• Informacje na temat:

    na zupę serową z sera żółtego

Przepisy na temat: na zupę serową z sera żółtego
  • 10 prostych pomysłów na dania z żółtym serem

    .... Obsmaż na oleju. Możesz podać np. z żurawiną. Roladki na imprezę W plastry żółtego sera możesz zawinąć dowolny farsz lub kawałki warzyw lub wędlin – i masz gotowe proste, a zarazem efektowne danie np(...). Możesz też ugotować zupę serową: w garnku na maśle zeszklij cebulę, dodaj bulion, zagęść, np. mąką, zagotuj, wsyp starty ser żółty (ok. szkl.), podgrzewaj, aż się stopi. Dopraw, ewentualnie dodaj...

  • Przepis dostałam od koleżanki mojej mamy. Dość długo leżał w szufladzie zanim zdecydowałam się go wypróbować. Teraz żałuję, że tak późno ;)Roladę robi się bardzo prosto i szybko. W oryginalnej wersji jest tylko z kurczakiem. Zmodyfikowałam go dodając pesto i suszone pomidory. Zamiast tego można też dodać podsmażone pieczarki i trochę zieleniny dla koloru :)

  • Zupa serowa

    ...szynki szwarcwaldzkiej Szczypiorek 200 g twardego sera żółtego Galka muszkatołowa Przygotowanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Dodać mąkę, przesmażyć. Wlać bulion, wino(...), szczypiorek drobno pokroić. Ser utrzeć i dodać do zupy. Doprawić z solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zupę podawać w chlebach. Posypać grzankami, szczypiorkiem i szynką.

  • Połączenie delikatnego kalafiora z aksamitnym serem. Aromatu dodała posiekana natka pietruszki. Całość jest delikatna w smaku, jednak bardzo pożywna i rozgrzewająca w zimowe dni.

  • Zupa serowa

    Prosty przepis na sycącą zupę...

  • pyszna rolada

  • Zupa serowa

    Składniki: - 60 dag porów - łyżka masła - sól, pieprz, - gałka muszkatołowa - 20 dag śmietanki kremówki - 10 dag obeschniętego żółtego sera - 1kostka śmietankowego serka topionego - 500 ml(...) pokrojony serek topiony. Całość zmiksuj na gładko. Ponownie zagotuj. Zupę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Chleb pokrój w drobną kosteczkę. Zrumień na oleju. Grzankami posyp zupę. Podawaj.

  • Rolada doskonała na pieczywo, a także można podawać na ciepło na danie główne.

  • ...10 dkg sera edamskiego, 0,5 litra mleka, 0,5 litra wody, 5 dkg cebuli, 100 ml śmietany, 3 dkg masła lub margaryny, 2 łyżeczki mąki, sól, pieprz, kminek. Czas przygotowania - ok. 25 minut, z czego 15 samego gotowania.

  • Kiedyś na takie kotlety jeździliśmy na Słowację, a dziś sama mogę takie zrobić. Dla miłośników sera, przepyszne , ciągnące się kotlety z sera żółtego.

Artykuły na temat: na zupę serową z sera żółtego
  • Zupa serowa w chlebie

    ...zupę. Szynkę pokrój w cienkie paski i dodaj do zupy. Na koniec dosyp smażone kostki oraz posiekany szczypiorek. Do smaku dodaj gałkę muszkatołową, pieprz i sól oraz starty żółty ser. Zobacz także:

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Gorąca zupa to jest to!

    ...twardego sera żółtego, sól, pieprz majeranek, słodka i ostra papryka, liście laurowe, ziele angielskie, oliwa. Marchew, seler i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce. Warzywa dodać do wrzącego bulionu(...) ziemniaczaną, pszenną oraz żółtkiem. Masę serową wymieszać z posiekanymi ziołami (natkę i bazylię), oprószyć solą, świeżo mielonym pieprzem, dobrze wymieszać. Z masy formować dwoma łyżkami kluseczki...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Zupa z razowca najlepsza w Gdańsku, słony sernik - w Bydgoszczy

    ...; 1 łyżeczka ziaren kminku; 1 łyżeczka ziaren czarnuszki; woda Składniki na nadzienie: 3 (ok. 0,5 kg) nieduże pory; 5 dkg boczku wędzonego; 6 dkg masła; 40 dkg półtłustego białego sera; 5 jaj, żółtka oddzielone od białek; 1 łyżka mąki ziemniaczanej; 5 dkg żółtego sera; sól, biały pieprz, tymianek, comber, lebiodka, rozmaryn Sposób przygotowania: Z mąki pszennej, mąki razowej, soli, cukru, kminku...

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...

  • Apetyt na pomidory

    ...smażone. Pomidory faszerowane Składniki: 4 duże pomidory, 10 dag sera feta, 10 dag szpinaku, cebula, ząbek czosnku, szklanka ugotowanego ryżu, łyżka masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Przygotowanie(...) Składniki: 60 dag udźca cielęcego, sól, 10 dag sera z pleśnią, pieprz, 2 łyżki masła, 2 większe pomidory, 2 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, 200 ml wina, łyżeczka cukru, 2 goździki, 2 szalotki...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Obiad z mrożonki

    .... Lazanie szpinakowe z bazylią Składniki na 6 porcji: pół opakowania płatów makaronowych lazanie, 2 opakowania mrożonego lub 1 kg świeżego szpinaku, 20 dag żółtego sera, 1 cebula, garść listków(...) spożywczą (mięso nie będzie pryskać). Lekko oprószyć je solą, pieprzem, przykryć plasterkami szynki i żółtego sera. Mrożone różyczki brokułów przełożyć na sito. Sparzyć je, przelewając wrzącą wodą...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy danej zupie ktoś...