• Informacje na temat:

    najpyszniejsze ciasto na świecie wg magdy gessler

Przepisy na temat: najpyszniejsze ciasto na świecie wg magdy gessler
  • :) Inspirowany nową książką Magdy Gessler

  • Te placuszki pancake podpatrzyłam w jednym z programów Kuchenne Rewolucje. Najlepsze są z syropem klonowym. Niebo w gębie.

  • Pyszna drożdżowa babka pachnąca skórką cytrynową i bakaliami.

  • Zbyt mało czasu, a chęć na pyszne ciasto przesłania umysł. Szybkie i smaczne a do tego przepyszne

  • Przepis dla mnie idealny, tak właśnie wg mnie powinna smakować fasolka po bretońsku. Z oryginalnego przepisu Magdy Gessler usunęłam 2 składniki, przez które sos pomidorowy nie byłby jedwabiście gładki, a taki właśnie lubię, no i dałam więcej mięsiwa:) W oryginalnym przepisie dodaje się jeszcze 2 cebule i pomidory z puszki, ja z nich jednak zrezygnowałam.

  • Każdy ma swój ulubiony przepis na placki. Jedni kochają chrupiące, inni delikatne i puszyste. Ja uwielbiam wszystkie! Tym razem postanowiłam przygotować je według przepisu Magdy Gessler, zaczerpniętego ze strony Smaki Życia i muszę przyznać, że są wyśmienite - prawdziwy smak ziemniaka, otulony chrupiącą koronką.

  • Być może dla wielu z Was będzie to kontrowersyjne połączenie. Gwarantujemy jednak satysfakcję smaku.

  • Gotuję już kilkanaście lat. Gotowałem już rzeczy dziwne i niezwykłe, a także proste i najbardziej oczywiste. Ale nigdy w życiu nie ugotowałem fasolki po bretońsku! To jest mój pierwszy raz! Sięgnąłem po przepis Pani Magdy Gessler, ale ponieważ ja nic nie umiem wprost - więc przepis też jest nieco inny.

  • Świąteczny,domowy pasztet wiejski, jaki piekły kiedyś nasze babcie, a dziś w sklepie trudno już taki kupić. Pasztet, obok innych wyrobów mięsnych, jest w moich okolicach bardzo rozpowszechniony. Traktuje się go przede wszystkim jako potrawę świąteczną. Pieczemy go zawsze z okazji świąt Bożego Narodzenia, Wielkanocy, a także rodzinnych spotkań np.: chrzcin, komunii, odpustów. Przyrządza się go zazwyczaj z 3 rodzajów mięsa ( wieprzowiny, wołowiny oraz drobiu) z dodatkiem wątróbki , słoniny,...

  • Idealny na świąteczny barszcz z uszkami.

Artykuły na temat: najpyszniejsze ciasto na świecie wg magdy gessler
  • Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać! Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania...

  • Magda Gessler, jak mało kto, wpłynęła na kształt polskiej gastronomii. Nic więc dziwnego, że nasi użytkownicy bardzo chętnie korzystają z jej przepisów. Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach to Magda Gessler w najwyższym stopniu kreuje kulinarne gusta naszych rodaków. Dzięki niej wielu z nas zaczęło zwracać zdecydowanie większą uwagę na to, co zjadamy. Co więcej, to właśnie Magda Gessler nauczyła Polaków doceniać tradycyjne, regionalne produkty i potrawy. Restauratorka ma ogromną rzeszę fanów...

  • W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje. Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs. Magda Gessler, najbardziej znana polska restauratorka i kreatorka smaku, zdradza przepisy, które odmieniły kulinarne oblicze Polski. Zainspiruj się i zrewolucjonizuj kuchnię w swoim domu! Gulasz z...

  • Oto przepis, który w piątym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Magdalena Ciasto100 ml wody100 g masła75 ml rumu kawowego190 g mąki1 szczypta soli3 jaja1 l oleju Sos czekoladowy300 g czekolady mlecznej125 ml rumu kawowego Popcorn50 g kaszy jęczmiennej pęczak CiastoZagotować wodę. Dodać pokrojone masło i wymieszać do rozpuszczenia. Wlać rum. Zdjąć z ognia i, energicznie mieszając, dodać przesianą mąkę oraz sól. Po uzyskaniu zwartej konsystencji odstawić do ostygnięcia....

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Nie od dziś wiadomo, że picie alkoholu idzie w parze z jedzeniem. Zwykle przekąski te nie należą do zdrowych, ale za to pozwalają nieco złagodzić, nieuchronnie zbliżający się, "syndrom dnia wczorajszego". Jak wyglądają w różnych zakątkach świata? Fot. 123RF/Picsel Statystyki wskazują, że po zakrapianym alkoholem wieczorze, Polacy najczęściej sięgają po kebaby. Prosta, szybka i niedroga przekąska z powodzeniem tłumi głód, a za sprawą zawartego w niej tłuszczu pozwala nieco złagodzić objawy...

  • Co lubią jeść znane osoby? Jakich potraw w życiu nie wzięłyby do ust? Zobaczcie, jak odpowiadają na pytania Smakera! Dzisiaj swoje kulinarne sekrety zdradza Magda Steczkowska! fot. Bernard Hołdys Magda Steczkowska to piosenkarka popowa śpiewająca w zespole Indigo, muzyk studyjny, a prywatnie siostra Justyny Steczkowskiej. Nagrała ponad 50 płyt studyjnych! Oprócz śpiewania zajmuje się także pisaniem tekstów. Zobaczcie, jak odpowiada na nasze 11 kulinarnych pytań!   1. Moja ulubiona potrawa...

  • Wiele osób myśląc „streetfood” ma przed oczami niezdrowe, masowo przyrządzane jedzenie w sieciowych lokalach typu fastfood. Na szczęście nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością. Czym naprawdę jest streetfood i dlaczego jest tak popularny? W Polsce dopiero od niedawna jedzenie uliczne przeżywa swój renesans. Coraz więcej osób chwali sobie tego typu posiłki. Dlaczego? To świetny sposób, by spędzić czas z rodziną i przyjaciółmi, podzielić się nowymi doświadczeniami i jednocześnie nie stracić...

  • Wbrew pozorom, odpowiednie zaserwowanie wina to wielka sztuka. Świat trunków rządzi się swoimi prawami i aby nie popełnić gafy, warto się z nimi zapoznać. Fot. 123RF/Picsel Nalanie trunku do kieliszka wydaje się być banalnym zadaniem. Nic bardziej mylnego! Na przestrzeni wieków w świecie wina utarły się różnego rodzaju konwenanse i tradycje, których powinniśmy przestrzegać, chcąc zabłysnąć w towarzystwie i w pełni delektować się smakiem wybranego przez nas trunku. Jakie wino wybrać? Odpowiedź...

  • W pierwszym odcinku "Bake Off Junior" uczestnicy zmierzyli się z przepisem na ciasto zebra. Fot. materiały prasowe Każdy uczestników otrzymuje po 3 dzbanki po ok 600g ciasta podstawowego, które barwi i aromatyzuje wg. uznania. Proporcje na ciasto: 360g cukru 400g jaj 200g mleka (3.2%) 360g oleju z pestek winogron 480g mąki typ 450 15g proszku do pieczenia 5g soli morskiej Do barwienia naturalnie : Zredukowany sok z buraka, spirulina, matcha , kakao w proszku, zredukowany sok z borówek lub...