• Informacje na temat:

    na zielone lody

Przepisy na temat: na zielone lody
  • Lody z awokado - zamień słodzone na zielone

    Naturalne lody i sorbety, to najlepszy sposób na zaspokojenie ochoty na coś słodkiego. Specjalistka ds. żywienia Sara Ding dzieli się przepisem na lody z awokado, którymi możemy osładzać sobie popołudnia bez wyrzutów sumienia.

  • Kremowe, puszyste, słodkie lody z dodatkiem szparagów i nuta czekolady

  • Najlepsze menu na wakacyjne duchoty i upały

    W upalne dni, kiedy w mieszkaniach panuje zaduch, wcale nie mamy ochoty na jedzenie albo przeciwnie – jedlibyśmy wyłącznie zimne lody i pili napoje prosto z lodówki. Żadne z tych rozwiązań nie jest dobre dla naszego organizmu. Wręcz przeciwnie – szczególnie wtedy musimy zadbać o dobrze skomponowane menu oparte na składnikach o właściwościach chłodzących, których – na szczęście - w lecie, wśród...

  • Smaczny pomysł na "Lody"

  • Matcha – nowy kulinarny hit

    ..., zielonego proszku, doskonale sprawdza się jako dodatek do deserów. Co prawda nie zmienia radykalnie ich smaku (choć wzbogaca je o lekko herbacianą nutę), ale nadaje deserom niezwykły, zielony kolor. Jak zwykle pierwsi modę podchwycili użytkownicy Instagrama, którzy publikują w sieci zdjęcia swoich kulinarnych eksperymentów. Na portalu społecznościowym można znaleźć m.in. matcha latte, lody...

  • Lody są wyśmienite jadłam!

  • Osiem modnych wege przekąsek po treningu

    Oto osiem przekąsek po treningu, które są nie tylko pyszne, ale też pomogą ci się szybciej zregenerować! Lody bananowe Rozpieść swoje podniebienie po treningu jedząc smaczne lody wegańskie(...) posyp lody cynamonem. Sałatka ze szpinakiem Szpinak jest doskonałym źródłem białka. Umyj go dokładnie i przygotuj na jego bazie sałatkę, do której możesz dodać fasolę lub ciecierzycę jako źródło...

  • pycha :D

  • Co powinnaś wiedzieć o papai

    ...! Jak kupować i przechowywać Jeśli znajdziemy w sklepie papaję o zielonkawym odcieniu z żółtymi plamkami, to znaczy że jest bardzo świeża (owoce zrywa się, gdy są całkiem zielone). Takie papaje(...) 2 razy dziennie. Gdy osiągną 15 cm, kapturki można zdjąć. Papaja do obiadu i na deser Sałatka z zielonej papai Obrany czosnek, ostrą papryczkę i orzeszki posiekaj lub utłucz w moździerzu. Wlej...

  • Pyszne , delikatne placuszki. Z wierzchu złociste i chrupiące, w środku niesamowicie zielone :) Idealne na wiosenną przekąskę.

Artykuły na temat: na zielone lody
  • Lody z zielonej herbaty

    ..., a zielone herbata w proszku całkowicie się rozpuści. Mieszać do wystygnięcia w lodowej kąpieli. Dokładnie schłodzić masę w lodówce, a następnie zamrozić w maszynce do lodów zgodnie z instrukcją producenta. Przepis pochodzi z książki "Lody. Domowa manufaktura" Davida Lebovitza...

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Czy poczciwe ziemniaki mogą być trujące?    Fot. Rasbak / Wikimedia Commons Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i...

  • Pierścionek z zielonym oczkiem

    ...takim laiku jak ja. - Prawie - odparła, bo zjawiła się kelnerka, witając ciotkę jak kogoś z rodziny. - Jak zwykle kawa, pani Marzenko, no i lody, sernik, co tam macie dziś najlepszego - popatrzyła na(...). - Ale ty przecież nie nosisz biżuterii... - Jednak ten pierścionek będę nosić zawsze... Dopóki nie przekażę go córce - z uśmiechem popatrzyłam na migotliwe zielone światełka na moim palcu. Aleksandra...

  • Roślinne potrawy do podania na wieczerzę wigilijną i między świętami oraz podczas spotkań przy kawie i grzanym winie. „Zielona” Gwiazdka to nie tylko choinka – to uroczysty czas i dla ludzi, i dla zwierząt I czas objadania się: daktylowe praliny, chleb z orzechami i cynamonem, słonecznikowe klopsiki, marynowana na słodko cukinia, cebula z pieca - to tylko część pysznych wegańskich przepisów na niezapomniane święta. Karoline Jönsson, szwedzka blogerka kulinarna, która najchętniej je to, co...

  • ... pod zielonym jaworem, jaworem...

    ...bardzo zwracala uwage na moja poprawnosc jezykowa. Kiedy prawie wszystkie dzieci mowily " mamo, kup mi loda " , ja slyszalam, ze nie mowi sie " loda " tylko " lody " , ani " perfum" tylko "perfumy...

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Czy poczciwe ziemniaki mogą być trujące?    Fot. 123RF Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i zwierzęta. Jest ich...

  • Wielka księga smaków: Pistacje

    Małe zielone orzeszki są cenione na całym świecie nie tylko za swoje walory smakowe, ale i za właściwości odżywcze. Nie na darmo Chińczycy nazywają je orzechami szczęścia.

  • W maju ukaże się książka Zdrowe Lody Christine Chitnis, zawierająca aż 75 przepisów na orzeźwiające, smaczne, zdrowe i naturalne zimne desery na bazie owoców, warzyw, ziół, bez chemii i konserwantów. To idealne przepisy dla każdego typu diety: wegańskiej, bezmlecznej, bezglutenowej, bezjajecznej. Lody to pasjonujący i niewyczerpany temat: to deser, który zawsze będzie obecny na naszych stołach (albo w zamrażarce), a wyrastające jak grzyby po deszczu lokalne lodziarnie wskazują na wciąż...

  • Przepisy zwyciężczyni MasterChefa

    Figi z serem roqueford, zupa z zielonego groszku, ruloniki z soli, rostbef z sosem rémoulade i lody migdałowe na ciepłych śliwkach - to przepisy Basi Ritz, zwyciężczyni programu "MasterChef", którego finał obejrzeliśmy w niedzielny wieczór, 25 listopada, na antenie TVN. Dziś jej książka kucharska ukazała się w księgarniach. My już teraz prezentujemy jej fragmenty.

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...