• Informacje na temat:

    nalesniki puszyste z brzoskwiniami

Przepisy na temat: nalesniki puszyste z brzoskwiniami
Artykuły na temat: nalesniki puszyste z brzoskwiniami
  • Puszyste naleśniki z owocami

    ...brzoskwiniami, bitą śmietaną i konfiturą. Dekorować cukrem pudrem i melisą.

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Zobaczcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....

  • To jeden z najprostszych przepisów, który pozostawia ogromne pole dla kuchennej kreatywności. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej oraz wytrawnej, a różnorodne dania z ich wykorzystaniem można tworzyć bez końca. O czym mowa? Oczywiście o naleśnikach. Fot. 123 RF Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom...

  • W szóstym odcinku najsłodszego programu w TVP2, juniorzy zmierzą się z pozornie łatwym zadaniem, jednak czy wszystkim uda się przygotować idealne naleśniki i pożywne śniadanie? W zeszłą niedzielę, młodzi adepci sztuki kulinarnej piekli sucharki papieskie z przepisu XIX-wiecznej mistrzyni polskiej kuchni - Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Mimo, iż wiele kłopotu sprawiło im samo odczytanie receptury, wszyscy poradzili sobie z zadaniem wybornie. Juniorzy wypieczone przez siebie sucharki musieli podać...

  • Częścią bożonarodzeniowej tradycji są potrawy, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Jakie ciasta zamierzacie przygotować dla najbliższych w tym roku? Poza tradycyjnym makowcem, keksem, sernikiem oraz pierniczkami, warto pomyśleć o ciastach pełnych smacznych i zdrowych owoców. Święta Bożego Narodzenia kojarzą się z ubieraniem choinki, rozpakowywaniem prezentów oraz tradycyjnymi potrawami, których zapach wypełnia nasze domy. Jeśli chcemy zaskoczyć bliskich i przygotować coś na...

  • Pani Katarzyna, którą w serwisie znacie pod pseudonimem Futka, jest laureatką trzeciej edycji wielkiego, urodzinowego konkursu Smakera. Zadaliśmy jej kilka pytań, abyście mogli poznać ją lepiej. Pani Katarzyna z zawodu jest psychologiem i trenerem personalnym, oprócz sportu i aktywnego wypoczynku, kocha gotowanie. Właśnie ta ostatnia pasja, skłoniła Futkę - w kwietniu 2013 roku - do dołączenia do grona użytkowników Smakera . Od tamtej pory zaskakuje nas wspaniałymi przepisami, które nie tylko...

  • Aby przygotować pyszne wypieki, w cale nie musisz spędzić kilku godzin w kuchni na mozolnym mieszaniu, ucieraniu czy wyrabianiu ciasta. Skorzystaj z naszych 5 propozycji na znakomite słodkości, a przekonasz się jak łatwo i szybko można je upiec. Fot. 123RF/Picsel Czasami każdy z nas ma nieodpartą ochotę na coś słodkiego. Zamiast jednak sięgać do szuflady w poszukiwaniu gotowych smakołyków, przygotuj je sam. To naprawdę proste! Wystarczy zaledwie 30 minut, aby upiec przepyszne ciasta:...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...