• Informacje na temat:

    nadziewany plaster sera

Przepisy na temat: nadziewany plaster sera
  • Włoska kapusta faszerowana kasztanami i serem mimolette

    ...włoską, 300 g cebuli, 30 g masła, 200 g mięsa mielonego, 250 g gotowanych kasztanów, 100 g czerstwego chleba, 100 ml mleka, ząbek czosnku, jajko, 50 ml śmietany kremówki, 100 g tartego sera mimolette oraz(...) folię. Zakrywamy wnętrze kapusty odłożonymi liśćmi, pomiędzy które wkładamy plasterki mimolette. Podgrzewamy kapustę w piekarniku ok. 10 minut w temperaturze 180 st. C. Podajemy gorącą, dzielimy na...

  • Pyszny schab, na sam widok ślinka leci.

  • Makaron i ser - doskonała para na talerzu

    ...z makaronem; pasuje zarówno krótki makaron, jak i długie jajeczne tagliatelle lub fettucine. Serami można uzupełnić zwykły sos pomidorowy. Wystarczy dodać do niego kilka łyżek mascarpone i dobrze...

  • Połączenie patisona z ryżem i mięsem mielonym

  • Nadziewane kotleciki z kalarepki z sałatką ziemniaczaną

    ...obrać pokroić na plastry o szerokości 2-3 mm, jajka roztrzepać. Pomiędzy 2 plastry kalarepki wkładać plaster sera. Panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na sklarowanym maśle. Podawać z sałatką(...)Składniki: 600 g ziemniaków 2 awokado opakowanie rzeżuchy sok z jednej cytryny 5 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz 2 kalarepki 2 jajka 6 łyżek mąki 6 łyżek bułki tartej 4 plastry sera...

  • tofu jednak może być dobre :)

  • Grillowane nadziewane bakłażany

    Składniki dla 4 osób: - 2 bakłażany (250 g), - -sól, - 1 pęczek rozmarynu, - 3 łyżki oliwy z oliwek, - 1 opakowanie (150 g) niskotłuszczowego sera Feta (8 proc. tłuszczu), - 1 słoik (370 ml; 210 g) smażonej papryki, - 1 ząbek czosnku, - czarny pieprz, - wykałaczki Przygotowanie: Bakłażany umyć i pokroić na 8 plastrów (po ok. 0,5 cm grubości). Posolić i odłożyć na bok...

  • z prawdziwą niespodzianką w środku

  • Zawijańce ze szpinakiem

    .... Warzywa ugotuj, zmiksuj.  3. W każdy plaster mięsa zawiń po porcji szpinaku i sera. Zawiń, zepnij i podsmaż na oleju. Włóż do musu, piecz w 180 st. C przez 25 minut.

  • Przepis mojego taty.

Artykuły na temat: nadziewany plaster sera
  • Nadziewana pierś indyka

    Idealna na obiad.

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Szaszłyki z cukinii i sera

    ...naprzemiennie cukinię i kawałki sera. Ułóż na grillu, piecz 8-10 minut, w p-łowie odwróć na drugą stronę i posmaruj pozostałą marynatą. Zobacz także:

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...

  • Mięsa z suszonymi owocami

    ...brandy, 60 g suszonych śliwek, 60 g suszonych gruszek, 2 polędwice wieprzowe (po 300 g), sól, pieprz czarny tłuczony, 120 g sera z niebieską pleśnią (roquefort, lazur), ok. 4 łyżek oleju, 2 cebule(...). Owoce oraz kawałki pleśniowego sera rozłożyć wzdłuż pośrodku płata mięsa. Mięso zwinąć w roladę, obwiązać mocną nicią kuchenną lub spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej i szybko obsmażyć na...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Pasta i basta!

    Koniec wakacji to nie koniec lata! Zamiast wracać wspomnieniami do błogich chwil, korzystaj z wrześniowych dobrodziejstw. Chrup soczystą cukinię lub rozpieszczaj zmysły efektownym raviolo, otulonym kremowym żółtkiem. Spróbuj karmelizowanych na maśle węgierek z chrupiącymi pierożkami nadziewanymi ricottą.

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • Smaki z Czech

    ...przyspieszy rozpuszczanie sera). Gdy ser będzie gotowy (zazwyczaj jest lekko napęczniały), zdejmij go z patelni i odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Czesi zazwyczaj podają taki ser...

  • Ser jest jednym z tych produktów, które kupujemy bardzo często. Dodajemy go do kanapek, sałatek, zapiekanek, makaronów oraz wielu innych potraw. Skoro więc tak bardzo przepadamy za serami, dlaczego wciąż tak mało o nich wiemy? Mogłoby się wydawać, że w przypadku sera, jedyną pułapką na jaką możemy natrafić, jest zakup wyrobu seropodobnego. Jeśli unikniemy tej wpadki, cała reszta zdaje się być już wyjątkowo prosta - kroimy i podajemy wedle uznania. Nic bardziej mylnego! Okazuje się bowiem, że...