• Informacje na temat:

    naj z przepisami

Przepisy na temat: naj z przepisami
Artykuły na temat: naj z przepisami
  • Bułeczki z cynamonem

    Są słodkości dobre, lepsze i te naj, naj, takie, które nie dają o sobie zapomnieć, które chce się przyrządzać bez końca, które wypełniają twój dom cudownym zapachem i wywołują uśmiech na twarzy każdego, kto spróbuje ich choć raz...

  • Żyjemy w czasach, w których wszystko aspiruje do miana „naj”. Budynki muszą być najwyższe, mosty najdłuższe, a samochody najszybsze. Syndrom ten nie ominął nawet świata kulinariów – rzeczy, będące w pewnych aspektach wyjątkowymi, intrygują nas i ciekawią. Najsmaczniejsze, najświeższe, najlepiej przyprawione - właśnie takie potrawy chciałoby serwować większość kucharzy. Okazuje się jednak, że kulinarne wyżyny można osiągnąć także w zupełnie inny sposób. Adrenalina na talerzu Posiłkom zawsze...

  • Kobieta (NIE) chciana

    Więcej koperku? Sosu? Ziemniaczków? No to może chociaż pomidorka? A może ugotuję Ci na jutro rosołku, tak jak lubisz najbardziej, wg. przepisu mamusi? Nie ? To może koktailik zrobię – zdrowy, dietetyczny, z witaminkami, na wiosnę będzie jak znalazł! A jak nie koktailik to musik jabłkowy – tak na wzmocnienie, żebyś miał dużo sił w pracy. Jesteś takim silnym i wspaniałym mężczyzną! Już ja się...

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Teraz Siostry Anastazja i Salomea mogą towarzyszyć ci przez cały rok. W wyjątkowym kalendarzu znajdziesz zupełnie nowe przepisy na ciasta, przekąski oraz dania główne. Kalendarze już wkrótce do wygrania w naszym...

  • "Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy"

    Najlepsza toskańska kuchnia to proste dania, zachowujące smak składników, z których je przygotowano.

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu,...

  • Francuska rewolucja!

    Słynny Rajd Paryż - Dakar bez Paryża jest tylko Dakarem, a Chanel no. 5 bez Coco Chanel to tylko kolejna liczba... Francja od zawsze miała ogromny wpływ na rozwój kultury i cywilizacji Europy. To w kraju nad Sekwaną powstały najsłynniejsze wynalazki, bez których dziś nie wyobrażamy sobie naszego codziennego życia.

  • O grillowaniu napisano wiele. Zamiłowanie do jedzenia posiłków prosto z ognia, na świeżym powietrzu wiąże się z czasami prehistorycznymi. Wielkie grillowanie Polaków z kolei powiązano z sukcesem gospodarczym, choć niektórzy ekonomiści narzekają na negatywny wpływ długich majówek na PKB. W natłoku majowych promocji i grillowych reklam łatwo jest zapomnieć o sprawie najważniejszej. Grill to przede wszystkim doskonała okazja do spotkań w gronie najbliższych. A jedzenie? Jedzenie jest tu tylko...

  • Francuska rewolucja!

    Słynny Rajd Paryż – Dakar bez Paryża jest tylko Dakarem, a Chanel no. 5 bez Coco Chanel to tylko kolejna liczba… Francja od zawsze miała ogromny wpływ na rozwój kultury i cywilizacji Europy. To w kraju nad Sekwaną powstały najsłynniejsze wynalazki, bez których dziś nie wyobrażamy sobie naszego codziennego życia. Właśnie dlatego w ramach edukacyjnej kampanii French Touch przybliżamy najważniejsze...

  • Ciecierzyca jest smaczna, łatwa do przygotowania i niedroga. Jej spożywanie zaleca się je wegetarianom, ponieważ zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić ją w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom...