• Informacje na temat:

    na zupę krem cytrynową

Przepisy na temat: na zupę krem cytrynową
  • Krem z groszku

    ... 3-4 minuty, aby listki zmiękły. Dodaj skórkę cytrynową.   2. Wlej do rondla z warzywami bulion, zagotuj, po czym wrzuć groszek. Gotuj 3-4 minuty (groszek musi być miękki).    3. Zdejmij zupę z ognia i zmiksuj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj zupę polaną resztą oliwy, posypaną ziołami. 

  • Sprawdzony przepis na kremową zupę dyniową jest najlepszym pomysłem na pierwsze danie. Krem z dyni to gwarancja udanego obiadu

  • Michel Moran zdradza swoje najlepsze przepisy

    ...homogenizowany i śmietanę, wsypać cukier, kaszę mannę i sól. Energicznie wymieszać składniki do uzyskania kremu. Na posypanej mąka stolnicy rozwałkować ciasto, wyłożyć nim dno i boki formy. Na spód tarty wylać krem, rozłożyć na nim śliwki, posypać cukrem waniliowym i włozyć do piekarnika na 30-40 minut. Po wyjęciu  z piekarnika posypać brązowym cukrem i podawać.   Wszystkie przepisy...

  • Dzisiaj zrobiłam krem cytrynowy. Ma on kosystencję pianki, nadaje się do ciastek, ciast i do jedzenia po prostu z pucharków. Robi się go około 10 minut, z czekaniem na stężenie około godziny czasu. Zapraszam do przygotowania.

  • ŚWIETNE OGÓRKI NA ZUPĘ,WYSTARCZY ODKRĘCIĆ SŁOIK

  • Taki szczaw przygotowuję każdego lata ponieważ bardzo lubimy zupę szczawiową.Tego lata to już trzeci raz zrywałam szczaw na działce.Zimą"jak znalazł" polecam.

  • Warto mieć w domu słoiki z bazą na zupę. Ułatwia to przygotowanie obiadu. Mój mąż ma bzika na punkcie zupy ogórkowej...niestety smakuje mu tylko zupa mamusi;))) Może tym razem uda mi się podbić Jego kubki smakowe;) A tak poważniej to naprawdę super pomysł na kolejny pomysł do słoika na zimę. Mnie się bardzo podoba;)

  • Krem nie jest do przełożenia ciasta !

  • Sprawdzony przepis na "Zupa krem"

  • wtorek, 11 lutego 2014 Krem z gruszek z szafranem i orzechami nerkowca... Chodziło za mną chodziło i wychodziło... Nie jadam zup owocowych... od dziecka i nie wiem czemu. Ja to w ogóle wole wytrawne niż słodkie. Ale Mój syn lubi owocowe zupy, więc jak mu ostatnio robiłam jego wymarzoną gruszkową pomyślałam, że mogę ją zamienić w zupę dla mnie. Postanowiłam wyostrzyć aromat za pomocą pora oraz szafranu. Ta zupa będzie również powalać kiedy dodacie sera np. parmezan lub gorgonzola. I nie...

Artykuły na temat: na zupę krem cytrynową
  • Sekrety trawy cytrynowej

    ...koksowego i bulion. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do miękkości marchewki. Wyjmij trawę i skórkę pomarańczową i zmiksuj zupę na krem. Dopraw do smaku i podawaj polaną resztą mleka(...) lodówki. W innej miseczce wymieszaj bulion z sosem sojowym, cukrem i chili. Cebulę pokrój w plastry. Rozgrzej wok, wlej olej, podgrzej. Dodaj posiekaną cebulę, imbir oraz czosnek i smaż 20 sekund...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Buraczany krem z kluseczkami z kaszy manny

    ....  4. Szczypiorek opłucz, osusz, posiekaj. Gotowy krem buraczany rozlej do talerzy. Do każdej porcji włóż po cztery kluseczki. Zupę posyp szczypiorkiem oraz zrumienionymi migdałami i orzechami. Ewentualnie udekoruj(...), zeszklij na nim cebulę. Dodaj seler, buraki i ziemniaki. Mieszając, krótko podsmaż. Posyp brązowym cukrem oraz solą i pieprzem. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj pod...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Sycące zupy

    Zupę zamiast śmietaną zagęścisz przetartymi ugotowanymi warzywami.

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Gala Mistrzów Sportu: Co podano do jedzenia?

    Dzięki Marcie Kuligowskiej, która na Instagramie umieściła zdjęcie karty dań, wiemy, czym poczęstowano gości tego wieczoru w hotelu Hilton, gdzie odbywał się bal. Na przystawkę podano tatara z wędzonego łososia z wasabi, galaretką sojową, na obiad zupę krem z pieczonej dyni z cytrynową oliwką oraz pieczone udko kaczki z jabłkiem i sosem cynamonowym, a na deser smakowity tort Pavlova. Oczywiście...

  • Dynia to wdzięczne warzywo, które można podać zarówno w wersji wytrawnej jak i słodkiej. Kolejna zupa, którą proponujemy, urzeka aksamitną fakturą, dyniowym kolorem i smakiem oraz aromatem wanilii. Brzmi dobrze, a smakuje, jak zwykle, jeszcze lepiej!   Składniki: -1 kg dyni -1 cebula -1 laska wanilii -1 litr bulionu warzywnego -oliwa z oliwek -cytryna -cukier, sól Sposób przygotowania: Krok 1. Zaczynamy od obrania słusznego kawałka dyni i pokrojenia go w kostkę. Dynię skrapiamy cytryną...

  • Wielkanoc w trzech aktach

    ...śmietaną roztrzepaną z żółtkiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C na 15 minut. Kremowy żurek grzybowy Czas przygotowania: 2 godziny 6 porcji 200 g białej surowej kiełbasy, 200(...) czosnek, chrzan i majeranek. Gotuj zupę kilka minut na małym ogniu. Wyłącz, wlej śmietankę i wszystko zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Plastry boczku upiecz na rumiano w piekarniku rozgrzanym do...

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...