• Informacje na temat:

    najlepsza surówka do pstrąga

Przepisy na temat: najlepsza surówka do pstrąga
  • Jedna z naszych ulubionych, obiadowych surówek. Zawsze robię jej sporą miskę na 2-3 dni. Polecam, jest prosta, smaczna i efektowna:).

  • Najlepsza surówka z czerwonej kapusty

  • Najlepsza surówka z pora i jabłka :)

  • Pyszna suróweczka pasująca idealnie do ryby, najlepsza wychodzi z młodej kapusty. Przepis znalazłam dawno temu właśnie na Smakerze, ale przepadł gdzieś bez wieści, więc postanowiłam się nim podzielić.

  • O :) Zainspirowany przepisem postanowiłem zrobić swoją wersję

  • znakomita do ryby

  • Moja dzisiejsza wariacja na temat pstrąga zakończyła się smakowitymi, ziołowymi roladkami wypełnionymi oscypkiem i świeżą bazylią. Roladki są bardzo delikatne, soczyste i przygotowywane bez dodatku tłuszczu. Nietypowy sposób ich przygotowania pozwala zachować im pełnię smaku, a delikatnemu mięsu ryby zachować kształt. Zapraszam na gotowanie rybnych roladek w foliowych papilotach :D

  • Przepis wart wypróbowania: "Rolada z pstrąga"

  • Moja wersja na pomidorówkę jest naprawdę bardzo smaczna, prosta, mocno pomidorowa. Oczywiście dodaję do niej zawsze przecier lub koncentrat pomidorowy (zazwyczaj ten własnej produkcji), lecz dodatkowo warto do niej dodać świeże pomidorki podsmażone z cebulką, czosnkiem na patelni.

  • Super przepis na smacznego pstrąga.

Artykuły na temat: najlepsza surówka do pstrąga
  • Witaminy i minerały ważne dla kobiet

    ...w... tłustych rybach morskich. Odpowiednią ilość dobroczynnych kwasów omega-3 zapewni zjedzenie tygodniowo 91 g łososia, 126 g szprota bałtyckiego, 196 g pstrąga lub 371 g śledzi. Dużo Omega-3 zawierają też...

  • Kardamon to jedna z najdroższych przypraw świata, cenowo wyprzedza ją tylko szafran. Roślina, z której jest pozyskiwany kardamon, rośnie w Indiach, Pakistanie, Birmie i na Sri Lance. Ma niemal cudowne właściwości zdrowotne i - nie bez naukowych podstaw - jest uznawana za silny afrodyzjak. Jakie właściwości ma kardamon?      fot. 123RF.COM   Kardamon jest od wieków zarówno przyprawą, dodatkiem do perfum, afrodyzjakiem, jak i lekiem, między innymi w medycynie ajurwedyjskiej. Najnowsze badania...

  • Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...

  • Sałatki i surówki - piękne, zdrowe, kolorowe. Wiele pomysłów na połączenia warzyw i owoców do wykorzystania jako przystawka, na kolację czy spotkanie okolicznościowe. Rozmaite zestawy wzbogacone wędlinami, pieczonym mięsem, gotowaną rybą. Zimowe bomby witaminowe są ważnym elementem codziennej diety.

  • Na jego punkcie oszaleli miłośnicy zdrowego odżywiana z całego świata. Kefir doskonale wpływa na nasz organizm, stabilizując go i zapewniając mu moc substancji odżywczych. Tylko jak włączyć go do codziennej diety? Fot. 123RF/Picsel Kefir jest napojem mlecznym, który już od bardzo dawna znany jest na Kaukazie. Stamtąd zawędrował do innych krajów, w tym do Polski, gdzie bardzo szybko zaczęto wykorzystywać go jako bardzo zdrowy i smaczny element codziennej diety. Zgodnie ze starym sposobem,...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Basia Ritz, zdobywczyni tytułu Master Chefa, jest coraz bliżej otworzenia własnej restauracji w Gdańsku. Trzymamy za nią kciuki! Podpytaliśmy ją też o kulinarne upodobania. Oto co nam zdradziła! fot. Piotr Bolko 1. Moja ulubiona potrawa to... Nie wiem, czy mogę to nazwać potrawą, ale to kromka świeżego chleba z masłem, dobrym żółtym serem i pachnącym pomidorem, posypanym kryształkami soli morskiej. 2. Najlepsza przekąska to...Gorąca, chrupiąca ciabatta z oliwą. 3. 3 rzeczy, bez których nie...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Co lubią jeść znane osoby? Jakich potraw w życiu nie wzięłyby do ust? Zobaczcie, jak odpowiadają na pytania Smakera! Dzisiaj swoje kulinarne sekrety zdradza Magda Steczkowska! fot. Bernard Hołdys Magda Steczkowska to piosenkarka popowa śpiewająca w zespole Indigo, muzyk studyjny, a prywatnie siostra Justyny Steczkowskiej. Nagrała ponad 50 płyt studyjnych! Oprócz śpiewania zajmuje się także pisaniem tekstów. Zobaczcie, jak odpowiada na nasze 11 kulinarnych pytań!   1. Moja ulubiona potrawa...