• Informacje na temat:

    na zupę fasolową

Przepisy na temat: na zupę fasolową
  • Zupa fasolowa z kapustą

    ...zupy cebulę z kapustą i tymiankiem, gotuj 15 minut. Z zupy wyjmij mięso, oddziel je od kości, pokrój, dodaj do zupy. Całość dopraw, dodaj posiekane listki bazylii, chwilę gotuj. Gotową zupę rozlej na...

  • Aromatyczna :)

  • Zupa fasolowa z kapustą

    ...bazylii, chwilę gotuj. Gotową zupę rozlej na talerze, dekoruj natką pietruszki. Podawaj ze świeżą bagietką lub chlebem razowym.

  • Pyszna , sycąca i rozgrzewająca zupka doskonała na chłodnie dni :)

  • ​Zupa fasolowa po wenecku

    ...czosnek i pozostały rozmaryn, przecedzić Połowę zupy zmiksować i z powrotem dodać do reszty. Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Zupę doprawić solą i pieprzem oraz aromatyzowaną oliwą. Podawać...

  • DANIE PYSZNE I TREŚCIWE

  • Zupa z czerwonej fasoli

    ...paprykę. Wymieszaj i jeszcze chwilę smaż razem. Przygotowaną zasmażką zapraw zupę fasolową. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem jeszcze 15 minut. 4. Dodaj 2-3 łyżki przecieru pomidorowego. Całość zapraw śmietaną. Na koniec dodaj pokrojone w krążki chili. Zupę dopraw solą, pieprzem oraz rozdrobnionym czosnkiem.

  • ptysie z pastą z białej fasoli i sera korycińskiego podawane z kabanosami i miodem

  • Ribollita, toskańska zupa fasolowa

    ...pieczenia. Ułożyć na nich plastry cebuli posypać parmezanem, posmarować przygotowaną oliwą. Zapiekać w 225 st. C przez 5 minut. Zupę doprawić pozostałymi przyprawami, solą, pieprzem i oliwą i podawać...

  • Tradycyjna zupa fasolowa

Artykuły na temat: na zupę fasolową
  • Serbska zupa fasolowa

    Idealna na chłodne dni.

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...

  • Zupa fasolowa z papryczką chili

    ...śmietanę wymieszaną z odrobiną soli i sok z cytryny. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez 15 minut. Zupę rozlej do miseczek, udekoruj pokrojoną w plasterki papryczką chili.  Już dziś możesz wesprzeć...

  • Zupa budzi ciepłe wspomnienia. Jej zapach często wita nas już od progu, gdy wracamy w rodzinne strony. Dymiący talerz gorącej zupy to dla wielu symbol dzieciństwa, domowej kuchni i domowego ogniska. Fot. 123RF/Picsel Zupa towarzyszy człowiekowi od czasów neandertalskich. Co ciekawe, człowiek prehistoryczny poznał jej smak zanim wynalazł garnek. Pierwsze zupy gotowano w skórzanych workach, do których wrzucano gorące kamienie. Gotowanie pozwoliło wykorzystać resztki oraz pozornie niejadalne...

  • Szwabska zupa fasolowa

    Do zupy pasuje makaron bucatini, czyli grubszy od spaghetti. Jednak doskonale sprawdzi się też orzo, podobny do ryżu.

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Dobre rady, aby zupa była smaczna, pożywna i szybka w przygotowaniu

    ...wykorzystują nasze babcie i mamy. Wystarczy rozrobić łyżkę śmietany z odrobiną ciepłej zupy i wlać do garnka. To też świetny pomysł na fitzupę, bo śmietana o niskiej zawartości tłuszczu spełni swoją rolę(...) naprawdę każdą zupę (nawet rosół!) możemy podać z puree ziemniaczanym, bądź całymi kawałkami ziemniaka. Żółtka jajek - to dodatek kontrowersyjny, ale stosowany w wielu kuchniach świata. Zupa...

  • Dynia to wdzięczne warzywo, które można podać zarówno w wersji wytrawnej jak i słodkiej. Fot. 123RF/Picsel Kolejna zupa, którą proponujemy, urzeka aksamitną fakturą, dyniowym kolorem i smakiem oraz aromatem wanilii. Brzmi dobrze, a smakuje, jak zwykle, jeszcze lepiej!   Składniki: -1 kg dyni -1 cebula -1 laska wanilii -1 litr bulionu warzywnego -oliwa z oliwek -cytryna -cukier, sól Sposób przygotowania: Krok 1. Zaczynamy od obrania słusznego kawałka dyni i pokrojenia go w kostkę. Dynię...

  • Rozgrzewające i szybkie zupy na zimę

    ...cayenne czy kurkumę z pieprzem. Idealnie łączą się z zupami: fasolową, grochową, kapuśniakiem, gulaszową, grzybową. Zaprawiana Żeby zupa była bardziej zawiesista, dodaję do niej surowy, starty na drobnej tarce, nieduży ziemniak. Taki dodatek nie zmienia smaku potrawy. Z żółtkiem Jeśli zaciągam zupę żółtkiem, najpierw mieszam je z mlekiem, a dopiero później dodaję do gorącego płynu. Dzięki temu się...

  • To już najwyższa pora, aby przypomnieć sobie o przepisach na treściwe i sycące zupy, które doskonale rozgrzeją nas w długie, jesienne wieczory. Fot. 123RF/Picsel Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez tradycyjnego rosołu. Latem serwujemy chłodniki i zupy owocowe, z kolei jesień oraz zima to czas na nieco bardziej treściwe i rozgrzewające potrawy. Oczywiście, wszystkie najsmaczniejsze przepisy na jesienne zupy...

Zdjęcia na temat: na zupę fasolową
Wideo na temat: na zupę fasolową