• Informacje na temat:

    na zupe z selera naciowego miesa mielonego

Przepisy na temat: na zupe z selera naciowego miesa mielonego
  • Jaką zupę pani lubi?

    ...• sól • pieprz • szczypta cukru Przyrządzanie: Podroby umyć i podzielić na małe kawałki. Dokładnie opłukane pory i obrane łodygi selera pokroić w plasterki, cebulę drobno posiekać, marchewki i rzepę...

  • Pyszna zupa z selera naciowego z dodatkiem imbiru i curry. Jeśli ktoś nie lubi gęstych zup, może jej nie miksować i zapewniam, że wygląda i smakuje również wyśmienicie. Polecam!

  • Dania jednogarnkowe z różnych stron świata

    ...: cebula ząbek czosnku 2 czerwone papryki 3 łodygi selera naciowego 3 łyżki oleju 250 g ryżu długiego 500 ml bulionu 400 ml mleczka kokosowego sól, pieprz 600 g schabu 12 krewetek(...) Składniki: 4 pory 1 chili 3 łyżki oliwy z oliwek 400 g mielonego mięsa wołowego 1 łyżka curry ¼ łyżeczki mielonej kolendry 1,25 l bulionu  100 g japońskiego makaronu pszennego szczypta...

  • Uwielbiamy improwizację w kuchni...to poznawanie smaków, ich łączenie i zadowolenie, że wyszło. Dużą rolę w daniach odgrywają przyprawy.

  • Zupy, to zdecydowanie największy "dostarczalnik" witamin i mega pałera, nie tylko odżywczego ale i rozgrzewającego składnika naszej diety.

  • Bossko, lekko ,smacznie

  • Zupa o ciekawym smaku. Jest smaczna i pożywna.

  • Zdrowo, smacznie, dietetycznie... U mnie dzisiaj surówka z selera naciowego, z sosem jogurtowo- musztardowym. Wyrazista w smaku, pachnąca bardzo intensywnie, chrupiąca...

  • Wypróbowany przepis na "Zupa z selera naciowego"

Artykuły na temat: na zupe z selera naciowego miesa mielonego
  • Pyszny obiad w godzinę

    ...: 6 młodych kalarepek, 20 dag mielonego drobiowego mięsa, 1 torebka ryżu, po 1 łyżce koncentratu pomidorowego i musztardy, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, po 1 szklance bulionu i przecieru pomidorowego...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Selerowa z klopsikami

    Składniki na 4 porcje 45 dag selera (bulwa), 30 dag selera naciowego, 3 średnie ziemniaki, 1 duża cebula, 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego, 2 łyżki masła, 20 dag mielonego mięsa, 1-2 ząbki(...) selera naciowego odłóż a pozostałe warzywa zmiksuj na mus.  Wlej tyle bulionu, aby uzyskać pożądaną konsystencję zupy. Dodaj śmietanę, odłożony seler naciowy, dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Czarodziejski lubczyk

    Kształtem i smakiem jego listki przypominają selera, ale w polskiej kuchni ma znaczenie prawie magiczne. Był dodawany do napojów miłosnych. Wierzono, że wpływa na potencję. Jest znanym afrodyzjakiem.

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Dwa w jednym

    ...czosnku pokrojone w plasterki, 4 średniej wielkości pory pokrojone w cienkie plasterki, 2 łodygi selera naciowego drobno pokrojone, 4 łodygi świeżego tymianku, duża szczypta pieprzu kajeńskiego, 2,5(...). Zapiekanka pasterska, czyli shepherd’s pie (dla 4 osób) Czas przygotowania: 4 godziny Poziom trudności: Składniki: 3 średniej wielkości marchewki drobno pokrojone, 3 łodygi selera...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Grajmy latem w zielone

    Zielony koktajl przygotujesz z: ogórka, natki pietruszki, mięty, pokrzywy, mniszka lekarskiego, szałwii, melisy, zielonej kapusty, groszku zielonego, selera naciowego, bazylii, kopru, liści szpinaku(...), gdzie do mielonego mięsa dodajemy podsmażone plasterki cukinii. Cukinia lubi być zapiekana, świetnie smakuje pod beszamelem, i może być pysznym daniem obiadowym. Czasy, gdy na widok szpinaku krzywiliśmy...

  • Jego wysokość – rosół! Czyli esencjonalny wywar mięsno-jarzynowy, który musi przynajmniej raz w tygodniu pojawić się na polskich stołach Profesor Jan Miodek nazwę rosołu wywodzi od słowa „rozsolić" i podaje jej pierwotną postać - „rozsół", która z czasem uległa uproszczeniu. Kiedyś mięsa konserwowano solą. Były one bardzo twarde i trzeba było je długo gotować, czyli właśnie „rozsalać". Takie też najprawdopodobniej są początki wywarów. Jeszcze parę wieków temu zupa nie stanowiła dania...