• Informacje na temat:

    na wolowe w piekarniku

Przepisy na temat: na wolowe w piekarniku
  • Bitki wołowe w panierce

    .... 2. Przełożyć do naczynia, dodać pokrojoną cebulę, podlać olejem i piec w piekarniku pod przykryciem przez około 30 minut w temp. 180-200˚C.3. Podawać z ziemniakami i surówką. Czas przygotowania: ok. 45

  • Super na niedzielny obiadek

  • Bitki wołowe w panierce

    ...przełożyć do naczynia, dodać pokrojoną cebulę, podlać olejem i piec w piekarniku pod przykryciem przez około 30 minut w temperaturze 180-200˚C. Czas przygotowania: ok. 50 minut Przepis pochodzi...

  • Prosty i sycący obiad,do farszu można dodać swoje ulubione dodatki,u mnie dziś nadziana,mielonym z dodatkiem kaszy bulgur,kukurydzy i tartego sera.

  • Steki wołowe w sosie porzeczkowym i gratin z ziemniaków

    ...200 st. piekarniku przez 8-10 minut. Na patelnię, na której smażyło się mięso wlać wino i gotować 5 minut, dodać dżem, bulion i połowę porzeczek i gotować jeszcze 2-3 minuty. Mąkę ziemniaczana...

  • Propozycja na przygotowanie kotlecików mielonych bez nadmiaru tłuszczu, który wsiąka w panierkę podczas smażenia na patelni. Kotleciki są smaczne, soczyste i dużo zdrowsze od tych smażonych.

  • ...warstwą ziemniaków i posypać grubo serem. Zapiekać około 20 min w średnionagrzanym piekarniku. Podawać w chłodne zimowe wieczory z kuflem zimnego piwa. Palce lizać... Przyślij nam przepis na twoją...

  • Już niedługo święto wszystkich łasuchów – tłusty czwartek. Dlatego dzisiaj mam dla was przepis na kruche i chrupiące faworki pieczone w piekarniku. Są tak samo smaczne jak te smażone na głębokim oleju, a jednocześnie mniej kaloryczne. Więcej na www.smacznebodomowe.pl

  • Wołowina z piekarnika

    ...rumiano razem z cebulą. Zalej bulionem wołowym. Przykryj i duś w piekarniku ok. 40 min w temp. 170 st. 5 min przed końcem wrzuć do brytfanny pomidorki.

  • Idealne danie na piątek ale także na każdy inny dzień dla smakoszy ryb. Prosty w przygotowaniu, smaczny do podania z dowolną sałatką oraz np. frytkami.

Artykuły na temat: na wolowe w piekarniku
  • Domowe burgery

    Wołowinę oczyść z błon, pokrój na mniejsze kawałki i zmiel w maszynce. Do mięsa dodaj przyprawę do grilla i dokładnie wyrób mięsną masę. Pieczarki oraz cebulę obierz i pokrój w większą kostkę. Usmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw do wystudzenia. Uformuj cztery burgery jednakowej wielkości. Ułóż je w rozgrzanym piekarniku i smaż na grillu przez...

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • ​Bobotie

    ...i żółtka, tak by uzyskać jednolitą konsystencję. Zalej przygotowane mięso i piecz 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Joseph Seeletso Przepis pochodzi z książki "Gotuj jak TOP CHEF"

  • Dla osób, które starają się dbać o linię, Tłusty Czwartek to jeden z najtrudniejszych dni w roku. Jak tu wytrwać w postanowieniach, skoro zewsząd kuszą pączki, faworki i inne kaloryczne smakołyki? Na szczęście mamy dla was sporo słodkich przepisów, które możecie wykorzystać nawet podczas diety. Fot. 123RF Jeśli poszukujecie przepisów na desery, które bez wyrzutów sumienia możecie jeść będąc na diecie, nie mogliście trafić lepiej. Poniższe propozycje przydadzą się nie tylko wtedy, kiedy...

  • Polędwica w miodzie, polenta, karamelizowana cebula i chipsy z pasternaku/ Menu

    ...chipsy zrobione w piekarniku z obierek pasternaku.   To danie przygotowuje się szybko – około 50 minut jest potrzebne na realizację 4-6 porcji.   A na naszym stole w tym tygodniu? WIOSNA! Wczoraj...

  • Kanapki to wciąż jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Jak odmienić ich smak, by zachwycały swoją oryginalnością i smakiem? Oto kilka pomysłów. Fot. materiały prasowe Polacy to niewątpliwie naród kanapkowy. Kanapki jemy na śniadanie, następne w przerwie na lunch, na podwieczorek lub kolację. I nie ma w tym nic dziwnego - aby je przygotować nie musimy spędzać długich godzin w kuchni i mieć wyjątkowych zdolności kulinarnych. Wariantów na ich przyrządzenie jest tak dużo jak różnorodny...

  • Z szynką w roli głównej

    ...i masła. Zdjąć z ognia i wymieszać z tartym serem. Do wysmarowanego tłuszczem naczynia wlać sos, układać rzodkiewki i szynkę, posypać tartym serem i zapiekać w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku...

  • Święta tuż, tuż – przygotowania najwyższy czas zacząć! Pomimo, że Wielkanoc obchodzona jest w całej Polsce, każdy region posiada własną historię i tradycję obchodzenia tego szczególnego Święta. Fot. Materiały prasoweNa Warmii i Mazurach jeszcze do niedawna nie znano zwyczaju święcenia potraw, a śniadanie wielkanocne było dość ubogie. Na Pomorzu tradycją wielkanocną było jedzenie jajecznicy z węgorzem, a na Podlasiu do dnia dzisiejszego przygotowuje się kołacz, powszechnie znany jako sękacz....

  • Zupy z grzankami

    ...z bagietki opiekamy na złoty kolor z dwóch stron w tosterze lub w piekarniku, a potem delikatnie nacieramy przekrojonym ząbkiem czosnku. Zupę wlewamy do żaroodpornych miseczek, przykrywamy grzankami...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Uniwersalny, szybki i smaczny pomysł na obiad. Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne...