• Informacje na temat:

    najlepsze torty - przepisy użytkowników

Przepisy na temat: najlepsze torty - przepisy użytkowników
  • SZYBKI ,SMACZNY.

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Jest to mój zbiór przepisów na biszkopty do tortów.

  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

  • Pyszne pączki mojej Teściowej w nowej odsłonie. To nasze ulubione domowe pączki. Spróbujcie koniecznie! Z podanej porcji wychodzi około 40 pączków :)

  • Smaczny pomysł na "Przepisy na japońskie desery"

  • Wypróbowany przepis na "Przepisy idealne dla mężczyzn"

  • Wiosną wiele osób pyta mnie o to, czy można łatwo zrobić koktajl z pokrzywy. Bo pisałam sporo o soku i o innych zastosowaniach pokrzywy, ale miksowana na gładki koktajl pokrzywowa dobroć jakoś niezbyt wyraźnie uwidoczniona jest na blogu. Postanowiłam więc przybliżyć Ci niektóre moje pomysły na koktajl z pokrzywy. Mam nadzieję, że zainspirują Cię do poszukiwania własnego ulubionego smaku. Bo warto robić pyszne napoje ze świeżej pokrzywy. A nawet nie tylko z pokrzywy, z innych chwastów również!

  • Sernikobrownie to moje ulubione ciasto, gdyż zawiera świetne składniki: ser biały i czekoladę :) Sernik jest cudownie aksamitny, a brownie pysznie soczyste. Możemy go podawać ze świeżymi owocami ale również z musami owocowymi. Zawsze jest przesmacznie!

  • Przepisy na dipy do sałatek jakich nie znacie :)

Artykuły na temat: najlepsze torty - przepisy użytkowników
  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Czereśnie to jedna z pierwszych zapowiedzi lata. Gdy dni robią się już naprawdę bardzo długie, a temperatura znacząco przekracza 20 stopni, możecie być pewni, że uda wam się odnaleźć je na straganach. Fot. 123RF/PicselPierwsze okazy tej rośliny podobno pojawiły się w Europie za sprawą słynnego, rzymskiego wodza Lukullusa, który jeszcze w I wieku przed naszą erą miał przywieźć je ze sobą z wyprawy do Turcji. Nie potrzeba było wiele czasu, aby drzewko rozprzestrzeniło się niemal po całym...

  • Magda Gessler, jak mało kto, wpłynęła na kształt polskiej gastronomii. Nic więc dziwnego, że nasi użytkownicy bardzo chętnie korzystają z jej przepisów. Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach to Magda Gessler w najwyższym stopniu kreuje kulinarne gusta naszych rodaków. Dzięki niej wielu z nas zaczęło zwracać zdecydowanie większą uwagę na to, co zjadamy. Co więcej, to właśnie Magda Gessler nauczyła Polaków doceniać tradycyjne, regionalne produkty i potrawy. Restauratorka ma ogromną rzeszę fanów...

  • Do staropolskiej tradycji należy przygotowywanie na święta szczególnych wypieków. Dawniej sposób przyrządzania ciast był pilnie strzeżoną tajemnicą, którą matki przekazywały córkom. Dziś na ogół chętnie udostępniamy swoje przepisy znajomym, a nawet nieznajomym. W niniejszym opracowaniu znajduje się 130 przepisów na serniki i szarlotki, pierniki i pierniczki, kruche ciasta i ciasteczka, ciasta drożdżowe, biszkoptowe, torty i różnorakie drobne ciasteczka. Najwięcej miejsca poświęcono...

  • Za oknami piękna i słoneczna pogoda, aż trudno sobie wyobrazić, że za niecałe pół roku będzie zimno, wietrznie i śnieżnie. Aby zatrzymać trochę lata, możemy zrobić przetwory, które będziemy pałaszować w zimne wieczory. Fot. 123RF/Picsel Sklepowe półki wręcz uginają się pod naporem szerokiego wyboru dżemów, dlatego decyzja o zakupie jest najłatwiejszą drogą do zaspokojenia apetytu na owocowe rarytasy. Niestety, wielu z nas nie zdaje sobie sprawy z tego, że te małe, urocze słoiczki, często...

  • Chińskie przysłowie - „Śniadanie zjedz jak król, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi” – bez względu na porę roku i klimat zawsze będzie aktualne. Fot. 123RF/Picsel Ile kultur, tradycji, babcinych sekretnych przepisów tyle pomysłów na to, od czego rozpocząć dzień. Większość z teorii związanych ze zdrowym żywieniem jest zgodnych co do tego, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Ponoć najlepiej zasiąść do niego między godziną 7:00 a 9:00. Dzięki...

  • Bez nich trudno sobie wyobrazić jakąkolwiek, większą lub mniejszą, uroczystość. Niektóre z nich potrafią być ozdobą stołu, inne z kolei stały prawdziwymi arcydziełami, stanowiącymi wyzwanie dla niejednego kucharza. O czym mowa? Oczywiście o tortach! Cukiernicy już od setek lat prześcigają się w wymyślaniu coraz to nowszych i bardziej zaskakujących deserów. Szczególnie wdzięcznym tematem do kulinarnych eksperymentów są torty, których stworzenie wymaga nie tylko sporego kunsztu i...

  • Młodzi cukiernicy zmierzą się z niełatwym zadaniem. Jurorzy poproszą ich o przygotowanie zachwycających tortów bezowych. Kto sprosta temu wyzwaniu? Fot. materiały prasowe W ubiegłym tygodniu studio programu "Bake Off Junior" wypełniła radosna atmosfera meksykańskiej fiesty. Jak powszechnie wiadomo, tego typu przyjęcia nie mogą obyć się bez piniaty. Jej przygotowanie powierzono małym cukiernikom. Jednak nie miała być to zwykła kartonowa kukiełka, którą wypełni się słodyczami. Jurorzy...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...