• Informacje na temat:

    na zupe cebulową krem

Przepisy na temat: na zupe cebulową krem
  • Zupa cebulowa z grzanką

    Przepis na smaczny krem cebulowy z grzankami...

  • Smaczny i sycący krem!!

  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    .... Jajka utrzyj z cukrem. Pod koniec domieszaj olej i olejek waniliowy. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dołóż szpinak. Ciasto delikatnie wymieszaj. Blachę (39 x 32 cm(...) zimnej wody, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Dodaj żelatynę. Delikatnie wymieszaj. Ciasto rozetnij. Blaty przełóż kremem. Wstaw do lodówki na ok. 3 godz...

  • Gęsta, kremowa i sycąca. Miło rozgrzewa.

  • Kajzerka na 10 sposobów!

    Złote tosty na śniadanie Każda, nawet kilkudniowa kajzerka, może być bazą pysznych grzanek. Kromki opiecz skropione jedynie smakową oliwą (np. czosnkową, bazyliową) lub zrób tosty z serem żółtym (startym lub w plastrach), pomidorem, pieczarkami itp. Grzanki do zupy Pieczarkowa, cebulowa, krem z pomidorów lub groszku będą znakomicie smakowały z grzankami z bułki. Pokrój ją na kromki lub...

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • Francuska cebulowa zupa krem, tak naprawdę wywodząca się z kuchni staropolskiej (pierwsze wzmianki o niej datowane są na okres baroku). Rozpowszechniona jednak we Francji, przez co nazywa się ją ''francuską'', choć jest polska... :) Pewien francuski kucharz, podczas wizyty w ówczesnej Polsce tak zasmakował w tej zupie, że przywiózł przepis do swojej ojczyzny i tam ją rozpowszechnił. We Francji stała się bardzo popularnym daniem i tak już zostało, że nasza, polska zupa cebulowa została...

  • Idealne na szybki obiad ,smaczne i soczyste. Zapiekanie kotletów możemy zastąpić smażeniem.

  • Danie dla tych co lubią zapiekanki .. sycące i nie trudne..

  • Ta zupa cebulowa ma coś w sobie:). Zasmakowała nam wszystkim a charakteru dodaje jej duża ilość wędzonego sera i przypraw. Ich ilość musicie dobrać sobie sami, dosypując kolejne szczypty aż smak będzie idealny:). Podałam ją w formie kremu, z grzankami.

Artykuły na temat: na zupe cebulową krem
  • ​Krem z dyni z pestkami smażonymi z cebulą i bitą śmietaną

    ...śmietany kremówki Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Połóż dynię, czosnek i połowę pestek na blasze. Skrop oliwą i posyp solą. Piecz 30 minut, aż dynia zmięknie. Odstaw w chłodne miejsce i łyżką...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Sycące zupy

    Krem marchwiowy Składniki na 10 porcji: 1 kg marchewki, 1 pęczek dymek, 2 łyżki masła, 2 łyżki curry w proszku, 500 ml soku pomarańczowego, 2 l bulionu drobiowego, kawałek korzenia imbiru (3 cm), 1 limonka, 20 dag śmietany kremówki, sól, 2 łyżki cukru. 1Marchewki obrać, pokroić w kostkę. Dymki oczyścić, opłukać, odciąć szczypior, a cebulki pokroić w plasterki. Masło rozgrzać w garnku. Wrzucić...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • 10 powodów, dla których warto jeść zupy

    ...odżywczych dla naszego organizmu. 5. Uzupełnienie płynów Wprowadzanie odpowiedniej ilości płynów do organizmu ma kluczowe znaczenie dla zdrowia takich organów jak nerki, ale też dla ogólnej kondycji i dobrego wyglądu skóry. Stosowanie kremów nawilżających nie zda się na wiele, jeśli organizm jest odwodniony. Dietetycy zalecają 2,5 l płynów każdego dnia - w tym zupy, soki i oczywiście czysta woda...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Koktajle i zupy - najłatwiejsza dieta świata

    .... Resztę cebuli zalej pozostałym wywarem, dodaj umyte i pokrojone warzywa oraz wino i przyprawy. Gotuj ok. 20 minut. Zmiksuj zupę na krem. Dodaj odłożone wcześniej krążki cebuli. Można zjeść samą(...) w aptekach, jest też tańsza od diety Cambrigde. Jest za to dużo mniej urozmaicona, bo oferuje krem o smaku kurczaka i koktajle w trzech smakach. Allevo. W ofercie są porcje na jeden dzień (cztery...

  • Zupy najlepiej smakują jesienią, gdy za oknem jest zimno i pada deszcz. Wówczas w pełni można się nacieszyć ich aromatem i rozgrzewającymi właściwościami. Specjalnie dla was przygotowaliśmy zestawienie kilku najsmaczniejszych przepisów, które nie pozwolą wam się nudzić tej jesieni. Fot. 123RF W ponure, jesienne dni potrzebujemy posiłków, które nas nasycą, rozgrzeją a także dostarczą wielu niezbędnych naszemu organizmowi składników odżywczych. To wszystko zagwarantują nam niepozorne i nieco...

  • Darek Kuźniak "Zachcianki"

    .../ chłodnik z melona i ogórka Dla dwojga: krem z białych warzyw / banany z prażonymi migdałami Dla mięsożerców: Polish burger / skrzydełka z miodem Na zimny dzień: zupa cebulowa / ryż na ostro Szybko...

  • Zupa budzi ciepłe wspomnienia. Jej zapach często wita nas już od progu, gdy wracamy w rodzinne strony. Dymiący talerz gorącej zupy to dla wielu symbol dzieciństwa, domowej kuchni i domowego ogniska. Fot. 123RF/Picsel Zupa towarzyszy człowiekowi od czasów neandertalskich. Co ciekawe, człowiek prehistoryczny poznał jej smak zanim wynalazł garnek. Pierwsze zupy gotowano w skórzanych workach, do których wrzucano gorące kamienie. Gotowanie pozwoliło wykorzystać resztki oraz pozornie niejadalne...