• Informacje na temat:

    naleśniki szpinak z serem feta

Przepisy na temat: naleśniki szpinak z serem feta
Artykuły na temat: naleśniki szpinak z serem feta
  • Naleśniki ze szpinakiem

    Przygotowanie:  Do pomidorów dodaj dwa ząbki przeciśniętego czosnku oraz bazylię. Duś ok. 10 min. Cebulę i pozostały czosnek posiekaj, przesmaż ze szpinakiem. Wymieszaj z serem feta. Nadzieniem posmaruj naleśniki. Podawaj z sosem pomidorowym. Zobacz także: 

  • To jeden z najprostszych przepisów, który pozostawia ogromne pole dla kuchennej kreatywności. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej oraz wytrawnej, a różnorodne dania z ich wykorzystaniem można tworzyć bez końca. O czym mowa? Oczywiście o naleśnikach. Fot. 123 RF Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom...

  • Naleśniki, jakich nie znałaś

    .... Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 40 minut Porcja: 415 kalorii Z fetą i szpinakiem Składniki na 4 porcje: Na naleśniki: 1 szklanka mąki, 1/2 szklanki wody mineralnej, 1/2 szklanki mleka, 1-2 jajka(...) i ziela angielskiego, 2 ząbki czosnku, vegeta, bazylia Na naleśniki: po 1 szklance mąki, mleka i wody, 2 jajka Na nadzienie: po 10 dag serka śmietankowego kanapkowego i sera żółtego, 2 łyżki śmietany, po...

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Zobaczcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....

  • W krainie szpinaku

    Szpinak jest niskokaloryczny - 100 g ma tylko 16 kcal! Możliwości wykorzystania go w kuchni są właściwie nieograniczone. Robi się z nim makarony, tortille, pizze, miksuje do zup-kremów, wykorzystuje do sałatek, tart, lasagne, pierogów czy znakomitych sosów. Można też z niego usmażyć pyszne chrupkie placuszki.

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Nietypowe drugie śniadanie

    Do pracy albo szkoły nie musimy zabierać tylko kanapek. Pyszne naleśniki, fritata czy szaszłyki na zimno będą miłą odmianą.

  • W szóstym odcinku najsłodszego programu w TVP2, juniorzy zmierzą się z pozornie łatwym zadaniem, jednak czy wszystkim uda się przygotować idealne naleśniki i pożywne śniadanie? W zeszłą niedzielę, młodzi adepci sztuki kulinarnej piekli sucharki papieskie z przepisu XIX-wiecznej mistrzyni polskiej kuchni - Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Mimo, iż wiele kłopotu sprawiło im samo odczytanie receptury, wszyscy poradzili sobie z zadaniem wybornie. Juniorzy wypieczone przez siebie sucharki musieli podać...

  • Wykwintny tort naleśnikowy

    ...wymieszaj. Usmaż naleśniki. Szpinak dokładnie umyj i odrzuć wszystkie zwiędłe listki, a następnie osusz. Odetnij wszystkie ogonki. Listki możesz zostawić całe lub pokroić przed albo po ugotowaniu(...), schłodzonym szpinakiem, pokrojoną w kostkę fetą, posiekanymi pomidorami i jajkami. Przypraw roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Naleśniki przełóż przygotowanym nadzieniem...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...