• Informacje na temat:

    na warstwowe latte

Przepisy na temat: na warstwowe latte
  • Pyszne ciasto dla osób lubiących połączenie kawy i alkoholu. Ciasto Latte Macchiato wzorowane na kawie latte, warstwowo przełożony biszkopt kakaowy z mlecznym, delikatnym kremem i biszkoptami, a wszystko nasączone mocnym naparem kawowym z dodatkiem alkoholu, co dodało małego pazura. Dla przełamania słodyczy wierzch ciasta oprószony jest gorzkim kakao. Smaki świetnie się równoważą, idealne do takiej filiżanki kawy. Przy tym łatwe i dość szybkie w przygotowaniu, a znika ze stołu w mig. Polecam...

  • Ciasteczka kawowe z nutką cynamonu. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.

  • Caffe Latte do przyrządzenia domowymi sposobami bez expresu ciśnieniowego!!! 2 minuty i efekt murowany!!! :-)

  • Dyniowa latte, czyli kawa przygotowana na obraz i podobieństwo słynnej Pumpkin Spice Latte ze Starbucks’a, towarzyszy nam od czasu do czasu w jesienne i zimowe popołudnia. Słodka, aromatyczna, piernikowa – nie wiadomo, czy to bardziej deser, czy jednak kawa. Przygotowana tak, jak dziś, idealnie smakuje po powrocie z długiego spaceru po lesie.

  • Pyszna kawa na poprawienie nastroju !

  • Pyszna kawa w sam raz na wiosenne chwile na słońcu :)

  • Pyszna kawka:) Składniki na 2 porcje.

  • Bardzo dobra kawa, świetnie wyglada

  • Sprawdzony przepis na "Warstwowe serduszko"

  • Wypróbowany przepis na "Dyniowa latte"

Artykuły na temat: na warstwowe latte
  • Kawowa etykieta

    ...50 ml.Cappuccino – espresso z dodatkiem spienionego mleka podawane w filiżance o objętości 150-180 ml.Café frappé – kawa mrożona podawana w wysokiej szklance i ze słomką.Latte Macchiato – warstwowe latte, które serwuje się w szklance o pojemności 220-250 ml.Latte – pojedyncze espresso z dużą ilością spienionego mleka, które możemy podawać zarówno w filiżance, jak i w kubku objętości 220-250 ml...

  • Targi w Karkowie oraz Akademia Espresso firmy PRIMULATOR zapraszają na najważniejszą kawową imprezę na południu Polski. Na zawody zapraszamy baristów, właścicieli kawiarni i wszystkich wielbicieli czarnego złota. Najlepsi bariści z całej Polski staną do walki o tytuł Krakowskiego Mistrza Latte Art. Fot. 123RF/Picsel Latte art to sztuka malowania mlekiem na kawie. Polega ona na tym, że barista odpowiednio wlewając mleko z dzbanka do filiżanki tworzy na powierzchni napoju różne artystyczne...

  • Latte art to sztuka malowania mlekiem na kawie. Polega ona na tym, że barista odpowiednio wlewając mleko z dzbanka do filiżanki tworzy na powierzchni napoju różne artystyczne wzory. Jest to sztuka, którą opanowali tylko nieliczni. Najlepszych z najlepszych zobaczysz w Krakowie na Targach Horeca. Jak mówią bariści na powierzchni kawy można namalować wszystko jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia baristy. Wzory, które bariści będą musieli wykonać na kawie to m.in. serce, rosetta, twarz, smok,...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Czym jest Latte Art? Czy zawód Baristy jest trudny? Według jakich kryteriów oceniać zawodników podczas Krakowskiego Pucharu Latte Art? Na te oraz inne pytania Marcin Moczydłowski odpowie już 18.11.2010 roku o godzine 11:00 , serdecznie zapraszamy! Marcin Moczydłowski jest jednym z najbardziej znanych i utytułowanych baristów w Polsce. Wielokrotnym uczestnikiem i medalistą Mistrzostw Polski Baristów. Medalistą Mistrzostw Polski Latte Art i uczestnikiem Mistrzostw Świata Latte Art . W tym...

  • Znamy już czwartą finalistkę konkursu BlogerChef! Została nią Marysia Banach, która zauroczyła jury przede wszystkim doskonałym stekiem i czekoladowo-wiśniowym deserem.W kwietniu, areną kulinarnych potyczek był Poziom 511*** Design Hotel & SPA, nowoczesny obiekt położony w najwyższym punkcie Jury Krakowsko-Częstochowskiej (511 m n.p.m.).   Zatriumfowała Wielkopolska i średniowysmażony stek   Zwyciężczynią czwartej odsłony konkursu BlogerChef została Poznanianka - Maria Banach, autorka bloga...

  • Mała czarna, latte z syropem smakowym, a może cappuccino lub kawa mrożona z lodami? Każdy z kawoszy ma swój ulubiony sposób podawania kawy, która dla wielu z nas przestała być napojem, a stała się nieodzownym elementem porannej pobudki lub ulubionym deserem. Łączy nas jedno - większość z nas nie wyobraża sobie bez niej dnia! Fot. 123RF/Picsel Narodziny gwiazdy Historia kawy jest na tyle barwna, że na jej temat napisano już niejedną książkę. Nie może być inaczej, gdyż napój ten nie tylko...

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że jest to bardzo wdzięczny temat do kulinarnych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z...

  • Na świątecznych stołach niepodzielnie króluje sałatka jarzynowa oraz tradycyjne śledzie. Jeśli jednak chcielibyście czymś zaskoczyć swoich gości, skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel W wielu domach wigilijne menu każdego roku wygląda identycznie. Kolację rozpoczyna barszcz lub zupa grzybowa, które następnie ustępują miejsca śledziom, karpiom i pierogom. Obowiązkowo pojawiają się również różnego sałatki. Najczęściej serwuje się jarzynową lub...

  • Jeśli fasola kojarzy wam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliście jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Fot. 123RF/Picseli Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że...