• Informacje na temat:

    na wuzetke warszawa

Przepisy na temat: na wuzetke warszawa
  • Szybkie i proste ciasto, które z pewnością posmakuje tym, którzy nie lubią tłustych mas na bazie masła. :)

  • Skromna wersja wuzetki w moim wykonaniu,prosta i smaczna,w sam raz na weekend do kawy lub na święta ;-)

  • Proste i b,b. pyszne

  • Ciastko, które uwielbiam! Do niedawna kupowałam je w cukierni, bo wydawało mi się, że jest bardzo pracochłonne w przygotowaniu. Znalazłam jednak przepis w książce, którą dostałam od Ewy Wachowicz i wypróbowałam. Ciacho jest po prostu genialne w smaku! Zwłaszcza, że masa zrobiona jest z …. białego sera. Wypróbujcie sami :)

  • Szybki i prosty przepis na efektowne ciasto:)

  • Ciasto kawosza. Do kawki idealna W-zka

  • polecam do kawy....

  • Przepis wart wypróbowania: "Wuzetka"

  • Pyszne i łatwe do zrobienia

  • Pyszna domowa wuzetka,łatwa w wykonaniu i smakuje obłędnie.

Artykuły na temat: na wuzetke warszawa
  • Popularne desery PRL-u

    Były w każdej kawiarni i cukierni. Obok kremu sułtańskiego, najczęściej zamawiano je do kawy lub herbaty. Do dziś mają wielu wiernych wielbicieli…

  • Warsztaty kulinarne odbywają się cyklicznie co sobotę w godzinach popołudniowych lub porannych. Prowadzone są przez prawdziwych entuzjastów kuchni, którzy chcą się dzielić miłością do jedzenia i edukować w zakresie świadomego odżywiania. Nasze warsztaty kulinarne to nie tylko kurs gotowania, ale też doskonała okazja do zabawy i odstresowania się z dala od codziennych obowiązków, z kieliszkiem dobrego wina i w doborowym towarzystwie. Za kuchnię włoską oraz inspiracje tradycją kulinarną basenu...

  • Śladami słynnych polskich wypieków

    ...wędrówce wąwozami, które gęstą siecią oplatają Kazimierz Dolny. Warszawa. Wuzetka z bitą śmietaną Trasa W-Z, czyli prowadząca ze wschodu na zachód największa arteria powojennej stolicy, służy...

  • Tym razem uczestnicy spróbują przygotować znakomite wuzetki i karpatki w postaci eklerki. Czy wszyscy poradzą sobie z tymi wypiekami? Oglądajcie ich zmagania o 15:15 w TVP2! Mali cukiernicy w poprzednim odcinku, w konkurencji technicznej zmierzyli się z bardzo trudnym, jak się okazało zadaniem. W menu bowiem zagościła tarta z warzywami. Jurorzy podzielili uczestników na dwie grupy: ogórków i pomidorów. Dzieci z drużyny ogórków musiały przygotować tatrę według przepisu Krzysztofa Ilnickiego...

  • Najbardziej ekskluzywne Restauracje w Krakowie i stolicy zapraszają na wyjątkowy festiwal sztuki restauracyjnej. Już od 20 do 28 lutego odbędzie się druga edycja Fine Dining Week. Popisowe, pięciodaniowe menu, w pięknej oprawie Goście skosztują w festiwalowej cenie 119 złotych. Po udanym debiucie w sierpniu szykuje się kolejna okazja na wielozmysłowe doświadczenie w najwybitniejszych Restauracjach w Warszawie i Krakowie. Wyjątkowe doznanie smaków i aromatów czeka na Gości w festiwalowej cenie...

  • Suszone i kandyzowane owoce to pyszny i zdrowy zamiennik słodyczy, który pozwoli nam zaspokoić apetyt na słodkości, i dostarczy witamin i składników odżywczych. Odrzućmy czekoladę, nie jedzmy cukierków - suszone morele i kandyzowany ananas są dla nas znacznie korzystniejsze. Jak wekować przetwory? Porozmawiaj na Forum! Fot. 123RF/Picsel Suszenie jest najstarszą z metod konserwacji żywności, nasi przodkowie suszyli zboża, ryby, mięso, warzywa i owoce. Współcześnie używamy przede wszystkich...

  • Chleb ma wszechstronne zalety. Leczy, przynosi szczęście, chroni przed wróżkami, a nawet sprawia, że ludzie uświadamiają sobie własne błędy. Fot. 123RF/Picsel W większości kultur chleb był symbolem podstawowych potrzeb człowieka - w Indiach mówi się, że podstawą życia człowieka są "roti, kapra aur makan", czyli chleb, ubranie i mieszkanie, w modlitwie "Ojcze nasz" prosimy o chleb, symbolizujący pokarm niezbędny do życia. W londyńskiej gwarze Cockney, słowo "bread" czyli chleb, oznacza?...

  • Ruszył Gault&Millau Tour 2017! Pierwszym przystankiem tegorocznej edycji była warszawska restauracja Signature. Po raz kolejny partnerem tego wyjątkowego cyklu wydarzeń jest sieć hurtowni MAKRO Polska, która w tym roku postanowiła zaprezentować na swoim stoisku najnowsze trendy w świecie gastronomii. Ponad 150 mistrzów kuchni z Mazowsza, Lubelszczyzny i województwa łódzkiego pojawiło się 12 czerwca w restauracji Signature w Warszawie na spotkaniu inaugurującym Gault&Millau Tour 2017. Jednym z...

  • Wielki Piątek to dzień kiedy zaczynamy gotować oraz piec. Wtedy właśnie powinno przygotowywać się wszystkie przysmaki na wielkanocny stół. Wśród nich nie może zabraknąć bogato zdobionych jaj, które poświęcimy w kościele w Wielką Sobotę. Fot. © 123RF.COM/PICSEL Symbolika Jajko jest symbolem życia, siły, miłości i płodności. Już od najdawniejszych czasów czczono je wierząc, że posiada wiele właściwości dobroczynnych i życiodajnych. W starożytnym Egipcie było symbolem boga Ptaha - boskiego...

  • Czym byłoby lato bez malin i jeżyn? Wędrówki po lesie i zbieranie tych pachnących owoców to jedna z wakacyjnych przyjemności, które mają same zalety . Fot. 123RF/Picsel Jeżyny znane były ludziom od najdawniejszych czasów - traktowano je jako lek, surowiec na smaczny dżem, produkowano też z ich korzeni barwnik. Owidiusz wspominał o nich w "Metamorfozach", a Pliniusz Starszy opisywał ich działanie lecznicze. Głównie rosły dziko, ponieważ rozrastały się w szybkim tempie i traktowano je jako...