• Informacje na temat:

    na wyroby cukierniczych

Przepisy na temat: na wyroby cukierniczych
  • wreszcie się doczekałam wędzarki :) W tym roku gwiazdka zawitała do mnie trochę wcześniej więc mogłam wypróbować swój nowy prezent :D

  • Smaczny pomysł na "Przepisy na japońskie desery"

  • Słonawy smak krakersów wydobywa słodycz kremu. Jedyne ciastko, które robi się szybciej niż je :):)

  • smaczne mięciutkie muffinki z kremem budyniowym. Jeśli nie macie co zrobić z białkami to bardzo polecam. Z przepisu wychodzi około 18 muffinek. Ja do środka dodałam jeszcze posiekaną czekoladę, ale można dodać też owoce jak i pozostawić bez dodatków…

  • Jak w domu przygotować fantastyczną wędlinę ze schabu - przepis krok po kroku. Do tego, że domowe wyroby są najpyszniejsze nie muszę chyba nikogo przekonywać :) A do tego, kiedy ich wykonanie jest banalnie proste...to pozostaje tylko zabrać się do dzieła ! :) Aby wędlina zachowała swą soczystość i pełen smak, ważne jest, aby przed pieczeniem dokładnie obsmażyć cały kawałek mięsa na tłuszczu (na powierzchni utworzy się coś w rodzaju chrupiącej skórki, która zapobiegnie wypływaniu soku z...

  • Rozpływające się w ustach, wilgotne, kakaowe ciasto z bananem w środku to to, co mój ukochany lubi najbardziej, więc dostał na Walentynki :) Przy okazji są to babeczki, które smakują mi najbardziej ze wszystkich, jakie miałam okazję robić. Naprawdę polecam :)

  • Wypróbowany przepis na "Przepis na ptysie"

  • Wypróbowany przepis na "Jabłka na patyku"

  • Słonawy smak krakersów wydobywa słodycz kremu. Jedyne ciastko, które robi siś szybciej, niż je ! ! :)

  • Witam serdecznie Propozycja na pyszne jajka faszerowane na Wielkanoc i nie tylko. Są bardzo dobre i ładnie prezentują się na stole.

Artykuły na temat: na wyroby cukierniczych
  • Cukier cukrowi nierówny

    Przeciętny Polak zjada miesięcznie ok. 1,79 kg cukru, słodząc napoje i sięgając po wyroby cukiernicze, wskazują dane GUS. Realne spożycie cukru może być znacznie wyższe, ponieważ znajdziemy go również w wędlinach, chlebie, sosach, produktach light.

  • Oryginał zawsze jest lepszy niż podróbka. Czy dotyczy to również sera? Produkty seropodobne mimo że często zawierają substancje, które spożyte w bardzo dużych ilościach mogą szkodzić, to jednak przez wielu są chwalone. Dopóki więc będzie na nie popyt, nie znikną ze sklepowych półek. I nikt z przeciwników podrabianego sera nic na to nie poradzi. Fot. 123RF Znajdziesz je w niejednym cheeseburgerze, są zazwyczaj dodawane do pizzy w wielu lokalach oraz do innych dań typu fast food. Wyroby...

  • E160B annatto, biksyna, norbiksyna

    Za pomocą barwnika E160B, czyli annatto, biksyny i norbiksyny nadaje się kolor takim produktom jak: margaryny, dekoracje i powłoki na słodyczach, pieczywo cukiernicze i wyroby ciastkarskie, lody, likiery, sery topione (aromatyzowane lub z dodatkami smakowymi), sery dojrzewające pomarańczowe i żółte, ryby wędzone, aromatyzowane płatki śniadaniowe.

  • Weekend to idealny czas na pieczenie ciast. Macie ochotę na klasyczne wypieki, a może wolelibyście spróbować czegoś nowego? Mamy dla was kilka ciekawych propozycji. Już od samego patrzenia na te ciasta można zrobić się głodnym. Co bardzo ważne, ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu ani wyjątkowych zdolności cukierniczych. Wystarczą dobre chęci i trochę zapału. Który z tych przepisów wypróbujecie jako pierwszy?   1. Łaciata babka kawowo-waniliowa Fot. Szefowa-kuchni na Smaker.pl / Aby...

  • W Bogdańcu pod Gorzowem odbywa się Lubuskie Święto Chleba. Tradycyjnie już w połowie sierpnia w tej niewielkiej, gminnej wsi prezentowane są wyroby piekarnicze i cukiernicze rzemieślników z całego województwa.

  • Oprócz cudownych widoków, atrakcji turystycznych i świeżego powietrza, Podhale przyciąga wspaniałą, regionalną kuchnią – bo któż czasem nie marzy o zjedzeniu prawdziwego oscypka, pysznej baraniny czy kultowej już kwaśnicy? Fot. 123RF/Picsel Kuchnia Podhala kształtowała się w ciężkich warunkach. Surowy klimat i bieda zmuszały górali do przygotowywania potraw ze składników prostych, ale pozwalających najeść się do syta. Tak więc na stołach gościły posiłki na bazie ziemniaków, kasz i kapusty....

  • Co jeść, by wspomóc pracę chorej wątroby

    ...- oliwa z oliwek, olej rzepakowy czy lniany. Zapomnij o słoninie, smalcu i twardych margarynach.      Postaw na chudy nabiał. Ogranicz słodycze, zwłaszcza przemysłowe wyroby cukiernicze. Cukier czerp...

  • Na każdym rogu słyszymy o złym cholesterolu. Lekarze i dietetycy przestrzegają swoich pacjentów przed tragicznymi w skutkach nadwyżkami tej substancji. Jak przy pomocy diety obniżyć cholesterol? Czym tak naprawdę jest ten straszny cholesterol? To substancja tłuszczowa gromadząca się we wszystkich komórkach naszego ciała, niezbędna do funkcjonowania naszego organizmu. Bierze udział w produkcji witaminy D, hormonów płciowych, a także kwasów żółciowych. Większość cholesterolu nasz organizm...

  • Dieta przyjazna dla wątroby

    ...rekonwalescencji po chorobach wątroby (np. stłuszczeniu, zatruciu polekowym, pokarmowym itd.) Wyklucz z diety: alkohol, grzyby, produkty smażone, panierowane, wędliny, wyroby cukiernicze, zupy na mięsnym wywarze...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

Wideo na temat: na wyroby cukierniczych
  • Lara Gessler: Nie myślałam, że tak szybko wydam ksiażkę

    Pod koniec września ukaże się pierwsza książka Lary Gessler o tematyce kulinarnej "Słodki zielnik Lary". Choć miała propozycję opisania swojego dzieciństwa, to nie zdecydowała się na taki krok. Nie chce, aby wszyscy postrzegali ją przez pryzmat matki. Stworzyła więc zestaw oryginalnych przepisów, w których połączyła wyroby cukiernicze z ziołami. (Źródło: Wideo Portal/ x news)

  • Rozpieszczają zmysł... smaku

    Francuskie receptury, esencje z Dubaju, belgijska czekolada - wyroby cukiernicze BATIDA są prawdziwą rozkoszą dla podniebienia.