• Informacje na temat:

    na wątróbkę drobiową mieloną

Przepisy na temat: na wątróbkę drobiową mieloną
  • D jak domowy pasztet

    ...i warzywa. Ugotowane składniki pozostawiamy do wystygnięcia. W tym czasie na patelni podsmażamy: cebulę, czosnek i pokrojony boczek. Dodajemy do tego wątróbkę. Wszystko podsmażamy do przyrumienienia...

  • Ostatnio robiliśmy gruszki faszerowane wątróbką drobiową…oczywiście farsz został, więc zagospodarowaliśmy po swojemu. I…pycha wyszła…przepycha…

  • Kurczak nadziewany po wiejsku

    .... Pietruszkę drobno pokroić. Wątróbkę pokroić w kostkę, obsmażyć na tłuszczu, dodać cebulkę, doprawić solą i pieprzem. Grzyby osączyć na sicie, przy tym wyłapać wodę, w której się moczyły. Bułkę odcisnąć...

  • Jeśli ktoś lubi wątróbkę i makaron to polecam to danie

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    ...; sok z cytryny; woreczek ryżu; surówka z białej kapusty; olej; • Wątróbkę drobiową starannie opłucz, następnie obierz z błon. Większe kawałki przekrój na połówki. Tak przygotowaną wątróbkę posyp(...) przykryj warstwą pokrojonych jabłek. • Danie zapiekaj przez około 10-15 minut w temperaturze 180st C. • W tym czasie ugotuj ryż. Wątróbkę z jabłkami podawaj z ryżem i surówką, udekoruj zieleniną...

  • Trochę dziwne zestawienie, ale smakuje.

  • Indyk z kasztanami

    ...solą i pieprzem, a na zewnątrz natrzyj mieszanką soli, pieprzu, majeranku i posiekanego czosnku. 2. Wątróbkę oczyść pokrój na kawałeczki. Jabłko, szalotki i pietruszkę posiekaj. Cielęcinę wymieszaj...

  • Wątróbka w innym wydaniu, w otoczeniu warzyw, muśnięta odrobiną majonezu. Polecam, zasmakuje nawet tym, którzy nie przepadają za podrobami.

  • Jaką zupę pani lubi?

    ...• surowe białko • po 2-3 ziarna pieprzu, ziela angielskiego i jałowca • liść laurowy • sól Przyrządzanie: Mięso wołowe i kurę umyć, cielęcinę sparzyć, aby rosół nie bielał, wątróbkę zrumienić na maśle. Wołowinę, ogon wołowy, drób, cielęcinę i wątróbkę włożyć do garnka, zalać 2 litrami wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, dodać umytą i obraną włoszczyznę, cebulę, pieczarki i przyprawy...

  • Niesamowite szaszłyki.

Artykuły na temat: na wątróbkę drobiową mieloną
  • Trzy sposoby na wątróbkę

    ...zdrowotnych nie może jeść cebuli, polecam banany. Obrane kroi się w grube plastry, lekko smaży na maśle i rozkłada na usmażonej wątróbce. Wątróbkę można łączyć z innymi podrobami, np. z nerkami, żołądkami(...) i sól do smaku, pół szklanki czerwonego wina, szczypta kminku, 2 łyżki ostrego keczupu, 100 g boczku wędzonego, 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Wątróbkę myjemy, osuszamy, usuwamy z niej...

  • Jedni ją uwielbiają, z kolei inni unikają jej jak ognia. Okazuje się jednak, że wątróbkę można przygotować w taki sposób, aby ze smakiem zjadł ją nawet największy niejadek. Fot. 123RF/Picsel Sporo osób krzywi sie na samą myśl o daniu z wątróbki. Już od dzieciństwa mamy i babcie, zmuszające nas do jej zjadania, jak mantrę powtarzały, że wątróbka to samo zdrowie. W istocie, miały rację. Najnowsze badania potwierdzają, że spożywanie tego rodzaju mięsa to jeden z najlepszych sposobów na walkę z...

  • Szaszłyki z tofu

    ...oraz chili. Tofu kroimy na jednakowej wielkości kostki, wątróbkę oczyszczamy i również dzielimy na równe kawałki. Na patyczki grillowe nadziewamy kolejno kawałki tofu, dyni oraz wątróbki. Czynność...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Uroki wsi

    ...namoczyć w zimnej wodzie. 1 cebulę pokroić w drobną kostkę. Wątróbkę pokroić i smażyć na maśle, po 1 minucie dodać pokrojoną cebulę, smażyć jeszcze 1-2 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Dodajmy sobie energii, czyli co jeść, gdy masz więcej niż 35 i 45 lat

    .... Jedz więcej: rozmaitych warzyw (najlepiej świeżych), kasz oraz roślin strączkowych, nasion i orzechów, czasem sięgaj po wątróbkę drobiową. ● Dbasz o linię i z mięs wybierasz tylko drób? Jeżeli wciąż...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Dobre, bo polskie

    ...wcześniej wyjąć ją z folii i pozostawić na noc do rozmrożenia. Gęś myjemy. Jeśli jest z podrobami, usuwamy je (umyte podroby - serce, żołądek i wątróbkę można dodać do farszu). Moczymy gęś w osolonej wodzie(...) na całą noc. Przygotowujemy farsz. Namaczamy bułkę w mleku. Wątróbkę, cielęcinę (ewentualnie także podroby gęsi), cebulę oraz odciśniętą bułkę przepuszczamy przez maszynkę, przyprawiamy solą...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...