• Informacje na temat:

    na zupe z kabaczka

Przepisy na temat: na zupe z kabaczka
  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Warzywna zupa ,delikatna bez grama mięsa.

  • Patison. Z czym się go je?

    Popularny w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Niezbyt ceniony w Polsce. Czym jest patison i jak możemy go wykorzystać w kuchni?

  • Niedawno zebraliśmy z działki nasze pierwsze kabaczki. Uwielbiamy sezonowe warzywa, są pełne niesamowitego aromatu, pełne witamin...zawsze kojarzą nam się z czasami dzieciństwa. Krem z kabaczka jest niezwykle aksamitny i delikatny w smaku.

  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    ...3 jajka świeży tymianek oliwa z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni C. Cukinię, bakłażana i kabaczka pokrój w cienkie plastry i przesmaż je na patelni...

  • Lekka, pozywna

  • Pyszne i zdrowe dary jesieni

    ...życia) Filet z ryby morskiej (np. łososia) dopraw odrobiną soli i cytryny. Po 15 minutach wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Umytego, obranego kabaczka oczyść z nasion i pokrój...

  • Smaczny i treściwy

  • Dynia nie tylko do garnka

    Indiańskie plemiona uznawały ją za afrodyzjak. Dzisiaj zalety dyni odkrywane są na nowo.

  • Jak już wcześniej pisaliśmy, kabaczki obrodziły. Pomimo swej wielkości, miąższ mają bardzo delikatny. Placki przygotowuje się w oka mgnieniu. Dzięki temu, że kabaczek jest miksowany z jajkami, powstaje bardzo puszysta masa. Tak też zostaje do końca. Są niesamowicie delikatne w środku, chrupiące na zewnątrz.

Artykuły na temat: na zupe z kabaczka
  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości, jednak kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...

  • Letnia zupa cud

    ..., usuwamy gniazda nasienne, myjemy i także kroimy w kostkę. Kabaczka myjemy, obcinamy końce i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, krótko dusimy na nim cebulę i czosnek. Dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę razem smażymy. Wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i kabaczka, dusimy kolejne 2-3 minuty. Dodajemy pomidory i ciecierzycę razem z płynem oraz 200 ml wody i gotujemy na małym ogniu...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Zupa pięknie podana

    Nawet tradycyjny krupnik zyska na urodzie, gdy podamy go w nieco innym "talerzu".

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Wszystkie smaki pod przykrywką

    Po niemiecku nazywa się to "eintopf" , czyli potrawa jednogarnkowa. Takie potrawy są w każdej kuchni, składając się z elementów charakterystycznych dla danego obszaru. Mogą to być gęsty, kolorowy misz-masz w rodzaju gulaszu lub bigosu, może to być zupa. Przepisów na takie potrawy jest tyle, ile kucharzy lubiących je przyrządzać.

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Pierwsze warzywa

    ..., ma delikatny smak, nie kumuluje metali ciężkich. Zawiera beta-karoten, witaminy C, PP, B1. Maluszkowi warto kabaczka dodawać do zupek jarzynowych. Gotowe obiadki dla niemowląt też zawierają to warzywo(...) o gęstej konsystencji i łagodnym smaku. Ziemniaki znajdziesz w większości gotowych zupek i obiadków dla niemowląt. Marchew (5.- 6. miesiąc) Cenimy ją za piękny kolor i słodki smak. Zwykle jest pierwszym...

  • Jego wysokość – rosół! Czyli esencjonalny wywar mięsno-jarzynowy, który musi przynajmniej raz w tygodniu pojawić się na polskich stołach Profesor Jan Miodek nazwę rosołu wywodzi od słowa „rozsolić" i podaje jej pierwotną postać - „rozsół", która z czasem uległa uproszczeniu. Kiedyś mięsa konserwowano solą. Były one bardzo twarde i trzeba było je długo gotować, czyli właśnie „rozsalać". Takie też najprawdopodobniej są początki wywarów. Jeszcze parę wieków temu zupa nie stanowiła dania...