• Informacje na temat:

    na zupe krem z kury

Przepisy na temat: na zupe krem z kury
  • Rozgrzewająca, kaloryczna i smaczna zupa na niedzielny obiad.

  • Rosół z kury z dużą ilością warzyw.

  • Galareta z kury z dużą ilością warzyw.

  • Pyszny, aromatyczny i rozgrzwający. Idealny na niedzielny obiad.

  • Rosół każdy gotuje podobnie, więc zachęcam do zapoznania się również z przepisem na sos do potrawki na słodko z rodzynkami, bo tak podawała go moja Babcia i dzisiaj ja też podaję w takiej wersji. Smacznego.

  • Galareta w wersji z mięsem z kury.

  • Przepis oparty na książce dotyczącej kuchni PRl-u :) Jedynie makaron "odstaje" - jestem uczulona na pszenicę, więc użyłam innego. Niestety nitek bezpszennych w sklepach jeszcze nie widziałam :) tak samo magii musiałam zastapić sosem sojowym, też z powodów zdrowotnych.

  • Smaczny,tłuściutki i aromatyczny rosół :) Jest żółciutki :)

  • Jeśli gotujecie rosół z kury, to proponuję przepis na " zagospodarowanie " mięsa , które pozostaje po zjedzeniu pysznego rosołu. Jest to przepis z kuchni żydowskiej.

  • Probowaliscie juz rosolu z jabluszkiem? Jesli nie, to zachecam .-)

Artykuły na temat: na zupe krem z kury
  • Zupa krem z awokado

    Taka, przyjemna, kremowa i wiosenna propozycja. U mnie byla wczoraj na kolacyjnym stole i nawet Antek, ktory za awokado nie przepada je zjadl ze smakiem...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Szkola Alain Ducasse - zupa z dyni, kluseczki z ricotty i grzyby

    ...kolacje. Niezwykle polaczenia, delikatny smak kremu z dyni i kluseczek z ricotty z smazonym boczkiem i grzybami... wszytsko doprawione swieza szalwia. Powiem szczerze, jestem pod wrazeniem tego smaku! Daltego goraco i wam go polecam.   Na 6 porcji okolo 1 h przygotowania i gotowania   Krem z dyni : 800 g dyni pokrojonej w rowna kostke 1 posiekany por, biala czesc 1 posiekana cebula...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Zupy na zdrowie

    Nasze babcie nie wyobrażały sobie bez nich obiadu. W niedziele na stołach królował tradycyjny rosół z kury. Dziś zupy jemy coraz rzadziej. Szkoda, bo to ważny składnik zdrowego jadłospisu dla każdego, od niemowlaka po seniora. Zupy są podstawą wielu diet, np. odchudzającej i oczyszczającej.  Lekkie, gotowane na wywarach warzywnych lub zmiksowane na krem, mogą jeść rekonwalescenci i osoby...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Kolacja z przyjaciółmi czyli dîner à la française i kuchnia w tym tygodniu.

    ...tort, który w moim dzieciństwie robił mój dziadek i robię go według jego przepisu, tyle, że zmieniłam kompozycję kremu:z maślanego z orzechami na ten na bazie mascarpone (cudowny ser, niedostępny(...) : zupę krem z topinambura z chipsami z szynki bajońskiej i ze zredukowanym octem balsamico. Na danie główne była faszerowana perliczka – znakomicie wyszła, ale nie zdąrzyłam sfotografować. Farsz zrobiłam...

  • Jaja to produkt wyjątkowy, który daje nam natura. Jaja żółteZnatury z Suflidowa zachwycają smakiem oraz unikalnym kolorem żółtka, które uzyskiwane jest dzięki specjalnie stworzonej recepturze pasz. Nasze kury zawsze mogą liczyć na troskliwą opiekę począwszy od wyklucia pisklęcia aż po dojrzałą kurę nioskę. Fot. Materiały prasowe/ Suflidowo Kury żywione są paszą ze starannie dobranych ziaren zbóż. Dobrze odżywiona kura znosi zdrowe i pełnowartościowe jaja. Wymarzony żółty kolor to zasługa...

  • ..., ugotowałam zupę krem z soczewicy i pomidorów. Potem pojechaliśmy z mężem na działkę po warzywa. Później było szaleństwo... rosół z wiejskiej kury, pasztet, paszteciki, galaretki drobiowe. Odkurzanie...

  • Jego wysokość – rosół! Czyli esencjonalny wywar mięsno-jarzynowy, który musi przynajmniej raz w tygodniu pojawić się na polskich stołach Profesor Jan Miodek nazwę rosołu wywodzi od słowa „rozsolić" i podaje jej pierwotną postać - „rozsół", która z czasem uległa uproszczeniu. Kiedyś mięsa konserwowano solą. Były one bardzo twarde i trzeba było je długo gotować, czyli właśnie „rozsalać". Takie też najprawdopodobniej są początki wywarów. Jeszcze parę wieków temu zupa nie stanowiła dania...