• Informacje na temat:

    nadzienia do ciast

Przepisy na temat: nadzienia do ciast
  • Ciasta bez pieczenia. Dekoracje z Instagrama

    Nie ulega wątpliwości, że media społecznościowe zrewolucjonizowały współczesny świat. Z każdej strony zalewają nas mnóstwem informacji, ciekawostek czy zdjęć. To również źródło codziennych inspiracji, także tych kulinarnych! Dzisiaj pod lupę bierzemy popularny Instagram i pomysły jego użytkowników na ciasta bez pieczenia. Oj będzie się działo!

  • Przepis od wielu lat stosowany przeze mnie. Sprawdzony, niezawodny:) a do tego przepyszny:)

  • Lukry, polewy  i nadzienia

    ...czekoladę. Podgrzewaj, aż składniki całkowicie się połączą. Dosyp mielone orzechy i wymieszaj. Masa jest doskonała do pączków i ciast.

  • ZAWSZE WYCHODZI ,JEST TWARDA JAK KUPNA

  • Eklery z budyniowym nadzieniem

    Sposób przygotowania 1. Ciasto: do garnka wlej 150 ml wody, dodaj olej i szczyptę soli, zagotuj. Wsyp partiami przesianą mąkę i mieszaj energicznie, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek garnka. Ostudź. Ciasto zmiksuj na gładką masę, dodając po jednym jajku.  2. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Piekarnik nagrzej do 200 st. Ciasto przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij 18 paseczków...

  • Prosty i szybki sposób na kolorową dekorację do ciast, tortów i babeczek.

  • Tarta ze śliwkowym nadzieniem

    ...drobne grudki. Kruszonkę włóż do lodówki.  Z pozostałego masła, mąki, cukru, szczypty soli, cukru waniliowego i jajka zagnieć kruche ciasto. Schładzaj je 20 minut.  3. Tortownicę (o śr. 26 cm) wyłóż pergaminem. Spód i brzeg formy wylep ciastem. Wyłóż na nie masę śliwkową. Kruszonkę wymieszaj z wiórkami kokosowymi i rozsyp ją na wierzchu tarty. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st...

  • Pyszna polewa do ciast z czekolady.

  • Tarta z ziołowym nadzieniem

    Sposób przygotowania 1. Do miseczki wsyp mąkę. Dodaj trochę soli i cukier. Do- łóż margarynę oraz 1 jajko. Zagnieć ciasto. Formę o śr. 28 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto rozwałkuj. Spód i brzeg formy wylep plackiem. Wstaw do lodówki na 25 minut.  2. Marchewki obierz, opłucz, gotuj 10 minut w posolonej wodzie. Wyjmij je, przestudź. Ułóż na schłodzonym spodzie. Pozostałe jajka...

Artykuły na temat: nadzienia do ciast
  • Bułeczki z nadzieniem

    ..., olej, jajko i wyrośnięty zaczyn. Wyrób ciasto. Włóż je do miski, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 90 min. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju i zeszklij na nim posiekaną cebulę. Dodaj mięso(...). Wyrośnięte ciasto podziel na 12 równych części. Każdą rozwałkuj. Na środek nałóż nadzienie i dokładnie zlep formując bułeczki. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj, odstaw na...

  • Bez nich trudno sobie wyobrazić jakąkolwiek, większą lub mniejszą, uroczystość. Niektóre z nich potrafią być ozdobą stołu, inne z kolei są prawdziwymi arcydziełami, stanowiącymi wyzwanie dla niejednego kucharza. O czym mowa? Oczywiście o legendarnych ciastach! Cukiernicy już od setek lat prześcigają się w wymyślaniu coraz to nowszych i bardziej zaskakujących deserów. Szczególnie wdzięcznym tematem do kulinarnych eksperymentów są ciasta i torty, których stworzenie wymaga sporego kunsztu,...

  • Ciasteczka z nadzieniem

    Ciasteczka można posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem.

  • Czy do przygotowania ciasta zawsze potrzebujemy piekarnika oraz wielu godzin spędzonych w kuchni na mieszaniu i ucieraniu? Otóż nie! Użytkownicy Smakera, jak zawsze, nie zawodzą. Oto ich propozycje na smakowite ciasta bez pieczenia. Fot. 123RF Gdy nachodzi cię ochota na coś słodkiego, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. W końcu niezwykle efektowne ciasta możecie przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy. Wysiłek,...

  • Rogaliki z nadzieniem

    Przygotowanie: Mąkę przesiać, zrobić w niej dołek, wsypać rozkruszone drożdże, cukier zwykły i waniliowy, wlać podgrzane mleko, zasypać mąką, przykryć czystą, bawełnianą ściereczką, zostawić do wyrośnięcia na ok. 20 minut. Do zaczynu dodać miękkie masło, żółtka i jajko. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Jeśli za bardzo klei się do rąk, podsypać lekko mąką. Z ciasta odrywać równe kawałki...

  • Czy do przygotowania ciasta zawsze potrzebujemy piekarnika oraz wielu godzin spędzonych w kuchni na mieszaniu i ucieraniu? Otóż nie! Użytkownicy Smakera, jak zawsze, nie zawodzą. Oto ich propozycje na smakowite ciasta bez pieczenia. Fot. 123RF Gdy nachodzi cię ochota na coś słodkiego, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. W końcu niezwykle efektowne ciasta możecie przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy. Wysiłek,...

  • Świąteczne ciasto z nadzieniem

    Przepis proponuje Jenny.

  • Wszystkie ciasta są pyszne, jednak wydaje się, że te pięknie udekorowane smakują nieco lepiej. Oto kilka pomysłów, dzięki którym wasze wypieki nabiorą wyjątkowego charakteru. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie marzył o tym, by przygotowywane przez niego ciasta i torty wyglądały, jak gdyby wyszły spod ręki doświadczonego cukiernika? Wbrew pozorom osiągnięcie takiego efektu wcale nie jest trudne. Wystarczy trochę cierpliwości, wyobraźni, samozaparcia oraz kilka sprytnych pomysłów podpatrzonych w...

  • ​Pierożki z nadzieniem wiśniowym

    Wiśnie opłucz i wydryluj. Wsyp do sitka i odstaw, aż ociekną z soku. Owoce skrop wiśniówką i wymieszaj z cukrem, pokruszonymi ciastkami i szczyptą cynamonu....

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

Zdjęcia na temat: nadzienia do ciast
Wideo na temat: nadzienia do ciast
  • Słodkie drożdżówki na różne sposoby według Piotra Kucharskiego. Jak prawidłowo zagnieść ciasto?

    Drożdżówki to jeden z najbardziej lubianych polskich wypieków. Ciasto drożdżowe potrafi jednak być kapryśne. Jak je prawidłowo zagnieść? W kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski pokazał, jak przygotować słodkie bułeczki z różnymi nadzieniami. Na stole pojawiły się takie słodkości, jak: skręcane drożdżówki z serem i drożdżówki z makiem.

  • Zmysłowe smaki: Tarta Tatin

    Tarta Tatin to jedna z najsłynniejszych francuskich tart. Jej pyszne nadzienie stanowią zatopione w karmelu jabłka. Warto mieć to ciasto w swoim kulinarnym repertuarze! Tarta Tatin - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Tarta Tatin

    Tarta Tatin to jedna z najsłynniejszych francuskich tart. Jej pyszne nadzienie stanowią zatopione w karmelu jabłka. Warto mieć to ciasto w swoim kulinarnym repertuarze! Tarta Tatin - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!