• Informacje na temat:

    nalesnik z musem bananowym krok po kroku

Przepisy na temat: nalesnik z musem bananowym krok po kroku
  • Dla mnie najlepszym lekarstwem na stres i zmęczenie jest taka precyzyjna robota, wymyślanie czegoś, poprawianie. Jakiś czas temu natknęłam się na tort w kształcie prosiaka, miał swój urok. Nie mogłam być gorsza :) Jednak postanowiłam zrezygnować z ciężkiej i słodkiej masy cukrowej i tort wykończyć kremem. Wiem, że wydaje się być skomplikowany, ale takim nie jest. To tylko kwestia precyzji i czasu poświęconego na wygładzanie detali. Przygotowałam zdjęcia krok po kroku, które wiele mam nadzieję...

  • Deser, którym z łatwością można zaimponować. Chrupiąca skorupka ciasteczkowa skrywa w sobie gałkę zimnych lodów otulonych kołderką stopionej warstwy. Łatwiejsze niż myślisz ;-)

  • Ciasto wykonane odpowiednio starannie będzie na pewno ozdoba każdego stołu.

  • Halloweenowe pierniczki migdałowe. Wyglądają bardzo efektownie, a są przy tym łatwe do zrobienia. Zachęcam, nie tylko dla dzieci...

  • Dzisiaj na moim blogu przepis autorski w wykonaniu mojego syna i synowej. Sushi to potrawa, która wymaga nieco zaangażowania. Jednak zrobiona z własnych ulubionych składników, na pewno zrekompensuje czas poświęcony na jej przygotowanie.

  • -duza porcja -bardzo sycące -dobre nastepnego dnia po odgrzaniu

  • Tłustoczwartkowy przysmak wprost ze śnieżnej Skandynawii. Aromatyczna bułeczka z marcepanowym sercem i solidną porcją bitej śmietany. Czyli to czego nam trzeba w zimny, lutowy wieczór czy wietrzne popołudnie!

  • Zbliżają się święta i wigilia, najwyższy więc czas zakisić kapustę. W polskiej kulturze kapusta kiszona zakorzeniona jest bardzo głęboko. Bez niej nie obejdzie się bigos, kapuśniak czy kwaśnica. Przyrządza się z niej wigilijną kapustę z grzybami, groch z kapustą oraz kapustę z fasolą. Kiszonej kapusty używa się do nadziewania pierogów i pasztecików, chętnie też jada się surówkę z niej przygotowaną. To oczywiście nie wyczerpuje możliwości kulinarnych zastosowań kapusty kiszonej, wymieniłam...

  • Cukrowe różyczki są słodką ozdobą, dodającą słodkim dziełom uroku i elegancji. Wykończone nimi torty nabierają kolorów, romantycznego charakteru i prezentują się bardzo profesjonalnie. Dzięki swoim zaletom bardzo często są wykorzystywane przy wykończeniu tortów ślubnych i rocznicowych. Potrafią nadać niepowtarzalnego uroku również tym mniej okazyjnym wypieką. Ten, kto widział jak pięknie prezentuja się małe różyczki na wierzchu muffinek, na pewno się ze mną zgodzi :).

  • Sezon dożynkowy. Szukamy też i dożynkowych smaków. Specjalnie dla Was odtajniam moja domową recepturę na idealny kołacz, w wersji z musem jabłkowym. Zapraszam też do odwiedzenia mojego bloga gdzie znajdziecie więcej zdjęć i podejrzycie co i ja... krok po kroku.

Artykuły na temat: nalesnik z musem bananowym krok po kroku
  • Chciałabyś olśnić rodzinę i znajomych własnoręcznie wykonanym tortem, ale przepisy kulinarne to dla ciebie czarna magia? Marianne Magnier - Moreno przyjdzie Ci z pomocą! „Ciasta i desery" z serii „Gotowanie krok po kroku", to książka, która pokazuje, że wypieki i inne słodkości można przyrządzić w prosty i szybki sposób. Przygotowanie każdego przepisu zostało nie tylko krok po kroku dokładnie opisane, lecz także przedstawione na efektownych, kolorowych fotografiach, które rozwiążą kuchenne...

  • Chciałabyś olśnić rodzinę i znajomych własnoręcznie wykonanym tortem, ale przepisy kulinarne to dla ciebie czarna magia? „Ciasta i desery" z serii „Gotowanie krok po kroku", to książka, która pokazuje, że wypieki i inne słodkości można przyrządzić w prosty i szybki sposób. Przygotowanie każdego przepisu zostało nie tylko krok po kroku dokładnie opisane, lecz także przedstawione na efektownych, kolorowych fotografiach, które rozwiążą kuchenne dylematy typu: co to znaczy „na gładką masę" lub...

  • Jeżeli sądzisz, że wszystkie książki kucharskie są takie same, a każdy przepis można znaleźć w internecie, jesteś w błędzie... „Kuchnia włoska" z serii „Gotowanie krok po kroku", to książka, dzięki której gotowanie z codziennego obowiązku przerodzi się w prawdziwą sztukę i wielką przyjemność. Przygotowanie każdego przepisu zostało nie tylko krok po kroku dokładnie opisane, lecz także przedstawione na efektownych, kolorowych fotografiach, które rozwiążą kuchenne dylematy typu: co to znaczy „w...

  • Niezwykły poradnik zawierający 1500 przepisów na potrawy z kasz, ziemniaków, ryżu i makaronu, warzyw i grzybów, owoców morza i ryb, mięsa i podrobów, na dania główne, zupy, desery, sałatki, sosy, napoje zimne i gorące... Wśród nich przepisy na potrawy szybkie i łatwe oraz takie, którym trzeba poświęcić więcej czasu i uwagi. Obszerne wprowadzenie omawiające podstawy zdrowego gotowania oraz liczne porady dotyczące doboru odpowiedniego sprzętu kuchennego, sposobu sprawiania ryb, dzielenia...

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot.Materiały prasowe Nalewki, zarówno te ziołowe, jak i owocowe, świetnie sprawdzają się jako dodatek do dań wytrawnych, jak też do słodkich ciast i deserów. Przygotowanie tego trunku nie jest trudne, a jedynie...

  • Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych", którym trudno się oprzeć.Dla kogo jest ta książką?- wszyscy, którzy uwielbiają smak...

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...

  • Jaglany Detoks Marka Zaremby w przeciągu kilku dni stał się bestsellerem wśród tysięcy osób, które zmieniły nie tylko swój sposób odżywania, ale i całe swoje życie. Teraz czas na Jaglany Detoks. Kolejny krok. Dlaczego? Książka ta ma niesamowitą moc, a wszystko to zasługa kaszy jaglanej - pomaga schudnąć, oczyścić organizm, pozbyć się alergii pokarmowych, zmęczenia i infekcji. Pomaga żyć! Detoks czas zacząć! Z tej książki dowiesz się: -jak przeprowadzić detoks i co jeść po detoksie -jak...

  • Jeśli do tej pory nie próbowaliście połączenie truskawek z bananem, szybko zacznijcie nadrabiać zaległości! SKŁADNIKI - 250 g truskawek (3 szklanki) - 150 g banana (1 mały) - 1 szklanka jogurtu naturalnego - 1/2 szklanki mleka PRZYGOTOWANIE Krok 1Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Banana obieramy i kroimy w plasterki.Krok 2Do blendera wrzucamy truskawki, banana, dodajemy jogurt oraz mleko i miksujemy. Podajemy.

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...