• Informacje na temat:

    najlepsza salatka do ryb

Przepisy na temat: najlepsza salatka do ryb
Artykuły na temat: najlepsza salatka do ryb
  • Melony najlepsze na upał

    ...w daniach z drobiu, rybami i owocami morza. Najlepiej smakuje schłodzony. Dotyczy to zwłaszcza kantalupy i melona miodowego. W niskiej temperaturze miąższ zyskuje właściwą konsystencję, a aromat...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Zero cukru, czyli najlepsza dieta bikini

    ...posiłek, sięgamy po ciastko lub batonik. Skuteczny plan bezcukrowy Zero cukru, więcej mięsa i ryb, trochę tłuszczu, dużo warzyw oraz rozsądna ilość pełnoziarnistych produktów zbożowych i owoców to klucz(...) będziemy jeść ich dużo, nie schudniemy. Za to jemy więcej chudego mięsa i ryb, odrobinę zwiększamy ilość zdrowego tłuszczu, a więc oleju, oliwy. Do tego mnóstwo warzyw. Wystrzegamy się za to wszelkich...

  • Kardamon to jedna z najdroższych przypraw świata, cenowo wyprzedza ją tylko szafran. Roślina, z której jest pozyskiwany kardamon, rośnie w Indiach, Pakistanie, Birmie i na Sri Lance. Ma niemal cudowne właściwości zdrowotne i - nie bez naukowych podstaw - jest uznawana za silny afrodyzjak. Jakie właściwości ma kardamon?      fot. 123RF.COM   Kardamon jest od wieków zarówno przyprawą, dodatkiem do perfum, afrodyzjakiem, jak i lekiem, między innymi w medycynie ajurwedyjskiej. Najnowsze badania...

  • Zimowe sałatki

    .... Nałożyć sałatkę, ozdobić. Brukselka w ogórkach Składniki na 4 porcje: 4 świeże zielone ogórki (podłużne sałatkowe), 50 dag brukselki (najlepsza nieduża), 2 twarde, kwaśne jabłka, np. renety, 10 dag(...) tostowym. Sałatka ryżowa z rybą Składniki na 4 porcje: 40 dag ryżu, najlepiej długoziarnistego, 40 dag filetów rybnych, np. miruny, dorsza, 2 duże, dojrzałe pomidory, 1 cebula, 1 ząbek czosnku...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Sałatki z drobiem

    Możemy podawać je codziennie, a drobne zmiany w recepturze spowodują, że każdego dnia będziemy jeść inną potrawę. Wykorzystaj bogactwo świeżych warzyw, a zyska na tym twoje zdrowie.

  • Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się...

  • Najlepsze letnie sposoby, by... naturalnie obniżyć cholesterol

    Lekarze potwierdzają, że gdy pojawiają się problemy ze zbyt wysokim poziomem cholesterolu, aby im zaradzić, warto zacząć od zmian w diecie. Lekki letni jadłospis pełen sezonowych owoców i warzyw, ale także np. świeżych ryb to strzał w dziesiątkę! Takie produkty są skarbnicą leczniczych składników. Co więcej, samo przebywanie na powietrzu może przyczynić się do unormowania poziomu cholesterolu...

  • Sezon na świeże warzywa i owoce w pełni, a więc czas najwyższy przygotowywać sałatki! Ale jak komponować składniki? Jakich sosów używać? I jak te sosy przyrządzać? Radzi szef kuchni Knorr, Piotr Murawski. Jakie sosy najlepiej łączyć z poszczególnymi gatunkami sałat? Gatunki sałat różnią się konsystencją - kruchością oraz smakiem, co sprawia, że powinno się je łączyć z odmiennymi rodzajami sosów. Sałaty o kruchych i grubych liściach, jak lodowa i rzymska, najlepiej smakują z delikatnymi...