• Informacje na temat:

    na wymarzone ciasto

Przepisy na temat: na wymarzone ciasto
  • Biszkopty z kremem

    Delikatne i leciutkie jak piórko ciasto w duecie z aksamitną masą to deser wymarzony na letnie dni. Gdy jeszcze dodasz soczyste owoce, pokusie nie oprze się żaden łasuch!

  • Podstawą udanego ciasta pierogowego są odpowiednie proporcje mąki i wody. W przepisie podano dość dokładne ilości tych składników - dzięki temu ciasto jest nie tylko gładkie i idealnie elastyczne, ale także nie wymaga później nadmiernego, dodatkowego podsypywania mąką. Sekretem sprężystego i elastycznego ciasta pierogowego jest także dodanie do niego niewielkiej ilości oleju bądź masła.

  • Kulinarny kalejdoskop Zurychu

    Conditorei Schober, Napfhasse 4 - to wymarzone miejsce dla osób, które lubią łakocie. Zlokalizowana w samym sercu zuryskiej starówki, idealnie nadaje się na odpoczynek po dniu pełnym atrakcji, oraz na...

  • Ciasto, które na pewno nie przypomina, upiornych potworów czy popularnych ostatnio ciast cmentarzy, ale nawiązujące do Halloween ponieważ ma w sobie dynie, która nieodzownie wiąże się z Halloween. Na pewno przypadnie do gustu dzieciom, które mają największą „frajdę” z zabaw Halloween

  • Mój niezawodny przepis na pyszne i chrupiące ciasto na pizzy ;-D

  • Przepis na ciasto na krokiety wraz z krótkim filmem.

  • Pyszne, cienkie ciasto na pizze - chrupiące i łatwe w przygotowaniu.

  • Bardzo prosty przepis na ciasto na pizzę. Składniki na dwa spody, każdy wielkości 25 cm. Po nałożeniu sosu i dowolnych dodatków, należy piec około 6 minut, w temperaturze 200 stopni. Ciasto można też zamrozić. Delikatnie naoliwioną kulę ciasta należy dokładnie owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażalnika. Tak przechowywane ciasto, przed użyciem należy przełożyć na całą noc do lodówki.

  • Zwykłe,szybkie ciasto do kawy,w rodzaju biszkoptu

  • Ciasto pachnące cytryną, nie za słodkie, dzięki kefirowi dłużej zachowuje świeżość.

Artykuły na temat: na wymarzone ciasto
  • Wymarzone, prosto z pieca!

    .... Ciasto rozwinąć. Przykryć nim składniki. Zwisające brzegi docisnąć do formy. Wstawić do piekarnika (200°C). Piec ok. 15-20 minut. Gotową tartę wyjąć z piekarnika i delikatnie wyjąć na talerz (pomidory będą na wierzchu). Posypać parmezanem. Pizza wegetariańska Składniki na 2 porcje: Ciasto: 2 szklanki mąki, 5 dag drożdży, 1 szklanka mleka, 1/2 szklanki wody, 6 łyżek oliwy, sól, cukier...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Wymarzona Wigilia

    ...pół godziny. Przecedzić, doprawić, dodać koncentrat buraczany oraz wywar z grzybów. Z mąki, soli i ciepłej wody zagnieść pierogowe ciasto. Zrobić farsz: pokrojoną cebulę zeszklić na oleju, dodać do posiekanych grzybów i natki, wbić jajko, wymieszać, przyprawić do smaku. Ciasto cienko rozwałkować, wyciąć kwadraciki. Na każdym ułożyć nadzienie. Formować uszka, wrzucać na osolony wrzątek...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Ciasto parzone w kształcie wieży Eiffla

    ...francuskiej wolności i z i stworzy ciasto parzone w kształcie Wierzy Eiffla. - Wystawy paryskich cukierni to prawdziwy pokaz mody. Rzędy ekskluzywnie udekorowanych eklerek przyciągają wzrok przechodniów(...) bardziej miękkie. Jeśli chcecie nadać temu ciastu jakiś fikuśny kształt to używajcie samej wody. Ciasto jest wtedy twardsze - mówi Paul Hollywood. Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 190C. Blachę...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Truskawkowe specjały

    ...​Truskawki to wymarzone owoce do ciast i deserów - przełamią smak lekko mdłych kremów...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Ciasta bez pieczenia

    Dobrze schłodzony deser jest wymarzony na cieplejsze dni.

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...