• Informacje na temat:

    naleśniki szpinak z serem feta

Przepisy na temat: naleśniki szpinak z serem feta
Artykuły na temat: naleśniki szpinak z serem feta
  • Naleśniki ze szpinakiem

    Przygotowanie:  Do pomidorów dodaj dwa ząbki przeciśniętego czosnku oraz bazylię. Duś ok. 10 min. Cebulę i pozostały czosnek posiekaj, przesmaż ze szpinakiem. Wymieszaj z serem feta. Nadzieniem posmaruj naleśniki. Podawaj z sosem pomidorowym. Zobacz także: 

  • To jeden z najprostszych przepisów, który pozostawia ogromne pole dla kuchennej kreatywności. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej oraz wytrawnej, a różnorodne dania z ich wykorzystaniem można tworzyć bez końca. O czym mowa? Oczywiście o naleśnikach. Fot. 123 RF Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom...

  • Naleśniki, jakich nie znałaś

    .... Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 40 minut Porcja: 415 kalorii Z fetą i szpinakiem Składniki na 4 porcje: Na naleśniki: 1 szklanka mąki, 1/2 szklanki wody mineralnej, 1/2 szklanki mleka, 1-2 jajka(...) i ziela angielskiego, 2 ząbki czosnku, vegeta, bazylia Na naleśniki: po 1 szklance mąki, mleka i wody, 2 jajka Na nadzienie: po 10 dag serka śmietankowego kanapkowego i sera żółtego, 2 łyżki śmietany, po...

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Zobaczcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....

  • W krainie szpinaku

    Szpinak jest niskokaloryczny - 100 g ma tylko 16 kcal! Możliwości wykorzystania go w kuchni są właściwie nieograniczone. Robi się z nim makarony, tortille, pizze, miksuje do zup-kremów, wykorzystuje do sałatek, tart, lasagne, pierogów czy znakomitych sosów. Można też z niego usmażyć pyszne chrupkie placuszki.

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Nietypowe drugie śniadanie

    Do pracy albo szkoły nie musimy zabierać tylko kanapek. Pyszne naleśniki, fritata czy szaszłyki na zimno będą miłą odmianą.

  • W szóstym odcinku najsłodszego programu w TVP2, juniorzy zmierzą się z pozornie łatwym zadaniem, jednak czy wszystkim uda się przygotować idealne naleśniki i pożywne śniadanie? W zeszłą niedzielę, młodzi adepci sztuki kulinarnej piekli sucharki papieskie z przepisu XIX-wiecznej mistrzyni polskiej kuchni - Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Mimo, iż wiele kłopotu sprawiło im samo odczytanie receptury, wszyscy poradzili sobie z zadaniem wybornie. Juniorzy wypieczone przez siebie sucharki musieli podać...

  • Wykwintny tort naleśnikowy

    ...wymieszaj. Usmaż naleśniki. Szpinak dokładnie umyj i odrzuć wszystkie zwiędłe listki, a następnie osusz. Odetnij wszystkie ogonki. Listki możesz zostawić całe lub pokroić przed albo po ugotowaniu(...), schłodzonym szpinakiem, pokrojoną w kostkę fetą, posiekanymi pomidorami i jajkami. Przypraw roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Naleśniki przełóż przygotowanym nadzieniem...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...