• Informacje na temat:

    nadzienie serowe do rogalików

Przepisy na temat: nadzienie serowe do rogalików
  • Półksiężyce z ciasta francuskiego

    Sposób przygotowania 1. Twaróg wkrusz do dosyć dużej miseczki i dolej olej (dzięki tym składnikom ciasto dłużej pozostanie wilgotne).Dodaj szczyptę soli,...

  • Mogłabym je jeść bez końca, pyszne, serowe. Ich zaletą jest to, że można je nadziać dowolnym ulubionym kremem czy dżemem. U mnie zaszła potrzeba wykorzystania płatków róży, więc powstały rogaliki z różą.

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Rolada z ciasta francuskiego z nadzieniem kapuściano-ryżowym i sosem holenderskim Składniki na 4-6 porcji: - opakowanie ciasta francuskiego (ok. 270g), - 125 g ryżu basmati, - sól, - cebula(...) i 2/3 posiekanego koperku wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować (na wym. ok 40x23 cm). Nadzienie ułożyć na środku (zostawić wolne brzegi o szerokości ok. 2 cm). Żółtko wymieszać ze...

  • Zaskakujące, bo każdy kto ich spróbuje, czuje inny smak nadzienia. Trafiają się z serem, budyniem a nawet z jabłkami. W rzeczywistości... są bez nadzienia.

  • Smaczne naleśniki dla naszych pociech i nie tylko.

  • Pyszne rogaliki rozpływające się w ustach.

  • Pyszne rogaliki i bułeczki, nie tylko na ''majówkę''.

  • Siedzisz i dumasz… a zjadłabym …masz ciągutki na słodkie… no jej muszę coś zjeść słodkiego bo zwariuje !! I tu przychodzę z pomocą ! Przedstawiam Wam przepis na serowe rogaliki z budyniem czekoladowym. Rogale są bardzo prste w przygotowaniu , tanie i smaczne ! Znikną szybciej niż się pojawią na talerzu ????

  • Serowe ciasteczka to bardzo fajny dodatek do czerwonego barszczyku.

Artykuły na temat: nadzienie serowe do rogalików
  • Rogaliki krucho-drożdżowe

    Te rogaliki, do których zrobienia nie używa się jajek, zawsze się udają i są naprawdę pyszne. Można je nadziewać dowolną konfiturą, marmoladą (idealna, bo nie wypływa w trakcie pieczenia), nadzieniem makowym lub serowym. Polecam!:)

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Bogate wnętrze

    Od rana chcesz mieć dobry humor? Zjedz na śniadanie rogalika ze słodkim nadzieniem.

  • W siódmym odcinku "Bake Off Junior" Marysia zaprezentowała galerię smaków w formie kulek mocy. Orzechowo-serowo-gruszkowe 110 g miękkiego masła 230 g masła orzechowego (bez cukru) 420 g mąki jaglanej 2 łyżeczki stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 ml mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 jajka 1 szklanka orzechów laskowych 2 gruszki konferencje 2 łyżki oleju 100 ml wina marsala 4 łyżki miodu 200 g obranych orzechów włoskich 100 g sera gorgonzola 50 g sera danablu 150 g serka...

  • Deskę serów, pasztet z wątróbki czy coś na słodko? Co podać do gruzińskiego wina? Idąc za tradycją gruzińskiej kuchni warto postawić na Chaczapuri, najbardziej popularne gruzińskie danie. Danie nie jest trudne w przygotowaniu, jest placek z ciasta drożdżowego, zazwyczaj nadziewany serem. Jego wariacje zależą od regionu. W najbardziej klasycznej i najprostszej wersji chaczapuri ma jedynie nadzienie serowe i odrobinę sera na wierchu, posypanego przed upieczeniem. Bardziej bogata wersja placka...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Barbara. Ciasto 200 g wody25 g świeżych drożdży2 łyżeczki cukru600 g mąki pszennej200 g jogurtu naturalnego1 łyżeczka soli2 łyżki oliwy z oliwek Farsz z jagnięciną olej rzepakowy do podsmażenia mięsa500 g mielonego mięsa jagnięcegoskórka starta z jednej limonkisok wyciśnięty z dwóch limonek1 garść świeżej mięty50 g śmietanki 30%sól do smakupieprz do smakumąka do podsypania ciasta Farsz serowy 125 g sera...

  • W ósmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Tomasz zaprezentował jurorom przepis na japoński sernik. Jiggly cheesecake (sernik japoński)250 g serka śmietankowego50 g masła100 ml mleka6 jajek60 g mąki pszennej20 g skrobi kukurydzianej1 łyżka soku z cytryny140 g drobnego cukru Sos pomarańczowy do sernika5-6 pomarańczy4-5 łyżek cukru100 ml likieru pomarańczowegomiód akacjowy do smaku Jiggly cheesecake (sernik japoński)W kąpieli wodnej połączyć serek, masło i mleko. Schłodzić. Oddzielić żółtka...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • W ósmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Barbara zaprezentowała jurorom przepis na sernik na kruchym spodzie. Kruche ciasto40 g orzechów włoskich40 g suszonej żurawiny100 g cukru200 g masła1 duża szczypta soli300 g mąki pszennej2 łyżeczki ekstraktu waniliowego1 jajko50 g mąki migdałowejgroch do wysypania na ciasto Masa serowa200 g białej czekoladyskórka starta z 1 pomarańczyskórka starta z 1 cytryny600 g zmielonego tłustego twarogu 150 g serka mascarpone3 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...