• Informacje na temat:

    najlepszy na ciasto wisniowe z kremem

Przepisy na temat: najlepszy na ciasto wisniowe z kremem
  • Ciasto trochę pracochłonne ale końcowy efekt wszystko wynagrodzi :)

  • Kakaowy biszkopt z delikatną, nieprzesłodzoną wiśniową pianką i owocami. Smakuje nawet tym, którzy nie przepadają za ciastami z kremami czy masą.

  • Pyszne ciasto z wiśniami - w sam raz na weekend

  • Serniczek na przyjemne , jesienne popołudnie :) Smakuje każdemu !

  • Orzechowiec jest bardzo delikatny, a do tego mocno orzechowy, a całości dopełnia przepyszna karmelowo - orzechowa polewa. Ciasto powstało przez przypadek, a raczej dzięki prośbie mojego znajomego, który poprosił mnie o upieczenie orzechowca. A ja najpierw upiekłam biszkopt orzechowy, a dopiero potem przeczytałam przepis na ciasto i w tedy się skapowałam, że to nie miało być ciasto biszkoptowe tylko kruche z polewą orzechową. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo ciasto okazało...

  • dość pracochłonne ale wynagradza to smakiem i wyglądem.nie znam osoby której by nie smakowało:)

  • Z ciastem niby jest trochę roboty, ale nie jest ono trudne do zrobienia. Cala sztuka sprowadza się do upieczenia biszkoptów, ubicia śmietanki oraz rozpuszczenia czekolady. Tyle. Nie trzeba się bawić w rozkładanie herbatników, robienie wzorków czy pilnowanie galaretki. Dodatkowo blaszka będzie z pewnością wystarczająca dla jednej rodziny do popołudniowej kawy. Fakt, że ciasto jest obficie nasączone alkoholem i czekoladą potęguje uczucie sytości, poza tym jest to klasycznie wysokie, przekładane...

  • Sprawdzony przepis na "Najlepszy keks"

  • Idealny ( oczywiście w moim odczuciu ) krem czekoladowy. Z kawałkami czekolady i kakaem :). Pychota

  • lekkie ciasto wśniowe z serkam homogenizowanymi o spodzie nutlellowo-sucharkowym

Artykuły na temat: najlepszy na ciasto wisniowe z kremem
  • Nieestetyczne wgłębienia na udach, biodrach i pośladkach spędzają sen z powiek wielu kobietom. Do niedawna sądzono, że jest to problem jedynie otyłych ludzi, jednak coraz częściej muszą się z tą przypadłością mierzyć również młode kobiety, a nawet nastolatki. Co robić żeby się pozbyć pomarańczowej skórki i cieszyć się piękną i zdrową skórą? Aby pozbyć się cellulitu warto jeść... buraki!   Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest cellulit? Cellulit to zaburzenie, które polega na odkładaniu się w...

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...

  • Pikantny koktajl o poranku pobudzi każdego. Sok pomidorowy i wódka - mieszanka, stosowana przez hollywoodzkich aktorów jako lekarstwo na kaca. Czy faktycznie Krwawą Mary wymyśliła królowa Maria I Tudor? Fot. 123RF/Picsel "Bloody Mary" to typowy napój typu "picker upper", czyli rekonstruktor samopoczucia - świetnie regeneruje siły i wzmacnia organizm po wcześniejszym nadużyciu alkoholu. Jest też wyśmienitym aperitifem, bowiem pobudza apetyt. Przede wszystkim zaś "Bloody Mary" to najsłynniejszy...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Puszysty biszkopt kawowy z masą budyniową, bezą włoską i frużeliną z wiśni. Wszystko oblane polewą czekoladową i udekorowane owocami. Biszkopt kakaowy7 jajek rozmiar L1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki oleju słonecznikowego2 łyżki kakao7 łyżek mąki pszennej Beza włoska65 g orzechów włoskich80 g białek120 g drobnego cukru Budyń waniliowy500 ml mleka100 g cukru1 laska wanilii4 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej200 g masła w temperaturze pokojowej...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Każdy ma swojego faworyta, którego na dodatek zawsze piecze dokładnie tak, jak robiła to mama czy babcia. Makowce, miodowniki, pierniki... Bez jakich ciast nie wyobrażamy sobie świąt Bożego Narodzenia? Makowiec to wyjątkowo świąteczne ciasto. Wykorzystywany w nim mak jest symbolem urodzaju, płodności i obfitości. Kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może odbyć się bez maku (stąd wiele potraw, takich jak kutia, makiełki-makówki, kluski z makiem). I bardzo słusznie, bo oprócz pozytywnej...

  • Od poniedziałku w naszym serwisie trwał plebiscyt na najlepszy przepis na pączki. Spośród zgłoszonych propozycji, jedna wygrała bezapelacyjnie. Fot. 123RF O tytuł najlepszego przepisu na pączki rywalizowało ze sobą aż 9 propozycji. Wśród nich znalazły się między innymi pączki z nadzieniem czekoladowym, orzechowym i bananowym. Jak się okazuje, w Tłusty Czwartek zdecydowanie wybieracie tradycyjne smaki. Pączki z marmoladą zdeklasowały rywali, zdobywając ponad 54% wszystkich głosów. Na drugiej...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Fot. 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę zapotrzebowania na tę witaminę. Ciekawostką jest również fakt, że liście krzewów malin,...