• Informacje na temat:

    na zupę szparagową krem z łososiem

Przepisy na temat: na zupę szparagową krem z łososiem
Artykuły na temat: na zupę szparagową krem z łososiem
  • Szparagowe rozkosze

    ...pietruszki, chwilę prażyć, polać gorące szparagi. Udekorować listkami pietruszki. Zupa-krem Składniki na 4-6 porcji: 2 pęczki zielonych szparagów, 1 pęczek włoszczyzny (bez kapusty), 2 cebule(...) płynu o połowę, następnie wywar przecedzić. Wywar zagotować, włożyć do niego szparagi (główki zachować do dekoracji), kawałek selera i pora. Zupę zmiksować, doprawić solą, pieprzem i bazylią. Dodać...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Dieta zupowa - najłatwiejsza pod słońcem

    .... Warto więc gotować zupy z wkładką mięsną, np. kawałkiem piersi kurczaka albo jeśli wolisz jarskie dania, dodawać fasolkę szparagową, groch, fasolę lub soczewicę. Jedz zupę nawet na śniadanie(...) gładki krem. Podawaj zupę posypaną kiełkami zielonego groszku. Nasza rada: Do zupy (już na talerzu) można dodać paski wędzonego na zimno łososia lub posypać odrobiną startego twardego koziego sera. To...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Zdążysz schudnąć do sylwestra: 7 tygodniowych diet

    ..., ale rozgrzewająca. Ważne, aby nie były to "cienkie" zupki, bo będziesz głodna. Powinny być bogate w warzywa (a więc i w błonnik) i mieć konsystencję kremu. Takie zupy dłużej się trawi. Można do nich(...) A, D, E i K. JAK JEŚĆ: Zastąp nimi wszystkie posiłki. Aby dieta nie była monotonna, gotuj codziennie inną zupę lub dwie naraz i jedz je na przemian. DLA KOGO: Może ją stosować każdy, bo jest lekkostrawna...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Dieta dla oczu

    ...krem z brokułów z łososiem i migdałami  Poziom trudności: łatwe Białko: 18,5g Tłuszcze: 10,7g | Węglowodany: 18,9g | Kaloryczność: 212kcal GDA*- Białko: 37% | Tłuszcze: 15% | Węglowodany(...). Wszystko zmiksować, wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą. Łososia pokroić na cienkie paseczki, rozłożyć na talerzach, wlać zupę, posypać płatkami migdałowymi.   Uwaga...

  • Zastanawiacie się jak przygotować w domowych warunkach ser ricotta? Oto przepis na pyszny pudding z serem i wędzonym łososiem. Domowa ricotta 2 litry mleka sok z 1 cytryny szczypta soli morskiej   Do garnka wlać mleko, dodać sól morską i doprowadzić do zagotowania. Kiedy mleko zacznie się gotować zdjąć z ognia. Wystudzić kilka minut do uzyskania około 85 C. Dodać sok z cytryny. Ponownie wstawić garnek z mlekiem na gaz i podgrzewać na minimalnym ustawieniu. W tym czasie mleko zacznie się...

  • Dieta dla pracusiów i nerwusów

    ...kefiru. Filiżanka melisy. Kanapka z razowca, plastra wędzonego łososia i świeżych warzyw. Sok pomarańczowy. • Obiady - Zupa krem z pomidorów i soczewicy (lub z brokułów). Makaron pełnoziarnisty z łososiem, zielona sałata. Kasza gryczana, szpinak duszony i jajko sadzone. • Kolacje - Grahamka z pastą rybną. Herbata rumiankowa. Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą, pomidorami i gotowanymi...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...