• Informacje na temat:

    na wypiek wafli

Przepisy na temat: na wypiek wafli
Artykuły na temat: na wypiek wafli
  • Mleko w proszku powstaje po odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Tak zmieniona konsystencja wpływa na jego częste wykorzystanie w gastronomii. Za pomocą tego składnika możemy wyczarować w kuchni istne cuda. Ciasta, praliny, a nawet bułeczki i chleb to tylko niektóre ze smakołyków, które można przyrządzić używając mleka w proszku. Wybierając to najlepszej jakości mamy gwarancję, że nasz wypiek się...

  • Mogłoby się wydawać, że w kwestii kawy nie da się już wymyślić nic zaskakującego. A co powiecie na nową modę na serwowanie tego napoju w waflach do lodów? Fot. @belluxe via Instagram / screenshot Kawa serwowana nie w filiżankach, a w waflach do lodów? Nie, nie żartujemy. Oto najnowsza moda, która ogarnęła niemal cały świat. Tak zwane "coffee cone" stały się tam niezwykle popularne.   Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika 2FROGS&FOOD   Ten oryginalny trend zapoczątkowala pewna kawiarnia...

  • Czym zastąpić cukier w diecie

    ...jak cukier, ale znacznie zdrowszy. Do kremu dodaj drobno posiekane lub zmielone w młynku orzechy albo migdały. Nutella z awokado świetnie nadaje się do smarowania pieczywa, naleśników, wafli. Zawiera(...) również piec ciasta. Mąkę zastąp np. gotowanymi batatami (słodkie ziemniaki), a cukier suszonymi daktylami. Słodyczy ciastom doda też starta marchew lub burak. Takie wypieki możesz jeść bez wyrzutów...

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Migdałowa moc zdrowia

    ...wyjątkowe w smaku. Idealnie sprawdza się do kanapek, ciastek, wafli, wypieków, sosów, dipów a nawet farszu. Przy zakupie masła migdałowego, najeży jednak zwrócić szczególną uwagę na naturalność i skład...

  • Każdy z nas posiada jakąś pasje. Jedne z nich są pielęgnowane od najmłodszych lat inne zaś rozwijają się pod wpływem jakiegoś wydarzenia. W przypadku autorki bloga 'Wypieki z pasją...' miłość do gotowania rozkwitła dzięki jej synkowi. Wybrałam tego bloga ponieważ zachwycił mnie słodkościami i pomysłami na dania dla dzieci. Jako, że mam siostrzeńca zacieram ręce i czekam z niecierpliwością aż dorośnie na tyle, żebyśmy mogli razem coś upichcić :). Dużym atutem bloga są wspaniałe zdjęcia,...

  • Posmak szarlotki

    ...się spodoba, przetrawi, ułoży, przekroi, podzieli i cośtamcośtam, zagości na blacie w kawiarence z napisem "domowy wypiek". A jak nie, to przynajmniej odznaczy się jako prezent.  Łyk kawy Lavazza...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Weź udział w naszym konkursie i wygraj jedną z fantastycznych książek Jenny Colgan pt. Spotkajmy się w kawiarni oraz zestaw gadżetów Smaker.pl. Co zrobić aby wygrać? To proste! Wyobraź sobie, że jesteś właścicielem jednej z najbardziej znanych cukierni. Słyniesz z przepysznych wypieków, ale to, co wyróżnia Cię spośród innych cukierni to... No właśnie, co takiego? Wszystkie zgłoszenia należy wysyłać na adres smaker@firma.interia.pl do dnia 08.07.2013 roku. Forma zgłoszeń jest dowolna może to...

  • Dorota Świątkowska, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, mojewypieki.com, przygotowała wybór babeczek, muffinów, rozmaitych ciasteczek, mrożonych deserów, a także tart, ciast kruchych, nie zabrakło też tortów, serników i innych smakowitych wypieków. Wszystkie kulinarne propozycje zawarte w książce to wynik długoletniej pracy autorki na swoim blogu kulinarnym. Każda receptura została wielokrotnie sprawdzona, co gwarantuje kulinarny sukces następnym adeptom domowego...