• Informacje na temat:

    najlepsza zapiekanka na świecie

Przepisy na temat: najlepsza zapiekanka na świecie
  • Pachnąca i pulchna,bardzo polecam:)

  • Polecam dziś przepis na fantastyczne ciasteczka migdałowe, są proste w produkcji i niezwykle smaczne i niestety uzależniają, nie można poprzestać na jednym ciasteczku ani nawet na trzech :-)

  • łatwe do zrobienia,bez potrzeby pieczenia

  • Pyszny sernik Babci i Mamy

  • Takie robiła moja mama, takie robię i ja. Zajmują trochę więcej czasu niż podczas klasycznej obróbki, ale nie wymagają uwagi i są NIESAMOWICIE smaczne! Polecam.

  • moim pierogom jeszcze nikt sie nieodparł są tak dobre jak pszepisy waszych ulubionych babć;-)

  • Fermentowane płatki oraz świeże warzywa powodują, że danie jest lekkie i łatwostrawne, nie obciąża układu pokarmowego. Można też spróbować upiec je na blasze wyłożonej papierem ( w gorącym piekarniku), wtedy będą delikatniejsze i mniej kaloryczne. Dodatek różnych surówek i kiszonek czyni ten obiad jeszcze zdrowszą propozycją. Spróbujcie koniecznie, smacznego!

  • Oglądając dziś na youtube film 100zmostu o faktach na temat świąt, postanowiłam poczynić tenże oto wpis. Święta Bożego Narodzenia to nie tylko choinka, karp i Mikołaj, a także wiele innych ciekawych rzeczy w innych krajach.

  • Taki jest właśnie, błyskawiczny. Poza tym to rasowy świąteczny piernik, który podczas pieczenia pachnie bosko w całym domu, nic, tylko działać :)

  • Pyszne i zdrowe tiramisu. Bardzo łatwy przepis, który bez trudu wykonasz w 20 minut.

Artykuły na temat: najlepsza zapiekanka na świecie
  • Zapiekanka z macaronis według Paul’a Bocuse

    Zapiekanka z macaronis według Paul’a Bocuse   Tego najsławniejszego francuskiego kucharza nie trzeba już nawet przedstawać. Nazywany jest na świecie...

  • Za posiłek w tych restauracjach można zapłacić nawet kilka tysięcy złotych. Jednak ceny nie odstraszają smakoszy z całego świata. Zobacz jakie posiłki serwuje się w tych miejscach. Co roku, po nerwach związanych z przyznawaniem gwiazdek Michelin, na ogłoszenie tego rankingu z drżeniem serca czekają zarówno szefowie kuchni, jak i smakosze z całego świata. Po ujawnieniu które lokale znalazły się na liście 50. najlepszych restauracji świata, zarezerwowanie stolika w którymkolwiek z nich...

  • Powrót do tradycji, czyli slow po polsku

    Trudno uwierzyć, ale nasi dziadkowie i rodzice żyli według zasad najmodniejszego dziś na świecie trendu: slow life. Czy my też to potrafimy?​

  • Wbrew pozorom, odpowiednie zaserwowanie wina to wielka sztuka. Świat trunków rządzi się swoimi prawami i aby nie popełnić gafy, warto się z nimi zapoznać. Fot. 123RF/Picsel Nalanie trunku do kieliszka wydaje się być banalnym zadaniem. Nic bardziej mylnego! Na przestrzeni wieków w świecie wina utarły się różnego rodzaju konwenanse i tradycje, których powinniśmy przestrzegać, chcąc zabłysnąć w towarzystwie i w pełni delektować się smakiem wybranego przez nas trunku. Jakie wino wybrać? Odpowiedź...

  • Przed zachodem

    Przez kilkadziesiąt dni polarnych słońce nad wyspami nie zachodzi. Latem mamy dwa razy więcej czasu na tutejsze atrakcje. Szukasz przygód ekstremalnych? Wolisz poleniuchować? Zjeść najlepsze ryby na świecie? Jedź na Lofoty!

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • George Calombaris: "Kuchnia grecka"

    Georga Calombaris to jeden z najlepszych australijskich kucharzy. Właściciel pięciu restauracji, autor książek kulinarnych, juror w MasterChef Australia. W 2004 roku był nominowany do nagrody "Top 40 wpływowych kucharzy na świecie" organizowanym przez World' by The Global Food and Wine Magazine. Kochany za humor i eksperymenty kulinarne. Chętnie sięga do swoich korzeni, dzieląc się rodzimymi...

  • Nie od dziś wiadomo, że picie alkoholu idzie w parze z jedzeniem. Zwykle przekąski te nie należą do zdrowych, ale za to pozwalają nieco złagodzić, nieuchronnie zbliżający się, "syndrom dnia wczorajszego". Jak wyglądają w różnych zakątkach świata? Fot. 123RF/Picsel Statystyki wskazują, że po zakrapianym alkoholem wieczorze, Polacy najczęściej sięgają po kebaby. Prosta, szybka i niedroga przekąska z powodzeniem tłumi głód, a za sprawą zawartego w niej tłuszczu pozwala nieco złagodzić objawy...

  • Macedonia: Bałkańska uczta

    .... Od lat oba państwa toczą spór o nazwę. Nazwę "Republika Macedonii" uznaje obecnie 125 krajów na świecie (w tym Polska). Potrzeba trochę wysiłku, by do Macedonii się dostać. Liniami Wizzair dolecimy(...). Obowiązuje miejscowa waluta - denar. Kuchnia - według użytkowników serwisu TripAdvisor najlepsza knajpka to Skopski Merak w Skopje. Dominika Frankowska...

  • Kardamon to jedna z najdroższych przypraw świata, cenowo wyprzedza ją tylko szafran. Roślina, z której jest pozyskiwany kardamon, rośnie w Indiach, Pakistanie, Birmie i na Sri Lance. Ma niemal cudowne właściwości zdrowotne i - nie bez naukowych podstaw - jest uznawana za silny afrodyzjak. Jakie właściwości ma kardamon?      fot. 123RF.COM   Kardamon jest od wieków zarówno przyprawą, dodatkiem do perfum, afrodyzjakiem, jak i lekiem, między innymi w medycynie ajurwedyjskiej. Najnowsze badania...