• Informacje na temat:

    naleśniki z farszem ziemniaczanym

Przepisy na temat: naleśniki z farszem ziemniaczanym
  • ...odstawić. Warzywa lekko przekroić na mniejsze kawałki. Z podanych składników usmażyć cienkie naleśniki dobrze z jednej strony z drugiej tylko lekko "złapać". Na patelnię wylać dwie łyżki oleju(...) na farsz, założyć na to boki placka i uformować rulonik. Brzeg naleśnika posmarować klejem, odłożyć. Naleśniki nadają się do przechowywania w lodówce, przed odsmażaniem należy je wyjąć na godzinę...

  • Proste i smaczne danie.

  • Smakowite krokiety

    ...ciasta. Smaż cienkie naleśniki. Rozłóż na nich farsz. Zwiń, formując krokiety. Pozostałe jajka roztrzep widelcem. Zanurz w nich krokiety. Obtocz je w bułce tartej i porcjami zrumień na oleju. 

  • Ziołowe naleśniki ze smakowitym farszem, ciekawy pomysł na wegetariański obiad.

  • Pizza błyskawiczna

    ...naleśniki. Do gotowego ciasta wsypać paprykę, natkę i przyprawy do smaku. Wszystko razem wymieszać. Smażyć na patelni, na gorącym oleju, jak placki ziemniaczane. Po usmażeniu z jednej strony przewrócić...

  • Sprawdzony przepis na "Ruloniki z farszem serowo-ziemniaczanym"

  • Sprawdzony przepis na "Pierogi z ziemniaczanym farszem"

  • Pyszne naleśniki z farszem mięsnym, polane sosem czosnkowym mogą stanowić doskonałe danie obiadowe lub pomysł na romantyczną kolację dla dwojga!!!

  • Naleśniki z wyśmienitym farszem!

  • Te naleśniki muszę robić bardzo często bo mój mąż je uwielbia

Artykuły na temat: naleśniki z farszem ziemniaczanym
  • Naleśniki na ostro

    ...(z olejem) miksujemy. Odstawiamy do lodówki na pół godziny, a potem smażymy naleśniki. Patelni nie natłuszczamy. Szpinak powoli rozmrażamy na małym ogniu, a następnie mieszamy z przepuszczonym przez praskę czosnkiem, jednym jajkiem i twarogiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Naleśniki smarujemy szpinakiem i rolujemy. Każdy naleśnik kroimy na trzy części i układamy ciasno obok siebie w naczyniu do...

  • To jeden z najprostszych przepisów, który pozostawia ogromne pole dla kuchennej kreatywności. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej oraz wytrawnej, a różnorodne dania z ich wykorzystaniem można tworzyć bez końca. O czym mowa? Oczywiście o naleśnikach. Fot. 123 RF Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom...

  • Wiwat naleśniki!

    ...woda gazowana? Dodatek wody gazowanej (zamiast zwykłej) sprawi, że naleśniki będą bardziej puszyste. Jeżeli robimy naleśniki ze słonym farszem, do przygotowania ciasta zamiast mleka i wody można wziąć(...) szpinaku (może być mrożony). Dodajemy pokrojony w kostkę ser feta (ok. 250 g). Mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą (ostrożnie, bo feta jest słona!). Po 2-3 minutach zdejmujemy z ognia. Naleśniki...

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Sprawdźcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....

  • Krokiety serowo-ziemniaczane

    Składniki na naleśniki połączyć, wyrobić jednolite ciasto. Następnie usmażyć je na patelni, przestudzić. Ziemniaki obrać, ugotować z dodatkiem łyżki przyprawy...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Jarskie placuszki

    Racuchy, naleśniki, placuszki to świetny pomysł na podwieczorek lub słodki obiad.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Dzień dziecka w kuchni

    Naleśniki z jagodami Jeśli masz w domu alergika, zamiast mąki pszennej użyj kukurydzianej albo ryżowej. Ta ostatnia słabo wiąże ciasto, dlatego war to wymieszać ją z mąką ziemniaczaną. Mleko zastąp(...) pudrem, wymieszać z białkami. Z ciasta smażyć złociste naleśniki na rozgrzanym oleju. 3. Gotowe placki układać jeden na drugim, przekładając je przygotowanym wcześniej dżemem jagodowym. Dzieci lubią...

  • W szóstym odcinku najsłodszego programu w TVP2, juniorzy zmierzą się z pozornie łatwym zadaniem, jednak czy wszystkim uda się przygotować idealne naleśniki i pożywne śniadanie? W zeszłą niedzielę, młodzi adepci sztuki kulinarnej piekli sucharki papieskie z przepisu XIX-wiecznej mistrzyni polskiej kuchni - Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Mimo, iż wiele kłopotu sprawiło im samo odczytanie receptury, wszyscy poradzili sobie z zadaniem wybornie. Juniorzy wypieczone przez siebie sucharki musieli podać...