• Informacje na temat:

    nadzienie mięsne do pierogów

Przepisy na temat: nadzienie mięsne do pierogów
  • Pierogi z tatarem

    Składniki na 12 sztuk: Ciasto: - 30 dag mąki, - szczypta soli, - 1 jajko, - 15 dag masła lub margaryny, - 2-3 łyżki lodowatej wody, - mąka do wyrabiania pierogów Nadzienie: - 30 dag tatara(...) lub paprykę. Przyprawić solą, pieprzem i koperkiem. Ciasto cienko rozwałkować, wykroić z niego 12 krążków o średnicy 10 cm. Na każdy placuszek ułożyć po porcji nadzienia mięsnego. Zalepić brzegi...

  • Dzisiaj propozycja mięsna, a dokładniej mięsno-warzywna. W roli głównej kurczaczek, cebulki, pomidory i papryki. Moje sprawdzone połączenie. Doskonale nada się jako farsz do pierogów czy naleśników.

  • Pieczarki na 10 sposobów

    .... Do grzybów możesz dodać przeciśnięty przez praskę czosnek lub posiekaną, zeszkloną szalotkę lub cebulę. Farsz do pierogów, naleśników... Nadzienie z tych grzybów jest idealne do pierogów lub(...) np. zapieczone. Pastę do nafaszerowania tych grzybów możesz zrobić np. na bazie jajek, fasoli lub sera. Do jarskich kotletów Bezmięsne kotlety, np. z jajek czy warzyw, będą o wiele lepiej smakowały...

  • Regionalne przysmaki Polski

    Jesień to kuchnia, domowe zacisze, przyjaciele i to, co na bazarze oczywiście dostępne" - uważa kuchni Tomasz Jakubiak. Jesień to także idealny czas na zwiedzanie Polski i poznawanie jej kulinarnych sekretów.

  • Sprawdzony przepis na "Wigilijne farsze do pierogów"

  • 10 łatwych przepisów na jabłka!

    ...przekąską podaną samodzielnie lub jako dodatek np. do pieczonego mięsa. Farsz do naleśników Duszone jabłka mogą być wspaniałe jako nadzienie do naleśników na słodko. Tak przygotowane danie można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno, np. z bitą śmietaną lub sosem waniliowym. Sprawdzi się zwłaszcza w przypadku małych niejadków, które nie Zapiekane z nadzieniem Wspaniałe zwłaszcza na imprezę...

  • Farsz do pierogów, chyba troszkę inny od wszystkich...

  • Porcja dla 4 osób. Stopień trudności - umiarkowane. Czas przyrządzenia - 2 h. Ilość kalorii - 1 porcja - 250 kcal. Zawartość tłuszczu - średnia. Przyrządzanie A. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, po czym przesiać do miski. Dodać: szczyptę soli, jedno jajko, utarty na wiórki tłuszcz oraz śmietanę. Zagnieść ciasto. Włożyć przygotowane ciasto na 45 minut do lodówki. B. Przygotować nadzienie...

  • Rosół podany z takimi pulpecikami ma ten plus, że jest bardziej syty. Świetne rozwiązanie dla naszych najmłodszych gości - dzieci.

Artykuły na temat: nadzienie mięsne do pierogów
  • Pieczony pieróg kornwalijski

    Jest to, powiedzmy po polsku, pieczony pieróg z ciasta z nadzieniem warzywno-mięsnym. Można go też spotkać pod nazwą calzone, którą dobrze znacie. Tak czy siak, z Cornish pasty można naprawdę eksperymentować z różnymi farszami. Niektórzy lubią nadziewanego serem i cebulą lub samymi warzywami, lub tylko mięsem. Na ciepło i na zimno. W każdej wersji będzie równie smaczny i sycący. Cornish pasties...

  • Pierogi zna każdy Polak i niemal każdy turysta odwiedzający nasz kraj. Skąd się wzięły? W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską.   Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz „zieloności". Kolejne przepisy to już pierogi na słodko -...

  • "Kevin sam w... kuchni"

    ..., gdy młody chłopak poprosił, by mu podano na kolację marsa. W książce nie zabrakło też sprawdzonego przepisu na pieczony pieróg kornwalijski (Cornish pasty), z nadzieniem warzywno-mięsnym. To...

  • Zjeść obiad, czy może deser? Teraz nie musisz wybierać, bo jedna z amerykańskich restauracji postanowiła stworzyć mięsne lody. Odważyłbyś się ich spróbować? Fot. 123RF/PICSEL Jeśli myślałeś, że w kwestii kulinariów już nic cię nie zaskoczy, byłeś w błędzie. W końcu któż mógłby się spodziewać, że ktokolwiek wpadnie na pomysł, aby sprzedawać mięsne lody? Co więcej - kto by pomyślał, że ten szalony trend kulinarny zacznie cieszyć się całkiem sporą popularnością? Amerykańska restauracja...

  • .... Kuchnia - Szanghaj Miedzy pierogami a .... no co sie je na Litwie??? - a koldunami. Bambusowe sitko. Kilka jedno na drugim. Para robi swoje. W srodku miesne nadzienie. Warte sprobowania...

  • Mrożenie pierogów, sprawa niby banalna a wątek ten na forum smakera wywołał lawinę dyskusji, stając się przez kilka miesięcy najpopularniejszym i ciągle dyskutowanym. No bo jak mrozić by były smaczne, nie sklejały się czy nie daj Boże pękały podczas gotowania? Okazuję się, że to nic prostego! Pierogi są potrawą, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama przygotowywała je z różnego rodzaju farszem. W zależności od pory roku i tego co miała w danym momencie pod ręką. W moim domu...

  • Chiny to kraj smakoszy

    ...w Polsce. Robotnik może wyżywić się za kilka yuanów. Tyle kosztować będzie miska zupy z kluskami czy kilka bułeczek z nadzieniem gotowanych na parze. To naprawdę niewiele, gdy weźmiemy pod uwagę(...) i pierogi mięsne. Zupę również serwuje się w trakcie, i to raczej bliżej końca posiłku. Wszystkie dania lądują na wspólnej przestrzeni pomiędzy gośćmi, którzy sięgają do półmisków w dowolnej kolejności...

  • 15-17 sierpnia 2008, Mały RynekOdkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy. Trudno się nie zgodzić z sentencją Anthelme Brillat-Savarina, opublikowaną blisko dwa wieki temu w książce "Fizjologia smaku". Jakiej astronomicznej kwoty wart jest zatem innowacyjny smak pierogów, potrawy tak głęboko zakorzenionej w polskiej, tradycyjnej kuchni? Okazuje się, że krakowscy restauratorzy nie potrzebują szczególnej, materialnej zachęty, by toczyć bój o prym...

  • Przewodnik po smacznej Polsce Magdy Gessler

    ...przenosimy na blachę. Na połowie układamy nadzienie, zostawiając wolny brzeg. Przykrywamy drugą połową i dokładnie sklejamy brzeg. Można też uformować ozdobny warkocz. Rozmąconym jajkiem smarujemy całość(...) dla 6 osób z łyżką wazową Składniki: 20 dag nadbużańskich grzybów suszonych 1 rosołowa porcja warzyw 1 duża cebula 2 łyżki masła 1½ l wywaru mięsnego (najlepszy na kościach wołowych...

  • Kupując mięso warto pamiętać o kilku zasadach, aby jeść zdrowo i bezpiecznie. Wdrożenie kilku ważnych punktów pozwoli wam na bezstresowe zakupy oraz pozwoli uniknąć rozczarowania i niechcianych reklamacji albo problemów zdrowotnych. 1. Tacki i podkładki Dobrze znacie te marketowe opakowania, w sprzedawane jest mięso, prawda? Tacki owinięte folią mają jeszcze jeden element, najbardziej szkodliwy dla zdrowia, a mianowicie maty absorbujące wilgoć z mięsa. Wypełnione poliakrylanem sodu (to...