sztuki kulinarnej piekli sucharki papieskie z przepisu XIX-wiecznej mistrzyni polskiej kuchni - Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Mimo, iż wiele kłopotu sprawiło im samo odczytanie receptury, wszyscy poradzili sobie z zadaniem wybornie. Juniorzy wypieczone przez siebie sucharki musieli podać...

  • Naleśniki chilli

    ...za pomocą miksera wyrabiamy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki na oleju   Gotowe naleśniki nadziewamy farszem a na wierzch kładziemy paski sera żółtego. Zapiekamy aż ser się rozpuści.    

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Naleśniki na ostro

    ...(z olejem) miksujemy. Odstawiamy do lodówki na pół godziny, a potem smażymy naleśniki. Patelni nie natłuszczamy. Szpinak powoli rozmrażamy na małym ogniu, a następnie mieszamy z przepuszczonym przez praskę czosnkiem, jednym jajkiem i twarogiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Naleśniki smarujemy szpinakiem i rolujemy. Każdy naleśnik kroimy na trzy części i układamy ciasno obok siebie w naczyniu do...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...