• Informacje na temat:

    najlepsze panierki

Przepisy na temat: najlepsze panierki
  • Smażone pomidory w panierce z polenty

    ...- Nie trać czasu na zwykłe przekąski - przekonuje Sabrina Ghayour. Warto pamiętać o tym szczególnie latem, kiedy chętniej sięgamy po lekkie odświeżające dania. Doskonałym pomysłem są smażone pomidory. Do ich przygotowania potrzebujemy: 200 g najlepszej jakości polenty, 250 ml maślanki, cztery duże pomidory. Dodatkowo warto przygotować takie przyprawy jak pieprz cayenne, dwie łyżeczki...

  • Podobno najlepsze - dlatego, że miałam surowych jurorów ok 10 osób 12-14 lat - stwierdzili, że są lepsze od KFC :)

  • Kalafior w chrupiącej panierce

    Najlepszy dodatek do wiosennych dań

  • Sernikobrownie to moje ulubione ciasto, gdyż zawiera świetne składniki: ser biały i czekoladę :) Sernik jest cudownie aksamitny, a brownie pysznie soczyste. Możemy go podawać ze świeżymi owocami ale również z musami owocowymi. Zawsze jest przesmacznie!

  • Śniadanie do plecaka

    Orzechy do chrupania Znakomicie zastąpią słone przekąski i słodkie batoniki. Najlepszym wyborem będą surowe, bez soli, panierki, czekolady czy karmelu. Włoskie zawierają witaminy z grupy B, magnez, wapń, fosfor oraz mangan i miedź. Wspomagają pracę układu nerwowego, poprawiają pamięć i koncentrację. Laskowe mają spore ilości błonnika, który poprawia przemianę materii. Dodatkowo daje poczucie...

  • Pyszna i łatwa propozycja na codzienny obiad!Kotleciki drobiowe są uwielbiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych, na obiad proponuję tanią klasykę- siekane kotleciki z cebulką i serem, która zawsze się sprawdza na różne okazje a jest całkiem inna niż smażony filet w panierce. Polecam gorąco.

  • Zielony mix na wiosnę

    Zielony MIX Zdrowe Pola to połączenie młodego jęczmienia, liści jarmużu oraz naci pietruszki (w proporcji 33% każdego składnika). Ta zielona mieszanka łączy najlepsze cechy wybranych produktów - zawartość makro- i mikroskładników odżywczych, witamin oraz minerałów. Sproszkowana trawa młodego jęczmienia jest bogatym źródłem witaminy C i beta-karotenu, wielu mikroskładników oraz egzogennych...

  • Śledzie w miodowo- musztardowym sosie, najlepsze na świecie.

  • Kreatywna w kuchni zimą? To możliwe!

    W miesiącach zimowych trudno o pyszne, pachnące, zdrowe i tanie warzywa i owoce. Na sklepowych półkach rządzą marchewki, cebule, jabłka i buraki. Jak przetrwać nadchodzący czas w zdrowiu, jednocześnie jedząc urozmaicone posiłki i nie wydając fortuny na zdrowe odżywianie? Oto kilka pomysłów.

  • Bezy są chyba moim najbardziej ulubionym wypiekiem. Mogłabym je jeść bez ograniczeń. Są stosunkowo łatwe do przygotowania. Chociaż najgorsze jest długie oczekiwanie, ponieważ muszą się dobrze wysuszyć. Gorąco zachęcam do zrobienia własnych bez, są o wiele lepsze niż te sklepowe.

Artykuły na temat: najlepsze panierki
  • Jak przyrządzić rybę?

    Zamrożoną rybę przed smażeniem radzę rozmrozić – inaczej panierka będzie się odklejać, a filet nie zrobi się chrupiący, będzie też mniej smaczny. Ryby rozmrażaj powoli, najlepiej dzień wcześniej przełóż je do lodówki.

  • Sezon piłkarski w pełni, zatem warto przećwiczyć kilka nowych przepisów na mistrzowskie przekąski. Aby czas poświęcony na oglądanie meczu był jeszcze przyjemniejszy, dobrze wcześniej przygotować poczęstunek. Głównym tematem niech będzie tak uwielbiane przez mężczyzn mięso. Oto kilka przepisów na proste przekąski, które z łatwością można zrobić w domu. Piwne calzone z kurczakiem Wspaniałe, lekkie, piwne ciasto wypełnione ulubionymi składnikami. Nie wymaga wiele pracy, a efekt jest o niebo...

  • Uciekające minerały. Jak je zatrzymać?

    ​Aby posiłek był nie tylko smaczny, ale i maksymalnie wartościowy, trzeba wiedzieć jak - przyrządzając jedzenie - zachować wartości odżywcze użytych składników. W warzywach, owocach lub mięsie kryje się wiele witamin i składników mineralnych, które są niezbędne organizmowi, a dieta jest najlepszym sposobem ich dostarczania. Poznajmy więc zasady zatrzymania w niej witamin i minerałów.

  • 39 życiorysów restauratorów, ponad 100 przepisów i więcej niż 300 niezwykłych zdjęć- to wszystko w najnowszej publikacji „Najlepsze przepisy najlepszych restauracji“ wydanej pod patronatem Restaurant Week Polska. "Najlepsze przepisy najlepszych restauracji" to zaproszenie do nieodkrytego dotąd świata najlepszych Restauracji w Polsce Książka ujawnia kulinarne tajemnice Restauratorów i Szefów Kuchnii prowadzi za zamknięte dla publiczności drzwi . W tej wyjątkowejksiążce Szefowie Kuchni nie...

  • Otręby w kuchni - przemycamy zdrowie

    ..., gdyż wtedy możemy użyć minimalnej ilości tłuszczu. W przypadku stosowania panierki z otrąb należy delikatniej obchodzić się z kotletem, gdyż te łatwiej odpadają od mięsa niż bułka tarta. Jeżeli ktoś...

  • W sezonie jesienno-zimowym warto jeść produkty, które mają naturalne działanie zwalczające chorobotwórcze bakterie, a nawet wirusy. Zobaczcie, jakie rośliny są najlepszymi naturalnymi antybiotykami! Zaczniemy od tych mniej oczywistych… Fot. Sonny Abesamis / flickr.com Skorupki kurzych jaj Zdziwieni? Dokładnie umyte, osuszone, sparzone i zmiażdżone skorupki to nie tylko dobre źródło wapnia. Naukowcy stwierdzili również, że substancje zawarte w wyrzucanych przez nas skorupkach zwalczają różne...

  • Bakłażan - bogate źródło błonnika

    ...miąższ i zblenduj go z czosnkiem, pastą sezamową, sokiem z cytryny i solą. Polej oliwą. Podawaj z pieczywem. Jak wybrać najlepsze? Kupuj te bakłażany, które mają mocno błyszczącą skórkę bez plam i zadrapań. Ogonek powinien być także jędrny i zdrowy. Najlepsze są oberżyny, które po wzięciu do ręki wydają się zbyt ciężkie w stosunku do rozmiaru. Aby sprawdzić, czy owoc jest dojrzały, delikatnie...

  • Do staropolskiej tradycji należy przygotowywanie na święta szczególnych wypieków. Dawniej sposób przyrządzania ciast był pilnie strzeżoną tajemnicą, którą matki przekazywały córkom. Dziś na ogół chętnie udostępniamy swoje przepisy znajomym, a nawet nieznajomym. W niniejszym opracowaniu znajduje się 130 przepisów na serniki i szarlotki, pierniki i pierniczki, kruche ciasta i ciasteczka, ciasta drożdżowe, biszkoptowe, torty i różnorakie drobne ciasteczka. Najwięcej miejsca poświęcono...

  • marynowane śledzie na ostro, po chłopsku...

    ...  Śledzie obtoczyć w panierce z jajka, bułki tartej i orzechów, obsmażyć na patelni na złoty kolor. Ułożyć  w słojach rybę, całe orzechy, papryczki chili  i zalać przestudzoną marynatą.  Najlepsze do spożycia po tygodniu przechowywania w lodówce w słoju szczelnie zamnknietym.  

  • Wraz ze zwiększającą się ilością przetworzonej żywności, poziom magnezu w diecie przeciętnego człowieka obniża się. Bywa niewystarczający, aby organizm działał prawidłowo. Co jeść, by uniknąć niedoboru tego pierwiastka? Fot. 123RF/Picsel Niedobór magnezu wywołuje u człowieka zaburzenia rytmu serca, problemy ze snem, nerwowość, bóle głowy, zaburzenia widzenia, łamliwość kości, włosów i paznokci, zaburzenia miesiączkowania, bóle pleców. Najczęściej zauważamy, że go nam brakuje, kiedy nam „oko...