• Informacje na temat:

    na zupę marchewkową

Przepisy na temat: na zupę marchewkową
  • Zupa marchewkowa

    ...przykryciem do miękkości ok. 20 minut. 3. Ugotowane w bulionie warzywa przypraw solą, pieprzem i gałką. Zmiksuj. Zupę rozlej do miseczek. Udekoruj, np. ugotowanymi młodymi marchewkami.

  • Sprawdzony przepis na "Przepis na zupę marchewkową z rozmarynem"

  • Zupa marchewkowa

    .... Gotuj razem jeszcze 5 minut. 5. Na patelni rozgrzej masło. Gdy się rozpuści, wsyp mąkę. Mieszając, ogrzewaj 1-2 minuty, aż mąka się zrumieni. Przygotowaną zasmażkę dodaj do zupy. 6Gotową zupę dopraw do...

  • ŚWIETNE OGÓRKI NA ZUPĘ,WYSTARCZY ODKRĘCIĆ SŁOIK

  • Słodko-pikantna zupa marchewkowa

    ...minut. 2. Zdejmij zupę z ognia i zmiksuj na krem. Dodaj śmietanę i ponownie zagotuj. Zdejmij z ognia i dodaj sok z pomarańczy. Przypraw do smaku. 3. Krewetki podsmaż na maśle (2-3 minuty) i włóż do pudełka. Rozdziel po 2 krewetki do każdej porcji dopiero na pikniku. Posyp zupę zmielonym pieprzem i zieleniną.

  • Taki szczaw przygotowuję każdego lata ponieważ bardzo lubimy zupę szczawiową.Tego lata to już trzeci raz zrywałam szczaw na działce.Zimą"jak znalazł" polecam.

  • Zupa marchewkowa z papryką

    ..., gotuj 5 minut. Zupę przypraw solą i pieprzem. Rozlej do miseczek. Zrób kleksy z jogurtu. Udekoruj kolendrą i kwiatkami wyciętymi z odłożonej marchewki. 

  • Warto mieć w domu słoiki z bazą na zupę. Ułatwia to przygotowanie obiadu. Mój mąż ma bzika na punkcie zupy ogórkowej...niestety smakuje mu tylko zupa mamusi;))) Może tym razem uda mi się podbić Jego kubki smakowe;) A tak poważniej to naprawdę super pomysł na kolejny pomysł do słoika na zimę. Mnie się bardzo podoba;)

  • Ostry krem marchewkowy

    ...zasmaż. Zalej gorącym bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień. Zupę gotuj pod przykryciem, aż warzywa będą zupełnie miękkie (ok. 25 minut). Ugotowane jarzyny razem z wywarem lekko...

  • Mięso z kurczaka niezwykle często gości na naszym stole, jednak zwykła smażona pierś z kurczaka może się szybko znudzić. Tak więc dzisiaj proponujemy smakowitą wariację, czyli kurczak pod marchewkową pierzynką. Są to smażone filety z kurczaka otulone pyszną pierzynką ze słodko-ostrej marchewki oraz innych warzyw. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Artykuły na temat: na zupę marchewkową
  • Zupa marchewkowa

    ...oleju i wrzucamy do zupy ok. 5 minut przed końcem gotowania. Doprawiamy pieprzem i solą. Zupę porcjujemy do miseczek. Powinna być gęsta, z dużą ilością marchewki, soczewicy i wędzonki.

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...

  • Zupa marchewkowa

    Słodycz tej zupy doskonale przełamuje pokruszony ser pleśniowy, który rozpływa się pod wpływem ciepła.

  • Zupa budzi ciepłe wspomnienia. Jej zapach często wita nas już od progu, gdy wracamy w rodzinne strony. Dymiący talerz gorącej zupy to dla wielu symbol dzieciństwa, domowej kuchni i domowego ogniska. Fot. 123RF/Picsel Zupa towarzyszy człowiekowi od czasów neandertalskich. Co ciekawe, człowiek prehistoryczny poznał jej smak zanim wynalazł garnek. Pierwsze zupy gotowano w skórzanych workach, do których wrzucano gorące kamienie. Gotowanie pozwoliło wykorzystać resztki oraz pozornie niejadalne...

  • Krem marchewkowy

    ...na patelni bez tłuszczu. Zdejmij, odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Warzywa zmiksuj razem z wywarem. Zupę wymieszaj ze 100 g śmietany i ponownie przypraw do smaku. Szczypiorek drobno posiekaj, poprósz grubo zmielonym pieprzem. Zupę rozlej do misek. Każdą porcję polej dżemem z octem balsamicznym i pozostałą śmietaną. Przemieszaj wykałaczką, tworząc esy-floresy. Włóż plasterki boczku...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Zupa nad zupami

    Francuzi na pierwsze danie jedzą zieloną sałatę, włoskie primi piatti to oczywiście pasta, a my, Polacy, nie gęsi i swoją zupę mamy. Jeśli ugotować ją na warzywach, chudym mięsie, bez śmietany, mąki i tłuszczu, będzie to najzdrowsze pierwsze danie na świecie!

  • Dynia to wdzięczne warzywo, które można podać zarówno w wersji wytrawnej jak i słodkiej. Fot. 123RF/Picsel Kolejna zupa, którą proponujemy, urzeka aksamitną fakturą, dyniowym kolorem i smakiem oraz aromatem wanilii. Brzmi dobrze, a smakuje, jak zwykle, jeszcze lepiej!   Składniki: -1 kg dyni -1 cebula -1 laska wanilii -1 litr bulionu warzywnego -oliwa z oliwek -cytryna -cukier, sól Sposób przygotowania: Krok 1. Zaczynamy od obrania słusznego kawałka dyni i pokrojenia go w kostkę. Dynię...

  • Krem marchewkowy z kminkiem i pomarańczą

    Przygotowanie: Obrane i umyte marchewki pokrój w plasterki. Wrzuć do garnka, dodaj czosnek, skórkę z pomarańczy i kminek. Wlej bulion i gotuj pod przykryciem 20 minut. Po tym czasie dodaj sok i oliwę. Następnie zmiksuj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę schłodź w lodówce. Przed podaniem chłodnik udekoruj listkami natki pietruszki i posyp uprażonymi na patelni płatkami migdałowymi...

  • Już rosną, są coraz większe, żółte, pękate – leniwie wylegują się w ogródkach czekając, aż ktoś je zbierze i poda na stół, a nie zrobi z nich dekoracje na Halloween. Fot. 123RF/Picsel Dynia zasługuje na znacznie więcej niż wydrążenie. Dynię warto jeść bo... 100 gram tego owocu - tak, dynia jest owocem! - zawiera jedynie 28 kcal oraz 2,8 g błonnika. Mamy zatem do czynienia z owocem dietetycznym, wręcz odchudzającym, a jednocześnie sycącym. Miąższ dyni zawiera beta-karoten, czyli prowitaminę...

Wideo na temat: na zupę marchewkową
  • Obiad i deser według przepisu Anny Starmach

    Anna Starmach zdradziła swoje szybkie i łatwe przepisy na obiad i deser. Ekspertka kulinarna przygotowała zupę pomidorowo-marchewkową z pieczonych pomidorów, zielone risotto i waniliowe ciastka z truskawkami.

  • Prosty deser według Anny Starmach

    Anna Starmach zdradziła w "Dzień Dobry TVN" swoje szybkie i łatwe przepisy na obiad i deser. Ekspertka kulinarna przygotowała zupę pomidorowo-marchewkową z pieczonych pomidorów, zielone risotto i waniliowe ciastka z truskawkami. (DDTVN/x-news)  

  • Marchewka i jabłko w kuchni

    – powiedziała Starmach. Razem z Bisto przedstawili przepisy na zupę marchewkową z jabłkiem, szarlotkę z marchewką, owsiankę jabłkową z konfiturą marchewkową i jabłko faszerowane. (DDTVN/x-news)