• Informacje na temat:

    najprostszy przepis na racuchy z jabłkami

Przepisy na temat: najprostszy przepis na racuchy z jabłkami
  • Otręby w kuchni - przemycamy zdrowie

    ...sprawimy, że mięso zachowa odpowiednią strukturę i wszystkie soki, czego użycie tłuczka nie gwarantuje). Polecamy wzbogacić ten prosty przepis o marynatę, np. z czosnku, oliwy, sosu sojowego i imbiru(...) rodzaju placki czy racuchy zwykle kojarzą się z cięższą, wysokokaloryczną kuchnią. Na szczęście niekoniecznie musi tak być. Szczególnie w sezonie wiosenno-letnim warto skorzystać z niskich cen warzyw...

  • Znane chyba wszystkim racuszki do dżemu lub do posypania cukrem pudrem. Z przepisu milk_chocolate84

  • Wypróbowany przepis na "Przepis na racuchy"

  • Na straganach pojawił się bób, już nie tak drogi jak jeszcze dwa tygodnie temu (wówczas zdarzyło mi się widzieć „okazje” za 40 zł). Ceny spadły, można gotować!

  • Najprostszy przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami. Takie racuchy sprawdzą się doskonale na śniadanie, kolację, podwieczorek czy deser lub po prostu jako przekąska. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Myślę, że wszystkie potrzebne składniki na pewno znajdziecie w swojej kuchni. Zaskoczeniem pewnie będzie dla Was, że można przygotować tak puszyste, mięciutkie racuchy w tak prosty i szybki sposób. Wyjdzie nam wspanałe wspomnienie dzieciństwa...

  • Wypróbowany przepis na "Racuchy z jabłkami"

  • Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z jabłkami"

  • Przepis na racuchy z jabłkami

  • Pyszne drożdżowe racuchy z jabłkami - chyba każdy je lubi :)

  • Danie przygotowywane często przez moją babcię. Smakują bardzo dobrze z cukrem pudrem, demem, jak i bez żadnych dodatków.

Artykuły na temat: najprostszy przepis na racuchy z jabłkami
  • Ewa Wachowicz: Gotowanie po krakowsku

    ...z kaszy manny. Udekorować natką pietruszki. >>>Na kolejnej stronie znajdziesz przepis na kurczaka na bogato oraz małdrzyki krakowskie

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • Otręby w kuchni - przemycamy zdrowie

    ...sprawimy, że mięso zachowa odpowiednią strukturę i wszystkie soki, czego użycie tłuczka nie gwarantuje). Polecamy wzbogacić ten prosty przepis o marynatę, np. z czosnku, oliwy, sosu sojowego i imbiru(...) rodzaju placki czy racuchy zwykle kojarzą się z cięższą, wysokokaloryczną kuchnią. Na szczęście niekoniecznie musi tak być. Szczególnie w sezonie wiosenno-letnim warto skorzystać z niskich cen warzyw...

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • W siódmym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś poprosił uczestników o przygotowanie mistrzowskiego chaczapuri z kaczką i jabłkami. Mamy dla was przepis, z którym musieli zmierzyć się zawodnicy. Ciasto: 150-200 g kefiru (w zależności od chłonności mąki) 7,5 g świeżych drożdży 250 g mąki pszennej typ 500 4 g soli Do smarowania: 2 łyżki masła roztarte z 2 ząbkami czosnku   Wykonanie : Rozgrzać piekarnik do...

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julia Kucharzewska zaprezentowała przepis na jabłka pod kruszonką. 600 g mąki pszennej 75 g cukru 18 g proszku do pieczenia 6 jaj 1,5 kostki masła szczypta soli 2 łyżki śmietany 18% 2 słoiki smażonych jabłek (0,75 l) 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru 250 ml śmietanki 30% 3 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady maliny mięta cukier puder do posypania Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, masło i sól zagnieść. Ciasto...

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu z...

  • Naukowcy z Uniwersytetu Stanu Waszyngton odkryli, że nie wszystkie jabłka odchudzają w równym stopniu. Która odmiana jabłek ma najsilniejsze działanie odchudzające? Fot. 123RF.COM/PICSEL Giuliana Noratto ze swoim zespołem zwróciła uwagę na substancje, które są zawarte w jabłkach i biologicznie aktywne, ale nie trawione. W badaniu uwzględniła odmiany Granny Smith, Braeburn, Fuji, Gala, Golden Delicious, McIntosh i Red Delicious. Podawała je otyłym myszom. Co takiego w sobie mają "babcine"...

  • Są takie dania, których smak pamiętamy przez długie lata. To właśnie dzięki nim możemy poczuć się, jak gdybyśmy znów mieli zaledwie kilka lat. Fot. 123RF/Picsel To oczywiste - najlepiej smakują potrawy przygotowane przez mamę lub babcię. Choćby należały do najprostszych, miały w sobie coś, co sprawiało, że nie dało się im oprzeć, a ich smak był nie do podrobienia. Każdy z nas ma co najmniej kilka takich kulinarnych wspomnień z dzieciństwa, które sprawiają, że uśmiech automatycznie pojawia się...